TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Antivirus

2015 års säkerhetspaket skyddar både dator, smartphone och surfplatta

Skribent:
Publicerad: , 20:58
Uppdaterad: 2015-10-13, 16:21
Respons: 1 kommentar

Säkerhetspaket 2015 skyddar alla dina enheterUnder hösten lanserar de flesta antivirusföretag de nya versionerna av sina säkerhetspaket, som oftast går under namnen Internet Security. Den största nyheten i 2015 års versioner är att flera av de största företagen börjat se utanför PC-världen.

Vårt användande av datorer har gått från att bara sitta framför PC-datorer (och i vissa fall Mac) till att allt mer använda smartphones och surfplattor till att surfa, skicka mejl och hänga på sociala medier. Men de mobila enheterna är inte fria från hot, och det har antivirusföretagen tagit fasta på. Nu vill man skydda alla våra enheter.

Det senaste året har mängden skadlig kod på Android formligen exploderat. iOS har varit mer förskonade, även om vi sett en del hot även där.

Men idag är det inte bara skadlig kod som utgör hot – många av hoten från Internet handlar om bedrägerier där det inte spelar någon roll vad du använder för enhet, eftersom cyberbrottslingarna försöker lura dig att lämna ifrån dig personlig information och betala pengar för icke existerande produkter och tjänster.

Till skillnad mot traditionella virus och trojaner, som främst är tillgängliga för Windows, kan man falla för bedrägerier oavsett vad du använder för enhet eller operativsystem.

En annan hotbild som är mer aktuell för smartphones och surfplattor, är att du blir bestulen på din enhet eller helt enkelt slarvar bort den. Här erbjuder säkerhetsföretagen lösningar som hjälper dig att dels lokalisera din enhet, men även att låsa eller radera den på distans.

Skydda alla dina enheter

Fem av de största säkerhetsföretagen erbjuder idag licenser där du betalar per år och enhet. Har du till exempel en stationär PC, en bärbar Mac, samt en surfplatta respektive smartphone med Android, så skaffar du en licens för fyra enheter och får då tillgång till säkerhetsprogram för varje enhet.

Som regel har företagen lösningar för Windows (Internet Security), Mac OS X och Android (Mobile). Köper du en prenumeration med fem licenser kan du således välja själv vilken programvara du behöver för dina enheter.

Priserna varierar rätt kraftigt mellan de olika paketen. De priser jag angivit nedan är de som är aktuella när detta skrivs. Eftersom företagen kontinuerligt lanserar nya erbjudanden skulle jag rekommendera att du kollar upp deras sajter, för priserna kan mycket väl ändras (även om jag försöker uppdatera posterna så kan jag inte hålla koll på allt).

Nu har jag inte testat alla de här programmen – än. Jag hoppas kunna göra det löpande under hösten. Historiskt sett har jag dock upplevt att Symantec Norton och Kaspersky så gott som alltid brukar ligga snäppet över de andra. Med det inte sagt att de övrigt är märkbart sämre.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2019 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.
Kommentarer

En kommentar

  1. 2015 års säkerhetspaket skyddar b&ar...2014-08-23 at 13:09Reply

    […] Under hösten lanserar de flesta antivirusföretag de nya versionerna av sina säkerhetspaket, som oftast går under namnen Internet Security. Den största nyheten i 2015 års versioner är att flera av de största företagen börjat se utanför PC-världen. Vårt användande av datorer har gått från att bara sitta framför PC-datorer (och i vissa fall Mac) till att allt mer använda smartphones och surfplattor till att surfa, skicka mejl och hänga på sociala medier. Men de mobila enheterna är inte fria från hot, och det har antivirusföretagen tagit fasta på. Nu vill man skydda alla våra enheter. Det senaste året har mängden skadlig kod på Android formligen exploderat. iOS har varit mer förskonade, även om vi sett en del hot även där. Men idag är det inte bara skadlig kod som utgör hot – många av hoten från Internet handlar om bedrägerier där det inte spelar någon roll vad du använder för enhet, eftersom cyberbrottslingarna försöker lura dig att lämna ifrån dig personlig information och betala pengar för icke existerande produkter och tjänster. {{{9 tips för att skydda dig  […]

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.