TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Webbläsare

5 klockrena tillägg för Chrome

Skribent:
Publicerad: , 09:08
Uppdaterad: 2010-07-30, 14:02
Respons: 18 kommentarer

Ett av skälen till varför jag länge väntade med att lämna Firefox var tilläggen. Nu finns det massor till Google Chrome så skälen att stanna kvar vid slöa och instabila Firefox är väldigt få. Har du inte redan bytt till Chrome är det dags!

Jag skrev igår en artikel till PCOnline som handlade om grunderna i Google Chrome. Har du inte provat webbläsare – ta en titt på min artikel så lär du dig komma igång med programmet, hantera snabbkommandon och får tips om bra tillägg.

Google Chrome

Nu har jag lekt ytterligare med olika tillägg för Chrome, och satt samman en lista över fem riktigt bra nerladdningar. Det är alla möjliga typer av tillägg – eller Extensions, som de kallas. Här kommer de, utan någon speciell ordning:

 1. SearchPreview for Google – Visar miniatyrbilder jämte sökträffarna
 2. Bit.ly – Skapa kortlänkar väldigt snabbt, och visar originallänken på förkortade länkar innan du klickar
 3. WOT – Web Of Trust, en säkerhetstjänst som varnar för potentionellt farliga webbsidor innan det är försent
 4. Facebook Fixer – Låter dig förändra hur Facebook ser ut hos dig
 5. IETab – Det finns en del sidor som på grund av klåpaktiga webbutvecklare bara fungerar i Internet Explorer; detta tillägg öppnar en flik med IE-motorn istället för Chromes

Jag hoppas något av dessa tillägg faller dig i smaken! Det finns idag tusentals och åter tusentals gratis tillägg för Google Chrome. Att installera dem är väldigt enkelt, likaså att ta bort dem. Du hittar alla dina tillägg via Verktygsmenyn. En del kräver att du startar om Chrome innan de börjar fungera.

Läs mer om Chrome:

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2019 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.
Kommentarer

18 kommentarer

 1. antonniklasson.se2011-03-28 at 09:57Reply

  […] läste ett inlägg hos TkJ där han skrev om extensions till Chrome, och vilka han tyckte var bäst. Jag bestämde mig för […]

 2. Magnus Thörnblad2010-08-02 at 15:45Reply

  @websimon: firebug finns för chrome också, kanske inte super-bra men jag kan inte jämföra för jag har inte använt det i firefox.

  Gillar även tillägget FastestChrome, kan bland annat markera ett ord i en text, och söka på det i diverse tjänster, samt andra fina funktioner.

  Även Print Screen – Webpage Screenshot är bra om man tar skärmdumpar då man kan ta på hela sidan, inte bara på det som syns på skärmen.

  Tackar även för ett bra inlägg, 2 nya tillägg installerade. :-)

 3. Extensions i Chrome – Eneklt och Inspirerande | AntonNiklasson.se2010-08-01 at 18:04Reply

  […] läste ett inlägg hos TkJ där han skrev om extensions till Chrome, och vilka han tyckte var bäst. Jag bestämde mig för […]

 4. m962010-07-31 at 18:13Reply

  Skulle också gärna vilja byta bort firefox men det är omöjligt innan det kommer en ”Tree Style Tab” till Chrome.

  Webbläsaren är i princip obrukbar för min del utan det tillägget.
  Förstår inte varför alla webläsare envisas med o ha flikarna överst. Det är ju det absolut sämsta av alla sätt med tanke på skärmarnas utformning.

 5. frogart2010-07-31 at 16:23Reply

  Jag har provat både FF och Chrome och visst är chrome snabb… men FF har den senaste tiden blivit både mer kraschsäker och snabbare! Nu har jag gått över till Firefox och kommer nog att stanna där (tror jag) Ska bli spännande när 4:an kommer, det ser jag fram emot.
  (brasklapp! Om FF inte uppfyller förväntningarna då blir det Chrome även för mej)

 6. websimon2010-07-31 at 15:44Reply

  Jag gillar ju firefox väldigt mycket, mest för tilläggen som finns för webbutvecklare tex firebug, seoquake och liknande..

  Men om det finns lika bra tillägg till Chrome är jag förstås redo att förändra mig :-) Några tips?

 7. Tomas2010-07-31 at 13:31Reply

  @Thomas: Du kommer nog att bli väldigt besviken. För inte nog med att det inte går att ändra på i chrome, för nu kommer även alla andra webbläsare även dom ändra på layouten. Opera har redan flikar på top. Och Firefox har precis släppt beta på sin senaste, och där är flikarna på top.

  Men för att fortsätta denna helt enkelt tomma lista, måste jag fortsätta med:
  AdThwart – Man slipper helt enkelt en väldig massa reklam. Har även en whitelist funktion.
  Center Image – Helt enkelt en snygghets pryl.
  FlashBlock – Lite seg dator, eller är Flash helt enkelt jobbigt? Blockera Flash med enkla funktioner. Whitelist funktion ingår, dock med vissa problem sedan viss uppdatering.
  Nice alert – ”Alerts” är hemskt tråkiga och överanvända. Här är en bra lösning för snyggare ”Alerts”.
  RSS Subscription Extension (by Google) – Måste om man vill använda RSS.

  För att göra lite reklam kan man ju låta er testa Handy Notes 2. Håller faktiskt på att skriva om den eftersom den är så otroligt seg och… lite skriven av en dummerjöns, om jag får säga så om mig själv.

 8. Rustan Werling2010-07-31 at 12:56Reply

  Jag har både Chrome och Firefox installerat och testade Chrome ett tag. Men jag har faktiskt gått tillbaka till Firefox, jag tycker helt enkelt att den är bättre. Jag har aldrig märkt av att den är instabil eller slö. För att göra ett ovetenskapligt test så la jag upp Chrome och Firefox samtidigt på en halvskärm var, klickade på ett bokmärke i chrome först och sedan med blixtens hastighet på samma bokmärke i Firefox. Och trots att jag alltid klickade i chrome först var Firefox lika snabb eller snabbare varje gång.

 9. Bill Berg2010-07-31 at 12:39Reply

  Finns Ad Blocks motsvarighet till Chrome?
  Isf funderar jag på byta.

 10. Tweets that mention 5 klockrena tillägg för Chrome -- Topsy.com2010-07-31 at 12:12Reply

  […] This post was mentioned on Twitter by Tommy k Johansson, Mikael Widéen. Mikael Widéen said: RT @tkj 5 klockrena tillägg för Chrome http://bit.ly/ce44zQ […]

 11. TkJ2010-07-31 at 12:02Reply

  Ylva: Jag kör Chrome på Windows – tycker att OS X-versionen har en bra bit att gå… Eller för att vara ärlig och rak på sak: Chrome för Mac är kass. Jag kör Safari istället. :) Men jag hoppas att de får ordning på det. Jag har vant mig vid att kunna söka från adressfältet…

  Mikael: I princip håller jag med dig. Men med tanke på hur instabil och seg Firefox är idag, pallade jag inte stanna kvar av politiska skäl. Jag ser dock fram emot verison 4 och håller tummarna.

 12. Thomas2010-07-31 at 12:01Reply

  Någon som vet om det finns ett sätt att anpassa så att man har flikarna under adressfältet istället, så som i övriga webbläsare ??

 13. Mary2010-07-31 at 11:59Reply

  Ytterligare tillägg som är bra: Google Mail Checker, Google Translate & Shareoholic.

 14. Mikael2010-07-31 at 11:43Reply

  Är personligen lite trött på Firefox då den är som du skriver lite slö. Att starta upp den tar på nerverna. Då är ju Chrome mycket snabbare. Men samtidigt, ytterligare en Google produkt att använda? Googles insamlande av besökta platser tillsammans med all annan information man lämnar efter sig gör att åtminstone jag börjar bli lite orolig. IDG skrev ju för ett tag sedan om ett program som varnade när Google samlade in information om dig och det programmet varnade visst ganska ofta. Nej, fortsätter nog med Firefox ett tag till.

 15. Ylva2010-07-31 at 10:45Reply

  Använder du Chrome i både OSX och WIndows? Tycker du det är någon skillnad i hur bra de är, stabilitet osv? Jag kör Chrome på min Windows-PC och är väldigt nöjd, även om jag saknar Firefox av nostalgi-skäl, men på min Mac är jag mer tveksam till om jag gillar det. Har kört Safari ett tag nu men inte heller det är riktigt stabilt.

  Så, helt enkelt, vad tycker du? :)

 16. hd2010-07-31 at 10:39Reply

  Local Read Later kan jag rekommendera. Hittar man en intressant sida så trycker man ctrl+alt+r så sparas sidan för att just ”Read Later”.

 17. carin2010-07-31 at 09:55Reply

  Tokmycket tack!

 18. Stefan Ljungwall2010-07-31 at 09:51Reply

  Jag kan komplettera ”Must have”-listan med lösenordshanteraren LastPass.com (https://chrome.google.com/extensions/detail/hdokiejnpimakedhajhdlcegeplioahd?hl=en). Ger utökad säkerhet eftersom man inte har en massa olika lösenord liggande i webbläsar-cachen, dessutom finns en inbyggd formulärhanterare som fyller i formulär automatiskt baserat på vilka profiler du har skapat i programmet.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.