TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Allmänt

2014 mest lästa bloggposter!

Skribent:
Publicerad: , 08:48
Respons: 1 kommentar

TkJ 20142014 var ett ganska långsamt år på bloggen, eftersom jag av olika skäl inte jobbat så mycket. Det kommer det dock att bli ändring på under 2015. Så för att haka på trenden från så många andra bloggar, inleder jag året med en lista över de mest lästa bloggposterna under förra året.

Mycket handlade om datorsäkerhet och Microsofts relativt nya Windows 8 (och 8.1). Jag har flera gånger skrivit om det nya gränssnittet i Windows 8, som inte togs väl emot bland användare, och hur du kan få tillbaka skrivbord och startmeny. Mest läst av alla posterna är dock den som förklarar hur du ser gratis på film via Swefilmer

Jag vill passa på att inleda med ett tack till City Network, som sponsrar TkJ.se med server på tjänsten City Cloud.

Swefilmer – guide till att börja se film gratis

Swefilmer är störst bland svenska sajter som strömmar film och TV-serier gratis. Hos Swefilmer hittar du mängder av filmer och TV-serier och det är lätt att komma igång med tjänsten. Det finns ett antal sajter av den här typen och även om det finns ett moraliskt dilemma att använda dem är det som användare lagligt.

2014 års topp 6 bästa gratis antivirus för Windows

Antivirusprogram är ett måste för alla som använder en PC med Windows. Det finns så många olika metoder för virusskaparna att infektera datorer på, att det inte längre möjligt att bara vara försiktig.

Här är de mest populära programmeringsspråken inför 2014!

Om du funderar på att utbilda dig inom programmering under det kommande året, kan det vara en god idé att veta vilka språk som är aktuella. CodeEval sammanställer varje år en lista över de mest populära språken, baserat på en stor mängd olika data.

Linkup nytt ransomware som utnyttjar din PC för Bitcoin-mining

Linkup är namnet på en ny skadlig kod som säkerhetsexperter nu varnar för. Trojanen är en så kallad ransomware, vars syfte är att låsa datorn och kräva att användaren betalar en lösensumma för att återfå tillgången. Till skillnad mot många andra liknande trojaner krypterar Linkup dock inte några filer.

Så slipper du nya gränssnittet i Windows 8 och återfår startmenyn

Windows 8 har som bekant fått rätt mycket kritik för det nya gränssnittet. Något som irriterar många användare som vill använda den traditionella skrivbordsmiljön, är att startmenyn är borta, och att du kontinuerligt kastas mellan det nya gränssnittet och skrivbordet.

Windows 8.2 återinför startmenyn – ännu mer fokus på skrivbordsläget

När Microsoft lanserade Windows 8 hade man ett helt nytt gränssnitt att visa världen. Det som tidigare kallades för Metro, men som idag bara går under namnet Windows 8 eller Modern UI, var skapat med pekskärmar och framför allt surfplattor i åtanke. På vanliga datorer, som du styr med mus och tangentbord, fungerade det dock inte helt smärtfritt.

Så gör du: Varför blir min dator plötsligt långsam?

Oavsett hur pass ny och häftig din PC är, kommer du att hamna i situationer där datorn blir långsam. Och om din dator – liksom de flesta av oss – inte är det absolut värsta på marknaden, lär du relativt ofta dras med hastighetsproblem. Dålig prestanda är förmodligen det vanligaste skälet till irritation över datorer.

Bäst säkerhetspaket och antivirus för Windows 8/8.1?

Så gott som alla större säkerhetspaket och virusskydd fungerar naturligtvis tillsammans med Windows 8 och den nya uppgraderingen Windows 8.1. Men så var inte fallet när Microsoft släppte sin nya generation av operativsystemet.

Windows 8 för nybörjare: Så kommer du igång!

Har du uppgraderat till Windows 8 eller köpt en ny dator med operativsystemet? Rätt många användare blir förvirrade av det nya gränssnittet som möter dig när du startar upp. Det är inte så konstigt, eftersom vi vant oss vid skrivbordsmiljön.

Apple visade iPhone 6 i två olika storlekar och tre färger

För ett par timmar sedan avslutades Apples efterlängtade pressevent där man, som väntat, visade upp nya iPhone 6 tillsammans med sin nya smarta klocka Apple Watch. Men innan vi tittar på deras smarta klocka – som kanske är än mer spännande än de nya iPhone – kollar vi in nya iPhone 6.

4 appar som stoppar skadlig kod på din Android-mobil

Så gott som alla säkerhetsföretag har i flera år varnat för att det kommer allt fler skadliga program för Android. Nu ska det erkännas att farorna inte riktigt levt upp till de skräckscenarior som utmålats i rapporter, men visst finns det en hel del skadlig kod till Android.

Sajterna du behöver byta lösenord på efter Heartbleed

Heartbleed-buggen, som gjordes offentlig i måndags, fick nog en hel del serveradministratörer att sätta kaffet i halsen. Buggen som hittats i OpenSSL har funnits tillgänglig i cirka två år och innebär potentiella säkerhetsrisker.

7 gratis program för att göra din dator snabb igen!

Har din PC förlorat den snabbhet den hade när du först köpte den? Det är inte ett dugg ovanligt. Allt eftersom du använder din dator och installerar nya program och laddar ner filer, så blir den alltmer tröttare.

Autoruns 12.0 bäst på att ta bort autostartande program

SysInternals, som sedan länge ingår i Microsoft, har lanserat version 12 av sitt populära gratisprogram Autoruns. Programmet är det bästa du kan använda för att hitta och ta bort autostartande program och därmed fixa problem och snabba upp datorn.

Man spionerade på flickvän via spionprogram i hennes mobil

Ja, sådant här händer på riktigt. Det är sällan det skrivs om det, eftersom mörkertalet med största säkerhet är enormt på grund av att många inte märker av det. Men det bevisar att det sker och att det är värt att känna till det för att kunna skydda sig mot sådan här typ av övervakning.

OneDrive lanseras idag – Microsofts #OneDrive för lagring i molnet

OneDrive öppnar idag dörrarna till användare som vill ha en digital lagringsenhet i molnet, tillgänglig från de flesta olika enheter. OneDrive är en ny version av Microsofts SkyDrive som funnits ett par år. SkyDrive, och nu alltså OneDrive, är bland annat integrerat i Windows 8.1.

HP återvänder till Windows 7 efter begäran från konsumenter

Microsoft har onekligen haft lite problem med att lansera Windows 8. Själv tycker jag att mycket av kritiken är obefogad, eftersom den riktar sig mot saker som egentligen inte är något större problem – än mindre efter uppgraderingen till Windows 8.1.

Så startar du Windows 8 direkt till skrivbordet

Windows 8 fick ett rätt blandat mottagande när det kom. En av de saker som användare riktade mest kritik mot, var att Windows 8 startar upp i det nya gränssnittet. Efter alla år i skrivbordet var det inte konstigt att många inte kände sig hemma i den nya designen.

SuperAntiSpyware 6.0 hittar och rensar bort skadliga program

SuperAntiSpyware är ett av de mest populära programmen för att söka efter, och ta bort, spionprogram (spyware) och annonsprogram (adware). Verktyget hjälper dig att rensa bort oönskad bråte som letat sig in i din dator.

5 tips för att skydda dig på Facebook

Så gott som de flesta som läser den här bloggen har Facebook, och standardinställningarna för säkerhet är väl så där bra. Inte sällan är Facebook inställt på att allt du postar, och det mesta du har skrivit om dig själv, är offentligt.

Ta bort adware: Ukash, Delta, Conduit, MyWebSearch, Yontoo

Adware, det vill säga program avsedda för att på olika sätt exponera annonser för dig, är sjukt irriterande. Det är tyvärr rätt lätt att få sin dator infekterad av dessa, eftersom de rör sig i en legal gråzon.

Ta bort onödiga tillägg och verktygsfält i Internet Explorer med gratisprogram

Till Internet Explorer finns det en mängd tillägg som kallas för Browser Helper Objects (BHO), vilka kan jämföras med tillägg i Google Chrome och Mozilla Firefox. Ofta är BHO helt legitima och smarta lösningar som tillför nya funktioner i din webbläsare. Men tyvärr finns det även en hel del skumma tillägg som du vill undvika.

Viaplay stödjer Google Chromecast för att strömma till TV

Viaplay, som låter dig titta på strömmande filmer och TV-serier till en fast månadskostnad, börjar nu stödja Google Chromecast. För dig som har en Chromecast innebär det att du enkelt kan skicka vidare video och ljud från datorn till din TV.

Skaffat Raspberry Pi och funderar på vad du ska göra med den?

Jag har skrivit en hel del artiklar om Raspberry Pi, och det lär förmodligen bli fler i framtiden. Jag har själv skaffat mig en sådan enhet, men på grund av tidsbrist och allmänna problem så har jag inte haft möjlighet att börja leka med den än. Under 2014 är ett av mina mål att börja fippla med min Raspberry!

Så kontrollerar du om din router har en bakdörr på port 32764!

För ett litet tag sedan kom det fram att det fanns routrar som är utrustade med en bakdörr som går att komma åt genom att ansluta till port 32764. Inledningsvis var det bara en router i listan – Linksys WAG200G – men efter att nyheten fick spridning och allt fler testade sina routrar växte listan ordentligt.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ANONYM PÅ NÄTET: Gör dig ospårbar!

Erbjudande: Säker & anonym online!
Göm ditt IP-nummer! Titta på film och som är spärrade för exempelvis USA! Skydda dig på öppna WiFi på publika platser! Skaffa PrivateVPN, en riktigt bra VPN-tjänst.

Erbjudande för TkJ: 56% rabatt och 5 månader gratis!
Läs mer om erbjudandet!

Kommentarer

En kommentar

  1. 2014 mest lästa bloggposter! | TkJ.se | Se...2015-01-05 at 13:45Reply

    […] 2014 var ett ganska långsamt år på bloggen, eftersom jag av olika skäl inte jobbat så mycket. Det kommer det dock att bli ändring på under 2015. Så för att haka på trenden från så många andra bloggar, inleder jag året med en lista över de mest lästa bloggposterna under förra året. Mycket handlade om datorsäkerhet och Microsofts relativt nya Windows 8 (och 8.1). Jag har flera gånger skrivit om det nya gränssnittet i Windows 8, som inte togs väl emot bland användare, och hur du kan få tillbaka skr  […]

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.