TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Bizniz

5 smarta tips för en mer besökt blogg!

Skribent:
Publicerad: , 08:13
Uppdaterad: 2013-01-02, 00:23
Respons: 64 kommentarer

Tjäna pengar på din bloggUnder september 2007 hade min blogg drygt 18000 besökare. Det var jag rätt nöjd med, och enligt topplistor låg jag bra till. I november 2012 hade jag 180000 besökare. Så, utan att försöka verka uppblåst, egoistisk och dryg, måste jag ha gjort något rätt… ;-) Här kommer några av mina tips för att få fler besökare till din blogg!

Om du vill lära dig hur du skapar inkomster från din blogg, ska du läsa min e-bok Tjäna pengar på din blogg. Boken är skriven för att fungera för såväl nybörjare som vana bloggare. Du behöver inte ha några förkunskaper eller vara tekniskt insatt för att komma igång. Tjäna pengar på din blogg är 65 sidor lång och innehåller massor av tips, förslag och inspiration för hur du skapar intäkter från bloggandet! Provläs boken på hemsidan.

Uppdatera ofta

Skriva en intervjuJag intervjuade nyligen Jack Hansen till en artikel om att tjäna pengar på din blogg till Allt om PC 12-2007. Han pratade bland annat om vikten av att uppdatera ofta. Minst tre inlägg om dagen ligger proffsbloggare på, om man generaliserar lite.

Men det är smart att sprida ut publiceringen under dagarna, och inte låta alla inlägg komma under en timmes tid på kvällen. De allra flesta bloggverktyg låter dig välja när inlägget ska publiceras. Använd denna funktion. Jag skriver exempelvis alla mina inlägg på kvällar och morgnar, och låter sedan dem läggas upp under hela nästkommande dag. Det måste jag, eftersom jag har ett vanligt jobb också, där jag inte kan sitta och blogga.

Håll koll på statistiken

Statistik är inte bara till för att se hur många besökare du har. Jag använder själv Sitemeter för att mäta besökare och sidvisningar, men sedan kör jag också WordPress-pluginet FireStat för att kunna läsa av vilka inlägg som är mest lästa.

Jag kontrollera med jämna mellanrum vilka inlägg som besöks mest, och varifrån besökarna kommer. Utifrån detta kan jag lära mig vilken typ av inlägg som är mest intressant för mina läsare. Dessutom ser jag vilka inlägg som lockar flest nya besökare från sökmotorer. Dessa inlägg ser jag till att hålla uppdaterade.

Jag har ett par postningar som dagligen drar flera hundra besökare från Google och andra sökmotorer. Om jag skriver nya inlägg som är relevanta, så uppdaterar jag de gamla inläggen för att försöka behålla besökaren som kom från sökmotorn. Jag vill att hon ska stanna kvar på sajten, läsa fler inlägg och förhoppningsvis bli så nöjd att hon lägger upp ett bokmärke eller börjar prenumerera på RSS:en.

Länka till äldre inlägg

Arkiverade inlägg i bloggenDet är naturligtvis inte lätt att hålla reda på allt man har skrivit om, speciellt inte om man publicerar runt fem inlägg om dagen. Men det är värt att försöka. Det är nämligen en bra idé att länka till gamla inlägg om du skriver om saker som har med dem att göra. Skriver du ett inlägg om en viss programvara, som du tidigare har testat, ska du länka till ditt test.

Det här är bra både för dig och besökaren. Du får besökaren att stanna kvar på sajten, och besökaren hittar lätt mer information om ett ämne hon är intresserad av. Använd därför din bloggs sökmotor för att leta upp relevanta äldre inlägg. Det kanske tar lite tid men det är det värt.

Listor över inlägg

Ni som läser min blogg kontinuerligt vet att jag lägger upp listor över inlägg då och då – speciellt på måndagar och fredagar, då jag sammanfattar de inlägg som publicerats under helgen respektive veckan. Det här tycker jag är ett bra sätt att ge okontinuerliga besökare en snabbgenomgång. Jag tycker det är slöseri med inlägg att bara publicera dem och sedan glömma bort dem. De är inte värdelösa bara för att de fallit bort från din förstasida!

Ett annat tillfälle då jag tycker listor över inlägg är bra, är exempelvis om man vill sammanfatta ett ämne. Som när jag skrev om en ny ultraportabel dator. Då passade jag på att lista andra ultraportabla datorer som jag skrivit om tidigare. Ibland brukar jag också publicera topplistor över de mest lästa inläggen. Det gillar jag när andra bloggar gör, så då gör jag också det.

Underskatta inte siffrans värde

Om du pingar Nyligen och länkar till Intressant i ditt inlägg, kommer ditt inlägg att hamna på Intressant. Du har också chans att hamna hos Knuff. För att du ska hamna på förstasidan hos Intressant krävs det att du har en bra rubrik som folk klickar på. Samma sak gäller egentligen även för att dra trafik från din RSS-fil (i alla fall om du inte publicerar hela inläggen i RSS:en) samt via sökmotorer. Bra rubriker regerar helt enkelt.

Men det är inte lätt att skriva bra rubriker. Det kräver en massa övning och tester. Ett tips är att inte underskatta siffrors värden. Varför tror du att alla magasin som säljer bra alltid har siffror på omslaget? Istället för ”Länkar till många program” skriver du ”23 bästa programmen att ladda hem”. Om du har möjlighet ska du använda ojämna tal. Hellre 97 än 100. Jag har ingen bra förklaring till varför det är så – det är bara så…

När du väl har en massa besökare kanske du vill börja tjäna pengar på din blogg.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

64 kommentarer

 1. Från konsolspelare till pcspelare | Det Smarta Valet2016-02-04 at 16:13Reply

  […] Verkar finnas en del matnyttigt att finna här för att få mer trafik till min blogg, http://blogg.tkj.se/5-smarta-tips-for-en-mer-besokt-blogg/ […]

 2. Ilonaz2013-04-07 at 01:05Reply

  Bra tips! Men de sa fortfarande inte hur man får fler besökare rent generellt lixom!

 3. paula lunderg2013-03-21 at 15:57Reply

  Här hittade jag mycket läsvärt, tack för att du delar med dig av dina erfarenheter…

  /Paula på Gårdsbacken

 4. Sara2013-03-11 at 15:35Reply

  Tack för riktigt bra tips, uppdatera gärna oftare :)

 5. Lovisa2012-12-14 at 05:59Reply

  Tack för bra tips! Läs gärna min blogg!

 6. Bella2012-12-12 at 20:51Reply

  Takc så mkt!:) För tipsen! Vill verkligen ha fler läsare och hoppas att fler vill läsa min blogg/hihi

 7. Fler besök till bloggen? | JohanEdlund.se2012-12-12 at 19:39Reply

  […] Läs mer här mer exakt hur du går till väga om du inte förstår dom här punkterna. 0 Skrivet av Johan Edlund Postad i Alla mina blogginlägg, Johan Edlund Mondoblog, Övriga inlägg från gamla bloggar Taggad blog tips, johanedlund, mer besök, Mondoblog, Rocktime […]

 8. Carolina2012-10-09 at 13:08Reply

  Jag har nyligt startat min blogg http://www.visitcarolina.se men har väldigt svårt att få nya läsare till bloggen. Vet inte alls hur jag ska gå till väga?! Jag tycker det är väldigt roligt att blogga och det sporrar mig om fler läser. Hur ska hittar nya läsare till mig?

 9. Tomas2012-09-25 at 21:09Reply

  Tack för intressanta tips!

 10. erik2012-09-10 at 15:28Reply

  Hade helt glömt bort att länka till äldre inlägg. Som du säger det ger ju ett mervärde för besökaren.

 11. Samuel Gustafsson2012-08-03 at 18:53Reply

  Jag använder mig utav WPstatsDashboard vilket jag tycker ger en riktigt bra bild över besökarantalet och sidor de besöker. Det är rätt intressant hur man kan få se vilka sökord användaren har använt för att hitta till min blogg och även vilka sidor de kan komma ifrån. Ofta kommer mina besökare ifrån helt andra ställen än jag hade kunnat föreställa mig.

 12. Krister2012-04-13 at 14:37Reply

  Riktigt bra inlägg, gäller fortfarande =)
  du har blivit listad på toppen med enbart detta inlägget, starkt!
  http://toppen.nu/blogga-på-nätet.html

 13. Samuel Gustafsson2012-03-19 at 10:39Reply

  Jag använder mig utav dina tips och förslag i stort sett hela tiden när det skrivs på min blogg.

  Du har lärt mig otroligt mycket. Det är väldigt intressant att se vad folk hittar mig på för sökningar på google.

  Jag skriver om funktionshinder och åsikter, har rätt giftiga rubriker ibland och använder även siffror i rubriker. Bra tips och förslag. Kolla gärna in på min blogg och ge mig tips och förslag på hur jag ska bättra på den. Jag vill alltid bli bättre.

 14. bella2012-03-11 at 12:17Reply

  jätte bra tips !

 15. Grabben i bloggen bredvid2011-12-14 at 15:25Reply

  Hej

  En mycket bra blogg, både innehållsmässigt men även som referens. Jag kollar regelbundet på hur du har löst detaljer.

  Jag inser att det är innehåller som i slutänden skapar intresse, och där har jag valt en uppförsbacke, med vardagsbetraktelser och anonymitet. Tvärt emot råden här :)

  Nåja jag ser det som lärdom och kompetensutveckling.

 16. Freja2011-11-20 at 19:16Reply

  Bra tips! ska verkligen tänka på detta när jag skriver :D och du kan precis ha fått dig en ny läsare ;)

 17. Milla2011-11-01 at 16:16Reply

  Helt irrelevant, men ändå. Tror man ska skriva mer ojämna tal för att det blir mer realistisk, skriver man 100 tolkar folk det som ospecifikt och oseriöst. Har jag hört.

 18. Fler besökare från Google: Glöm inte bort dina gamla blogginlägg!2011-07-20 at 15:27Reply

  […] Glöm inte bort alla dina gamla blogginlägg! 5 smarta tips för en mer besökt blogg! […]

 19. En kommentar till Linus « Digitala distributionsformer 2.02011-06-03 at 16:00Reply

  […] Johansson, Tommy K. (2007). 5 smarta tips för en mer besökt blogg! [Elektronisk]. Tillgänglig: http://blogg.tkj.se/5-smarta-tips-for-en-mer-besokt-blogg/ [2011-06-03]. […]

 20. Christina Öhlin2011-04-17 at 18:34Reply

  Jag skulle vilja skapa en blogg men det känns övermäktigt med all onfo. Hur är det enklaste sättet att starta? Vore inte fel att tjäna lite pengar samtidigt!
  Mvh
  Christina

 21. manda ofc :D älskar Jonas Brother o Miley2011-01-24 at 16:39Reply

  besöök min blogg :DD

 22. Jack-Benny2010-10-16 at 23:34Reply

  Kan man köpa ’Blogguiden’ på Pressbyrån?

  • TkJ2010-10-17 at 20:06Reply

   Jack-Benny: Det var över ett år sedan Blogguiden fanns på Pressbyrån. Tidningen är sedan länge utsåld.

 23. Thomas Johansson2010-05-16 at 07:02Reply

  Tack för infon. Det är mycket innan man kommer ut med sin blogg. Nu är det till att jobba.

 24. Extramorsan2010-04-22 at 05:29Reply

  Tack för tipsen! nu fan kör vi!

 25. Bra tips och bra blogg om IT | Jotaprojects.se2010-03-10 at 19:46Reply

  […] 5 smarta tips för en mer besökt blogg! […]

 26. Anders2010-02-25 at 17:12Reply

  Tack för intressanta tips!

 27. LatinMix2010-02-22 at 12:41Reply

  Bra med tipsar men kolla här, en blogg på två språk samtidig LIVE
  både på svenska och spanska.

 28. Dennis2010-01-21 at 23:16Reply

  Mycket bra artikel! Precis som du skrev hamnade även jag på den här sidan genom en google sökning ;) Ska prova dina tips!

 29. Tin-Tin742010-01-13 at 19:57Reply

  En fråga till…
  Hur gör man när man väljer när inlägget ska publiceras hos blogspot? Jag har flera gånger försökt schemalägga inläggen, men aldrig lyckats.

  • TkJ2010-01-13 at 20:49Reply

   Tin-Tin: Det går så vitt jag vet inte hos Blogspot.

 30. Tin-Tin742010-01-13 at 18:12Reply

  Vad tycker du om att ”Pinga” sin blogg? Är det något som gör någon nytta, eller är det slöseri med tid?

  • TkJ2010-01-13 at 19:19Reply

   Tin-Tin: Att pinga är väldigt viktigt, anser jag. Nyligen.se, Bloggportalen, Twingly.

 31. Konsten att marknadsföra en blogg | toppenjobbet.nu2010-01-10 at 23:41Reply

  […] bloggandets ädla konst. Läs till exempel “Bloggknapp = perfekt länkbete!“, ”5 smarta tips för en mer besökt blogg“, “Hur marknadsföra din blogg?“, “Att marknadsföra sin blogg eller […]

 32. Lena2009-11-28 at 16:09Reply

  Jag gjorde ett bannerbyte med Bytatrfik.se för att testa och fick 479 unika besökare på en vecka med att vara med på deras bannerbyten

  Blev extremt nöjd
  Tjänsten är Gratis
  http://www.Bytatrafik.se

 33. p.h2009-11-24 at 16:19Reply

  gå in på min blogg och kommentera om den är bra eller inte jag skriver bara om hockey så du vet…… jag har nyss gjort den.. för en dag sen.

 34. Cicci2009-11-21 at 18:20Reply

  Tack för bra tips! Hittade dessa genom Google ;)

 35. Carl Stridsberg2009-11-20 at 17:17Reply

  Köpte också tidningen ”Bloggguiden” och har fått många bra tips där.
  Tack Tommy! Använder den bland anant för att tipsa om nyheter från mina partners på min andra sajt; http://www.hittaupplevelse.se

  När kommer nästa nummer? Har nr 1…Ser fram emot nästa… :)

  //Carl

 36. Mats2009-09-21 at 16:05Reply

  Bra råd som gör att jag läser vidare:-)

 37. Anders Öhman2009-08-10 at 23:02Reply

  Kanontips! Har verkligen haft hjälp av tidningen ”Blogguiden”. Fått riktig snurr på min blogg.

  • TkJ2009-08-11 at 09:53Reply

   Anders: Kul att du gillade tidningen!

 38. Bloggning… « Tankemosaik’s Blog2009-07-19 at 11:52Reply

  […] en kommentar » Läser ett inlägg i Tommy k Johanssons blogg. Ett inlägg om hur man får fler besökare på sin blogg. Det handlar om hur bloggen blir ‘känd’ för sökmotorer och andra tjänster som […]

 39. Pandacilla2009-07-01 at 10:13Reply

  Hej Tommy!

  Jag fick Blogguiden i brevlådan idag, en otroligt bra tidning!!! Har precis börjat blogga och ska använda mig av dina tips för att bli bättre. Jag fick en hel del aha-upplevelser när jag läste.Tack för smarta, roliga och intressanta artiklar!

  • TkJ2009-07-01 at 10:24Reply

   Pandacilla: Kul att du gillade tidningen! :-)

 40. Antalet besökare ökar | mathiaskarlsson2009-05-21 at 16:12Reply

  […] finns otroligt många användbara tips där ute på “Nätet”. Ett exempel är http://blogg.tkj.se/5-smarta-tips-for-en-mer-besokt-blogg/. Lättläst, bra skrivet och en snygg […]

 41. sandra2009-05-16 at 16:45Reply

  Väldigt bra, personliga tips! Seriös blogg, mycket fin:D

  Besök gärna min! onsalasandra.blogg.se

 42. [Viktoriae] - En blogg om självkänsla och tänkvärda inlägg!2009-03-03 at 00:58Reply

  Grymt bra sida och jag håller med föregående skribenter att man hinner klicka upp flera flikar när man läser dina artiklar!

  Intressant läsning och grym blogg! Fortsätt så!
  (Första gången här men inte sista gången jag besöker dig)

 43. Johanna2009-02-28 at 22:56Reply

  Tack för tipsen! ska se om jag kan lära mej det där med att locka besökare någon gång… :P Jag är nog sverige sämsta bloggare på det… :)

 44. Jocke2009-02-11 at 20:20Reply

  Kanonsida!!

 45. jari2008-11-23 at 21:02Reply

  Mycket intressant men lite Mycket på en gång om jag får säga
  Ska försöka lära mig något av detta, men garanterar inget då det kan bli lite snurrigt i början.
  Tack för en bra sida, jag kommer att återkomma.
  Mvh
  Jari

 46. Erik2008-11-10 at 22:48Reply

  Så enkelt, så genialt ändå så mycket man inte tänkt på! Tack!

 47. Så blir du lurad att läsa artiklar | Ludwig Sörmlind, solpanelstillverkare2008-11-05 at 07:33Reply

  […] går jag på det och sitter där och läser. Som Tommy k Johansson så vackert utryckte sig: Bra rubriker regerar och jag kan inte göra mycket mer än att hålla med och klura ut vad jag ska döpa det här […]

 48. Negerdea2008-10-31 at 14:01Reply

  tack det var upplysande =)

 49. Amanda M2008-10-24 at 11:19Reply

  hey! tycker det verkar vara rätt komplicerat att tjäna pengar på det. Jag fattar att man får lägga ner tid på det och så. Men jag förstår inte rikigt en sak! måste man ha vissa program och så! hade vart tacksam för en enklare förklarning för mig som nyss fått intresse av bloggar och att blogga. / amanda

 50. Ludwig Sörmlind2008-10-12 at 11:48Reply

  Suveräna tips!

  Jag drar mig nästan för att gå in på din blogg.

  Man kommer att tänka på något du skrivit och hoppar in på sidan, man stirrar blint på sökrutan för att inte fastna på något annat intressant och hittar snabbt det man sökte. Sedan hittar man ALLTID något annat kul att läsa.

  Det slutar alltid med att när jag hittat det jag sökt så har jag 5-6 andra flikar med info som jag måste läsa innan jag kan fortsätta med det jag höll på med innan.

 51. Prylgalningen2008-09-28 at 23:12Reply

  Tipset om att uppdatera ofta är nog det viktigaster tipset. För om man inte gör det varför ska besökare återkomma till bloggen då?

  //Prylgalningen

 52. Bloggtips - Skriv enkelt ett nytt blogginlägg | Självförsvarsbloggen2008-09-15 at 08:08Reply

  […] Bloggar.se » Intressant Problogger TKJ – 5 smarta tips för en mer besökt blogg TKJ – Så kommer du runt skrivkramp på bloggen Scary Mary – 31 dagar att fixa en bättre blogg- […]

 53. Anton2008-08-11 at 10:05Reply

  Bra tips – Tycker dock du saknar en viktig del, interaktiviteten !
  Besökare (jag t.ex) gillar att få en fråga, eller klicka på en poll (mestadels för att jag är nyfiken på vad resultatet är) eller dylika saker.

  Jag har behandlat en del av det här och om du fann den här genomgången intressant så kan det vara matnyttigt att läsa vidare på mitt inlägg – http://justanton.wordpress.com/2008/08/08/4-satt-att-fa-din-hemsida-popular/

  Hoppas det är okej att jag länkar sådär, tkj!

 54. tomas2008-06-09 at 22:26Reply

  väldigt bra artikel.
  helt klart värt att tänka på.

 55. Blogg ConsoleStuff.se » Få besökare till din blogg - Eget företag - Del 92008-05-20 at 11:01Reply

  […] Även denna artikel ger bra information, bl.a. har jag använt mig av http://bloggping.com för att pinga. Mer värdefull information finns här. […]

 56. Försäkringsmannen2008-04-23 at 09:51Reply

  Grymt bra inlägg. Du gör helt klart något rätt ;P Jag läser vidare hela tiden. Ofta tvingas jag öppna 3-4 nya flikar när jag läser ett inlägg, för att jag helt enkelt måste läsa det, pga att det är 100% relevant och intressant! Har precis startat en egen blogg om försäkringar. Försöker få den att funka med bloggar.se men det vill sig inte. Kan ha nåt mer ”ö” och ”ä” i domännamnet att göra kanske! Jag jobbar på det!
  Keep up the good work.

 57. Carro2008-01-25 at 01:01Reply

  Du vet inte möjligtvis om det finns en sådan funktion på blogg.se?
  Där man kan välja publiceringstid själv alltså.
  Jag hittar den inte iaf, kanske bara är jag som är snurrig…

 58. Mr Developer2007-11-21 at 18:25Reply

  Mycket bra inlägg. Har precis startat en blog (http://hellrefaraherde.blogspot.com/) som handlar om mitt personliga tyck och tänk (och gnäll) om systemutveckling.

  Hittills vete tusan om nån hittat dit, så jag får se till att följa några av dina råd!

  /Mr Developer

 59. Christopher2007-10-13 at 14:23Reply

  Du glömmer som många andra att det absolut viktigaste är att ha något intressant att skriva om och att kunna analysera, vinkla och berätta på ett bra sätt är den säkraste vägen till framgång.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.