TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Instagram

11 smarta sätt att få fler följare på Instagram!

Skribent:
Publicerad: , 10:31
Uppdaterad: 2015-02-04, 21:28
Respons: 5 kommentarer

Så får du fler följare på InstagramInstagram växer så det knakar. Idag har tjänsten 150 miljoner aktiva användare varje månad, som varje dag postar 55 miljoner bilder. Det kan jämföras med moderbolaget Facebook, där det varje dag postas 350 miljoner bilder. Men det råder ingen tvekan om att Instagrams siffror kommer att öka, medan Facebook förmodligen börjar närma sig taket.

Instagram fungerar som Twitter när det gäller följare (followers). Det betyder att du följer andra användare för att få upp deras postade bilder i ditt flöde, och andra följer i sin tur dina postningar. Men hur gör du för att öka antalet följare till ditt konto? I den hr artikeln listar jag en rad olika tips på att öka din följarskara.

Ny post 4 februari 2015: 11 nya tips som ger dig fler följare på Instagram!

Jag kan erkänna att jag ännu inte själv börjat följa mina tips, och jag har inte speciellt många följare på Instagram. Cirka 380 personer följer mig – ta en titt på min Instagram-sida för att följa mig.

Men så har jag inte varit speciellt aktiv. Det har till exempel gått betydligt bättre på Twitter, där jag har 5452 följare enligt Twittercounter. På Facebook har jag 2728 fans och på Google+ är det 1836 användare som har mig i sina cirklar.

Jag har alltså själv en del att lära av de tips jag samlat ihop till er!

Skapa en cool fotobok i retrostil med dina Instagrambilder! Superenkelt och billigt – du kan göra allt via en app. Ladda upp dina bilder och beställ din fotobok, så skickas den hem i brevlådan. En perfekt present!

Öka antalet följare på Instagram

Det finns en hel rad olika tips för att öka antalet Instagram-användare som följer dig. Här följer en rad relativt grundläggande tips för att få fler att se dina postade bilder:

1. Posta nya bilder ofta

Eftersom Instagram finns för alla de stora operativsystemen för smartphones är det inte speciellt att sköta ditt Instagram oavsett var du befinner dig. Din smartphone får du förmodligen på dig hela tiden, så det är väldigt lätt att ta bilder på det mesta.

2. Hitta din egen nisch

Men även om du rent praktisk verkligen kan posta bilder på allt möjligt från din vardag, är det inte helt fel att nischa dig någorlunda. De flesta som använder Instagram är rätt förutsägbara. Det är bilder på fötter i solstolar, flygplansvingar vid resor, kaffe latte-mönster, katter, så kallade selfies med bilder på sig själv snett uppifrån tagna med badrumskakel i bakgrunden, foton på målade naglar och foton tagna in i en spegel. Det finns en otroligt träffande musikvideo (en parodi på en Nickelback-låt):

Få fler följare på Instagram3. Använd hash-taggar

Glöm inte att lägga in några hash-taggar när du postar dina bilder. Det är taggar som förklarar vad det är för typ av bild; #sunset, #kids och #beach är tre exempel. På sajten Webstagram hittar du en lista över de 100 mest populära hash-taggarna. Fler taggar hittar du på TagsForLikes och Tagstagram.

4. Följ andra Instagrammare

Instagram är ett socialt nätverk, och precis som med Twitter är ett bra sätt att få fler följare att helt enkelt följa andra. Många följer dig tillbaka. Men det betyder inte att du ska följa alla användare som du hittar. Fokusera på de som rör sig inom samma nisch som dig och som framförallt tar bilder du gillar.

5. Vad gillar folk?

Om du i din Instagram-applikation klickar på ikonen som ser ut som en kompass får du fram populära bilder. Här kan du lära dig en hel del om vad det är för typ av bilder som lockar folk till att klicka Gilla på din bild, och börja följa dig.

6. Formulera din beskrivning

När du författar beskrivningen till din bild, tänk på att inte bara klistra in en massa hash-taggar, utan försök också kortfattat beskriva bilden. Var har du tagit den, vilken Instagrammare har inspirerat dig till att ta bilden och så vidare.

7. Engagera till kommentarer

Det här tipset hänger ihop med ovanstående. Det är i beskrivningen av bilden som du kan locka användare till att skriva kommentarer, och det är något du ska uppmuntra. Kommentarer och Gilla-markeringar är två sätt att skapa populära bilder som dessutom leder till att fler följer dig.

Har dina vänner också Instagram?

Då vill de nog också läsa den här artikeln! Tycker du tipsen är bra, rekommendera gärna den här bloggposten på Facebook. Tack på förhand! :-)

 

8. Dela till andra nätverk

När du postar en bild till Instagram får du möjligheten att dela din bild till andra nätverk. Utnyttja det här för att få dina vänner på Facebook och följare på Twitter att uppmärksamma dina bilder på Instagram.

Annons:

9. Du vet att du har en hemsida?

Sedan ett bra tag tillbaka har du en webbsida hos Instagram där dina bilder finns representerade. Det gör att du kan länka till bilder och ditt konto från din blogg, Facebook, och annat. Din adress är www.instagram.com/användarnamn.

10. Delta i tävlingar

Det anordnas massor av tävlingar på Instagram där företag lockar dig till att ta bra foton inom olika områden. Förutom att du kan vinna allt möjligt, kan du även få extra exponering om din bild hamnar i finalisterna och presenteras på en välbesökt webbsida. Du hittar tävlingar på band annat Instagramtävlingar, Statigram och TävlingsGuiden.

Instagram-tävlingar

11. Svara på dina kommentarer

Återigen: Instagram är ett socialt media. Om du gör saker rätt kommer du att få flera kommentarer på dina bilder, och det här bör du hålla koll på. Gå gärna in och svara på frågor med jämna mellanrum. Det inger förtroende.

Har du fler tips om att lyckas på Instagram, dela gärna gärna med dig i kommentarerna här nedanför.

Läs fler artiklar i ämnet:

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

5 kommentarer

 1. Inspireras av andras Instagramkonton - Infomasterns bloggInfomasterns blogg2014-09-24 at 06:09Reply

  […] 11 smarta sätt att få fler följare på Instagram! […]

 2. Husse Ers2014-08-16 at 15:41Reply

  Man vill ju inte krångla så mycket. Själv så köpte jag från http://www.socialafoljare.nu allt gick snabbt och smidigt. Rekommenderas :)

  • Tommy k Johansson2014-11-06 at 23:35Reply

   Det där rekommenderar jag INTE. Sådana typer av tjänster ger dig bara högre siffror under Followers. Det är ju inga väsentliga följare. De skriver knappast kommentarer eller gillar ens bilder, eftersom det inte är riktiga personer (oavsett vad de som säljer det hävdar).

 3. Jacob2014-06-20 at 15:52Reply

  en sida som funkar riktigt bra för mig är http://rankit.se

 4. 11 smarta sätt att få fler följ...2013-11-17 at 13:36Reply

  […] Instagram växer så det knakar. Idag har tjänsten 150 miljoner aktiva användare varje månad, som varje dag postar 55 miljoner bilder. Det kan jämföras med moderb  […]

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.