TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Säkerhet

11 bedrägerier på Internet och hur du undviker fällorna!

Skribent:
Publicerad: , 01:40
Uppdaterad: 2013-08-31, 05:31
Respons: 6 kommentarer

Säkerhet, skydda dig mot bedrägerier på InternetBedrägerier på Internet ökar hela tiden. Det finns många metoder som de cyberkriminella använder sig av för att lura di till att lämna ifrån dig personlig information, installera trojaner eller helt enkelt stjäla dina pengar.

Det viktigaste sättet att skydda sig mot alla typer av nätbedrägerier, är att känna till dem. Om du vet hur de fungerar kommer du inte att låta dig luras om du råkar hamna i siktet för Internetbedragarna. I den här artikeln går jag igenom de elva mest vanliga bedrägerierna och hur du skyddar dig mot dem!

Jag har bloggat en del om olika typer av bedrägerier och andra hot på Internet de senaste dagarna. Fler medier har också skrivit om ämnet, och Dagens Nyheter har publicerat en lista över olika sorters bedrägerier.

Jag har utgått från den listan när jag satt samman min egna över olika typer av bedrägerier som du ska undvika på Internet. Några av av punkterna på DN:s lista har jag strukit, och istället har jag lagt till ett par andra som jag tycker är mer relevanta och vanliga för oss datoranvändare.

För att skydda sig mot olika hot på Internet är det bra att ha antivirus, brandvägg och antispyware. Men dessa verktyg är långt ifrån speciellt effektiva när det kommer till bedrägerier. Visst har nya versioner av säkerhetspaketen olika funktioner som försöker hindra bedrägeriförsök, men i slutändan är det viktigaste kompetens från användarens sida.

Jag har delat in de olika hoten i underrubriker, där jag beskriver hur cyberbrottslingar och bedragare använder metoderna, samt hur du gör för att skydda dig mot dem. Här kommer en lista över alla tipsen i artikeln:

 1. Nigeriabreven vägrar dö ut
 2. Falsk Microsoft-support ringer dig
 3. Problem med konto på Facebook/Twitter etc
 4. Falska program hittar virus som inte finns på din dator
 5. SMS-betalning för att låsa upp gratisprogram
 6. Dyr kontroll av VISA/Mastercard
 7. Bankbluffen stjäl inloggningsuppgifter
 8. Vänner på sociala nätverk ber om pengar
 9. Polisen har låst din dator?
 10. Lotterivinsten som bara kostar pengar
 11. Falska företagskataloger

Tipsa gärna dina kompisar! Som sagt är kunskap den bästa skyddet mot bedrägerier på Internet, och vill du göra dina vänner en tjänst kan du posta en länk till den här artikeln på Facebook, Twitter eller Google+. Länkar finns under artikeln. Du kan också enkelt posta den på Facebook, genom att klicka på Rekommendera här under. Stort tack för hjälpen!

 

1. Nigeriabreven vägrar dö ut

Det här har funnits sedan urminnes tider. Nu skickas det dock via e-post, eftersom det är så mycket enklare. Upplägget är ofta följande: en väldigt rik person har dött, och nu försöker en släkting/advokat/vän få loss arvet som av någon anledning är låst i en bank någonstans. Om du hjälper till kommer du att få en viss procent av det väl tilltagna arvet.

Det kan röra sig om att du ska betala flygresor eller annat – principen är i alla fall att man vill lura dig att betala pengar. Idag känns det som om alla är medvetna om Nigeriabrev, och att det inte finns någon som är så korkad att han går på det. Men tyvärr kan man aldrig underskatta människors dumhet.

NigeriabrevFör några år sedan fanns det en sajt som svarade på Nigeriabrev och man lurade bedragarna till att ta bilder på sig själva i suspekta situationer för att bekräfta att personen verkligen fanns. Och en hel del bedragare föll för det. Det fanns en hel sajt – 419eater.com – med en massa bilder på korkade bedragare som hade fiskar på huvudet eller höll upp obscena skyltar. Idag verkar sajten ligga nere. Du kan läsa en artikel om det på NJ.com.

2. Falsk Microsoft-support ringer dig

Jag skrev om ”Microsoft-bedragarna” för första gången i juli 2011, och då bad jag läsare att rapportera in om de blivit uppringda. Än idag får jag kontinuerligt mejl från läsare som fått samtalen. Någon ringer upp dig och, ofta på engelska med indisk brytning, påstår sig ringa från Microsoft eller någon samarbetspartner. Skälet till varför de ringer är att din dator har smittats av ett jättefarligt virus.

microsoft +1000181-bedrageriMicrosoft ringer så klart inte upp på det här viset. Dels arbetar de inte så, och dels övervakar de knappast alla Windowsanvändare och vet vad de heter och vad de har för telefonnummer… Bedragarna har troligtvis fått telefonnumrena från valfri telefonlista någonstans. Även personer utan dator, eller med Mac, har blivit uppringda, så det är helt slumpmässigt.

Bedragarna försöker lura dig till att köpa en speciell programvara för att fixa datorn. Om du skulle installera programmet öppnar du datorn för fjärrstyrning. Skulle man råka falla för tricket, bör man spärra sitt betalkort så fort som möjligt, och skanna datorn efter trojaner, spionprogram och annan bråte.

Om du får ett sådant här samtal, lägg på luren direkt. Försök inte prata med personen eftersom de kommer att bli allt mer hotfulla. Många av de som mejlat mig med rapporter har beskrivit samtalen som riktigt obehaglig.

Läs mer: Microsoft-bedragare fortsätter ringa svenskar!

3. Problem med konto på Facebook/Twitter etc

Det här bedrägeriet går ut på att stjäla dina inloggningsuppgifter till sociala nätverk som Facebook eller Twitter. Denna typ av information är hårdvaluta på svarta marknaden. Cyberkriminella använder sig av kapade konton för att posta länkar till olika farliga webbsidor; eftersom länkarna ser ut att komma från en vän, är vi mer benägna att klicka på den, jämfört med ett traditionellt spam.

Bedragarna börjar med att kopiera förstasidan till exempelvis Facebook, och lägger den på en annan domän (facebook.login.xyz.com, eller vad som helst). Sedan spammar man ut ett meddelande till miljontals e-postadresser (läs om hur billigt det är att köpa spam). Brevet utformas till att se ut att komma från Facebook, där man exempelvis skriver att ditt konto har utsatts för ett säkerhetsproblem och du ombeds logga in för att fixa det.

Länken leder till den kopierade sajten, och är man inte uppmärksam på själva adressen är det lätt att missa att man inte befinner sig på facebook.com. När man fyllt i sina uppgifter sparas de i en databas och bedragarna kan omedelbart logga in på det riktiga Facebook med dina uppgifter. Det första man kan tänkas göra är att ändra ditt lösenord, så att du inte själv kommer åt tjänsten längre.

Den här typen av bedrägerier används för många olika sajter. Facebook och Twitter är bara två exempel; det kan också vara Hotmail, Gmail eller varför inte PayPal där man faktiskt kan stjäla pengar om du har kapital på ditt PayPal-konto.

Tänk på följande:

 • Inga seriösa tjänster kommer någonsin att mejla dig och efterfråga dina inloggningsuppgifter.
 • Ha ett bra antispam-skydd, för då kommer sådana här bedrägerimejl att stoppas där.
 • Kontrollera webbadressen ordentligt, så att du verkligen befinner dig på facebook.com, twitter.com etc.
 • I de fall det går, använd https istället för http, eftersom trafiken då är krypterad och det kräver en del för att kunna använda sig av den här typen av trafikkryptering, vilket cyberkriminella sällan fixar.
 • Installera SiteAdvisor, som är ett tillägg för din webbläsare som varnar dig om du besöker sajter som klassats som farliga.

4. Falska program hittar virus som inte finns på din dator

Något Internetbedragare ofta spelar på, är användares oro för att drabbas av faror. Ja, det är ironiskt, men principen är densamma som när kvällstidningar vill sälja lösnummer eller Fox News vill ha högre tittarsiffror; att skrämma folk kan vara en lukrativ affär.

Privacy Protection scarewareEn metod som jag skrivit en hel del om, är just så kallad scareware. De kallas på svenska för falska säkerhetsprogram, och ofta handlar det om falska antivirus eller antispyware som säger sig hitta farlig kod på din dator och för att ta bort de här farorna behöver du betala för fullversionen av programmet.

Dessa falska säkerhetsprogram använder ofta namn som liknar kända program, och de utnyttjar mer än gärna varumärkena Windows och Microsoft för att invagga användarna i tron om att programmen är legitima. När man väl har lyckats lura användaren till att ladda ner och installera det falska säkerhetsprogrammet, är det väldigt aktivt med att hela tiden tala om för användaren att datorn är i fara. Det enda rätta är, enligt bedragarna, att köpa programmet, så att det kan ta bort virusen.

Men det finns så klart inga virus på datorn (eller, det kanske det gör, men det är i så fall inget som de här falska säkerhetsprogrammen hittar), utan allt är en bluff.

Programmen gör egentligen ingenting men de ser ut som antivirus eller antispyware, och det ser ut som om de skannar datorn och hittar virus. Och om du betalar för programmet kommer det att se ut som om datorn räddats. Men efter ett tag kommer processen upprepas för att lura användaren på mer pengar. Dessutom – har man väl köpt programmet har man lämnat ifrån sig sina kontokortsuppgifter till bedragarna.

Det vanligaste sättet att få användare att ladda ner dessa falska säkerhetsprogram är att använda sig av popupfönster på webben, där man utformat fönstret till att se ut som ett säkerhetsprogram som skannar din dator och hittar virus.

Dessa popupfönster kan dyka upp överallt och inte bara på suspekta sajter. Genom att hacka sig in på webbhotell och andra webbservrar kan de cyberkriminella implementera dessa popupfönster på massor av vanliga legitima webbplatser. Här kan du se hur ett sådant popupfönster ser ut. Notera att fönstret är en vanlig webbsida, så är du uppmärksam kommer du att se att det inte är ett riktigt antivirus.

Läs mer om scareware:

5. SMS-betalning för att låsa upp gratisprogram

Ett bedrägeri som jag vet att många har gått på, eftersom jag har fått en hel del mejl om det, är när bedragare kapar gratisprogram och lägger in en begäran om SMS-köp av licens i installationsprogram för gratisprogram.

SMS för gratisprogramDet går till så att bedragarna ändrar installationsprogrammet för ett populärt gratisprogram (eller så kallade crackverktyg som används för att knäcka kopieringsskyddet för kommersiella program; något som givetvis är olagligt men populärt). Två legitima gratisprogram som finns i kapade versioner är PDFCreator och uTorrent.

När du kör igång installationsprogrammet kommer det upp en begäran om att du behöver en licensnyckel som du får genom att skicka ett betal-SMS till ett specifikt nummer. För det mesta får du inget svar på SMS:et och ibland kräver man uttryckligen att du måste skicka exempelvis tre SMS.

Gratisprogram är gratis. De kräver aldrig att du ska skicka betal-SMS för att installera dem, så om du får upp den här frågan så har du råkat ladda ner ett kapat installationsprogram. Ladda därför aldrig ner program från icke trovärdiga källor. Håll dig till kända nerladdningssajter, och allra helst programmets egna hemsida.

Denna typ av bedragare använder sig ofta av Googles annonsnätverk AdWords. De köper helt enkelt annonser riktade mot programmets namn som sökord. Annonserna utformas som om de är nerladdningslänkar; man kanske använder rubriken ”Klicka här för att ladda ner gratis”.

Eftersom många nerladdningssajter eller utvecklare av gratisprogram finansieras med att visa Google-annonser, kommer dessa fejkade annonser ofta att synas på just nerladdningssidan. Surfare luras därför till att klicka på annonsen istället för den korrekta nerladdningslänken, och då laddas istället det kapade programmet ner.

Läs mer: SMS-bedrägerier ökar bland kapade gratisprogram

Tipsa gärna dina kompisar! Som sagt är kunskap den bästa skyddet mot bedrägerier på Internet, och vill du göra dina vänner en tjänst kan du klicka Rekommendera här under. Stort tack för hjälpen!

 

6. Dyr kontroll av VISA/Mastercard

Jag får varje vecka ett par olika skräppost som består av ett bedrägerier där man försöker få mig att lämna ifrån mig mina uppgifter för VISA- respektive Mastercard-kort. Mejlen innehåller ett meddelande där man drar en lögn om att mina uppgifter har förlorats eller av något annat skäl måste återges till banken.

VISA Mastercard phishingBreven innehåller en länk som går till en sajt där du ombeds fylla i alla uppgifter om ditt kontokort. Lämnar du ifrån dig dessa uppgifter kan bedragarna handla på ditt kort. Det är också väldigt vanligt att sådana här uppgifter säljs vidare på svarta marknaden.

Ibland riktar man bedrägerierna mot specifika banker. Eftersom man spammar ut till miljontals adresser, kommer en viss procent statistiskt sett bestå av kunder till denna bank, och då känns lögnen lite mer trovärdig. Jag har bland annat bloggat om detta gällande ett bedrägeri riktat till kunder hos SEB.

Banker eller andra finansiella institutioner kommer aldrig att be dig om dina personliga uppgifter via mejl. Att de skulle ha råkat slarva bort dina uppgifter och därför ber dig fylla i dem, är extremt osannolikt och kommer aldrig att hända.

Värt att poängtera är att många av dessa spam är dåligt utförda. Språket är bristande, och ofta märks det att mejlet har översatts med exempelvis Google Translator. Bedragarna kan sitta i Ryssland eller Kina (som är rätt vanliga tillhåll för cyberkriminella) och se till att spammen de skickar ut anpassas efter mejladressens toppdomän – har du en .se-adress skickar man således den svenska översättningen.

Läs mer: Så stjäl tjuvarna ditt kontokort på Internet

7. Bankbluffen stjäl inloggningsuppgifter

Bankbluffen är ungefär densamma som bluff nummer 3 i den här artikeln. Bedragarna skickar ut massor av spam där de berättar att du behöver logga in på din Internetbank av något skäl. Man spelar gärna på människors rädsla, så det skäl man anger har ofta med säkerhet att göra. Alltså; gör du det inte kommer något hemskt att hända… Genom att spela på människors rädsla får man dem att bli väldigt impulsiva.

När man klickar på länken i mejlet hamnar man på en sajt som ser ut att vara Internetbanken. Precis som jag skrev i bluff nummer 3, har bedragarna snott bankens webbdesign och lagt upp på en annan domän som man försöker maskera till att se ut som bankens.

Den här bluffen är sällan något större problem i Sverige. De svenska Internetbankerna har jämförelsevis hög säkerhet, speciellt tack vare dosorna vi använder sig av oss för att logga in. Vidare brukar lösningen BankID användas – och även om programmet är hopplöst irriterande att använda, är plattformen väldigt säker.

8. Vänner på sociala nätverk ber om pengar

Aftonbladet har i dagarna rapporterat om ett par Facebook-användare som har fått sina bankkonton länsade av bedragare. Metoden har varit att bedragarna kapat någons konto, och sedan skickat meddelanden i chatten till den kapade personens vänner, och bett dem om koder från deras bankdosor.

Offrena har fått meddelande via chatten på Facebook från vad de trott varit vänner. Men egentligen har det varit bedragare som kapat vännens Facebook-konto. Bedragaren ber offret att få låna dennes bankdosa, eftersom de själva slarvat bort sin, för att komma in på sin Internetbank och betala räkningar.

När man väl fått koderna från dosan loggar man in på offrets Internetbank och överför alla pengar till sitt eget konto. Det här är inget nytt bedrägeri, men det är fortfarande en hel del som luras av det. Och pengarna får man se som förlorade eftersom banken inte ersätter när man lämnat ifrån sig sina personliga koder.

LastPassDet är inte speciellt svårt att kapa Facebook-konton, se till exempel punkt nummer 3 i den här bloggposten för ett exempel på hur man kan komma över konton. Andra sätt att kapa konton är att testa olika lösenord. Man kan också ha kommit över lösenord från andra hackade sajter, och eftersom det är så vanligt att användare har samma lösenord överallt är det bara att testa med e-postadress och lösenord på Facebook.

Ett exempel på en stöld av lösenord, är den mot tjänsten Gratisbio. Läs min artikel om hur cyberkriminella stjäl lösenord och hur du skyddar dig.

Tänk på att alltid använda olika lösenord på alla sajter du registrerar dig på. Återanvänd aldrig lösenord. För att hålla kontroll på alla dina lösen, och för att generera starka lösenord som är närmast omöjliga att gissa sig fram till, kan du använda gratisprogrammet LastPass.

9. Polisen har låst din dator?

En ökande trend bland cyberkriminella är ransomware. Det är en slags trojan som låser datorn och kräver en lösensumma för att låta användaren återfå kontrollen. Man är dock inte öppen om att det gäller ”kidnappning” av datorn, utan kallar det något annat.

En attack som drabbade många svenskar var ett meddelande från ”Polisen Enheten för databrott”. När datorn infekteras av den här trojanen låser sig systemet och ett meddelande visas om att datorns användare har gjort sig skyldig för ett databrott (till exempel fildelning). För att återfå kontrollen av datorn behöver man betala böter på 100 euro.

Det finns inga polisiära instanser som arbetar på det här sättet men det finns utan tvekan ett stort mörkertal över hur många som betalade de påstådda böterna. Jag har fått mejl från en del läsare som sagt sig betalat.

Ransomware kan också visa sig i andra former. Det finns de trojaner som krypterar delar av informationen på datorns hårddisk, och sedan kräver pengar för att dekryptera filerna. Oftast brukar trojanen visa ett meddelande om att datorn råkat ut för ett säkerhetsproblem men att man har en lösning i form av ett program som kostar en viss summa pengar att köpa. Många går på det och köper programmet som dekrypterar filerna igen

Då det här handlar om trojaner, det vill säga en form av datavirus, är ett bra antivirus ett gott skydd mot att drabbas.

Läs mer: Ransomware – De kidnappar dina filer!

10. Lotterivinsten som bara kostar pengar

Grattis, din epostadress har dragits ut som en vinnare av flera miljoner, och nu har du plockat hem storvinsten! Många miljoner kronor kommer att betalas ut till dig. Du behöver bara gå till en webbsida, ange alla dina uppgifter för ditt kontokort så att lotteriet kan betala ut pengarna… Eller?

Nah. Knappast. Det är snarare så att du, tillsammans med miljoner andra, har fått ett spam vars syfte är att mjölka mottagarna på information om ditt kontokort.

Ett annat alternativ är att du behöver betala en viss summa pengar för att få ut lotterivinsten. De pengarna lär du kunna titta i stjärnorna efter, och där hittar du förmodligen också din lotterivinst. Jag skulle tro att alla som följer den här bloggen är fullt medvetna om det här gamla bedrägeriet, men faktum är att det fortfarande fungerar. Det finns alltid ett par av mottagarna till skräppostet som går på bluffen.

11. Falska företagskataloger

Som företagare kan du inte ha missat de ständiga rapporterna om bluffakturor. Ofta handlar det om olika former av företagskataloger på webben, som kostar flera tusen att delta i.

Ett vanligt sätt är att blufföretagen ringer upp företagare och säger att de bara vill kontrollera så att uppgifterna i deras databas stämmer. Enligt dem har ditt företag betalat för att få vara med i deras företagskatalog, och nu är det dags att förnya abonnemanget med ytterligare ett år, till priset av många tusenlappar.

Tipset är att lägga på luren direkt. Om du pratar med dem, finns risken att du någon gång säger ordet ”ja”, och har du väl gjort det kan de klistra ihop en inspelning där du tackar ja till erbjudandet, vilket sedan används för bevis för att du köpt tjänsten.

Skulle du få en faktura för en tjänst du inte betalt, ska du returnera fakturan och skriva att du bestrider den. Ofta hotar man med inkasso och kronofogden, men det är bara tomma hot för att få dig att betala bluffakturan. Du kan läsa mer om sådant här på sajten InternetSweden. Testa också appen BluffKoll.

Gillade du bloggposten? Som sagt är kunskap den bästa skyddet mot bedrägerier på Internet, och vill du göra dina vänner en tjänst kan du klicka Rekommendera här under för att tipsa på Facebook. Tack på förhand!

 

Datorsäkerhet för NybörjareLäs mer om säkerhet på Internet:

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2019 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.
Kommentarer

6 kommentarer

 1. Collins James2017-06-04 at 01:31Reply

  Jag är Karin Paul. Jag har ett lån på $ 75000 från en långivare. Jag lovade att hjälpa honom att annonsera sina tjänster till alla som behöver lån. Vänligen kontakta honom om du ens behöver ett lån också. Collins James Financial Company. Kontakta e-postadress: [email protected]

 2. macro2016-08-11 at 16:42Reply

  erbjuda låne Online Advertising

 3. sophiemoreau2015-12-12 at 03:06Reply

  lösningen för många att fira semester under året i familjen [email protected]

  Du söker efter medel för att öka din verksamhet på en gång till genomförandet av ett projekt, en lägenhet, men tyvärr ofta du faller på oärliga människor som utnyttjar fattiga människor som oss som behöver detta lån att möta mina behov.
  Även banken ställer villkor som du inte kan slutföra off-day strategi och du måste hantera familjeproblem, mer oro, efter min forskning, jag pratade med min granne som rådde mig en person. Vad jag gjorde, utan att ljuga, jag fick ett lån på 50 000 euro och jag har många andra vänner som fått lån på hans nivå utan problem. Ärligt talat hade jag min ansökan om kredit utan protokollet.
  Om du behöver lån som mig, du kan skriva och förklara din situation det borde hjälpa sin e-post: [email protected]
  Du behöver pengar för att starta ditt företag?
  Bolånemarknaden?
  Internationell upplåning?
  Pedagogiska lån?
  Gård lån
  Redo att växa ditt företag?
  Du vet att det kommer att hjälpa dem som det gjorde för mig och mina vänner

 4. Elsa Gunnarsson2012-12-09 at 14:39Reply

  Tack för ett jätte bra inlägg. Jag vill lägga till en typ av bedrägeri som är lätt att gå om man är registerad på http://www.elance.com. Elance är seriöst. Dessa mail innehåller ofta löfte om lön på ca 3000 euro. Låter för bra för att vara sant.

 5. Hackernytt | Om startups och allt som hör till. På svenska. | 11 bedrägerier på Internet och hur du undviker fällorna2012-12-08 at 13:31Reply

  […] 11 bedrägerier på Internet och hur du undviker fällorna [blogg.tkj.se] poäng | Postat december 8 av TkJ […]

 6. 11 bedrägerier på Internet och hur du undviker fällorna! | TkJ blogg | IT och Äldre | Scoop.it2012-12-08 at 13:05Reply

  […] 11 bedrägerier på Internet och hur du undviker fällorna! | TkJ blogg From blogg.tkj.se – Today, 1:03 PM Bedrägerier på Internet ökar hela tiden. […]

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.