TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

iOS

4 iOS-appar för snyggare digitalfoton på Instagram!

Skribent:
Publicerad: , 12:32
Respons: Skriv en kommentar!

iPhone-app, skapa kollage av digitalfotoniPhone har blivit väldigt populär som digitalkamera, och det med all rätt eftersom kameran i iPhone är riktigt bra. Jag skrev nyligen om en amerikansk tidning som sparkat alla sina 28 anställda fotografer för att istället låta reportrar och journalister själva ta bilder med hjälp av iPhone.

Förutom att själva kameran är utmärkt i iPhone (och iPod Touch) har de en stor styrka i alla de applikationer som finns inom kategorin digitalfoto. I den här bloggposten listar jag fyra riktigt bra fotoappar; en kamera-app, två appar för att applicera olika filter och effekter samt en applikation som låter dig skapa bildkollage att använda i exempelvis Instagram. Om du använder Instagram har du nytta av samtliga av fyra apparna. Men naturligtvis fungerar de lika bra även om du inte har Instagram!

Instagram har växt explosionsartat sedan applikationen först lanserades. Många höjde på ögonbrynen när Facebook köpte upp applikationen för en miljard dollar, men nu efteråt förstår jag varför. Facebook tappar användare bland unga och många unga har börjat lägga allt mer tid på Instagram. Förutom att Facebook ville snappa upp unga användare vill man bli större inom den mobila sektorn och då är Instagram ett klockrent köp.

InstagramMen även om Instagram innehåller rätt många olika filter som hjälper dig att göra om tämligen mediokra digitalfoton till snygga och proffsiga bilder, kan du göra dina bilder ännu mer intressanta genom att använda dig av andra applikationer för att fixa dina bilder innan du postar dem på Instagram.

De fyra appar jag har testat här nedan kan alla användas ihop med Instagram genom att de låter dig dela dina färdiga bilder till det sociala nätverket, men du har naturligtvis nytta av apparna även om du inte använder Instagram. Du kan dela dem till exempelvis Facebook, Tumblr eller andra tjänster. Har du tips på andra appar får du gärna posta en kommentar.

PhotoToaster

PhotoToaster - många filter och effekter för digitalfotonPhotoToaster är en applikation fylld till brädden med olika effekter och filter. Gränssnittet är snyggt och lätt att förstå sig på. Du kan välja mellan att ta ett nytt foto eller hämta en bild från ditt fotoalbum. Därefter är det bara att sätta igång och leka. Längst ner på skärmen finns ett antal knappar för olika typer av filter. När du klickar på en av dem öppnas en ruta med miniatyrer på ditt foto där du kan se hur resultatet blir om du använder effekten. Svep åt höger eller vänster i rutan med miniatyrer för att bläddra mellan de tillgängliga.

Du hittar filter och effekter, men det finns också olika ramar och bakgrundsmaterial – det vill säga exempelvis canvas eller sten. Om du väljer canvas kommer det se ut som om ditt foto är tryckt på en målarduk. Trycker du på ikonen som ser ut som en skiftnyckel får du fram ett antal olika funktioner för att snabbfixa ditt digitalfoto genom att justera ljusstyrka, brus och annat. PhotoToaster är en riktigt bra applikation.

SpaceFX Pro

Den här applikationen innehåller inte mindre än 248 olika bilder som du kan applicera på dina digitalfoton på olika sätt, för att skapa riktigt snygga resultat. Som namnet SpaceFX Pro antyder har man hämtat mycket inspiration från olika science fiction-filmer och annat som har med rymden att göra.

Själva tekniken är rätt simpel. Du hämtar in ett foto som du vill göra coolare, och sedan väljer du en av alla de bilder som finns och denna blandas sedan med ditt foto. Du kan göra en del justeringar för att bestämma hur pass genomskinlig effektbilden ska vara, hur stor del av ditt foto den ska täcka, och så vidare. Eftersom det finns så många effektbilder lär du inte tröttna i första taget.

XnRetro - kamera-app för iPhone

XnRetro


XnRetro
är en kamera-applikation full av spännande filter och effekter, med inriktning på retrokameror. När du tagit ett foto väljer du mellan olika filter för att få ditt digitalfoto att se ut som om du har tagit den med en gammal kamera. Det finns en rätt omfattande lista över olika kameror, där appen försöker förändra din bild till att se ut som om du har fotat med respektive gammal filmkamera.

Men appen innehåller även andra finesser för att ge ditt foto en retrokänsla. Du kan lägga på brus och ljusgenomstrålning, och lite allt möjligt som gör att ditt foto ser ut att vara taget med en föråldrad och smått trasig analog kamera. Det är riktigt kul att leka med alla effekter och resultaten kan bli riktigt bra. När du är nöjd kan du dela bilden till alla möjliga tjänster, däribland Instagram. XnRetro är tveklöst värt de 7 kronor som appen kostar.

Framatic

Skapa kollage med iPhone-appDu har säkert sett att en del användare på Instagram (eller på Facebook, Twitter eller andra sociala nätverk där folk postar bilder) lägger upp digitalfoton som är kollage av flera bilder. Hur gör man sådana, kanske du har undrat? Det görs med hjälp av en app avsedd för att skapa kollage. There’s an app for that – som man säger!

Det finns en hel del applikationer för att generera kollage, och ett av de bättre är Framatic. Applikationen är enkel att använda. När du kör igång Framatic får du välja en mall på hur ditt kollage ska se ut, och när du fått fram din mall bestående av tomma rutor trycker du på en ruta för att lägga in en bild från ditt album.

När du valt bild har du möjlighet att applicera olika filter. Det finns en väldig massa olika filter och effekter, fast de flesta av dem kostar extra att aktivera. Det rör sig inte om några stora summor, och de flesta appar inom den här genren tjänar pengar på att ta betalt för extra effekter.

Fler bra appar för iOS

Avslutningsvis vill jag tipsa om min andra blogg AppReview, där jag testar appar för iOS – iPhone, iPod Touch och iPad. Jag kan erkänna att den sajten har legat på is på sistone när jag inte haft så mycket arbetstid på grund av all pappaledighet, men nu försöker jag få fart på sidan igen! Hittills har jag uppdaterat bloggen varje dag under juni och det hade jag tänkt att fortsätta med.

besök AppReview, och jag kan rekommendera att du surfar in på sajten via din iPhone (eller iPod Touch). Då kommer du åt en väldigt nedskalad version där du dessutom enkelt kan installera apparna jag tipsar om eftersom det finns direktlänkar till iTunes.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Apple iPhone!: Sponsrade länkar

Tillbehör för iPhone 8 Här hittar du massor av tillbehör; headset, skal och så vidare…

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.