TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Twitter

5 smarta verktyg för att bli bättre på Twitter

Skribent:
Publicerad: , 08:20
Respons: Skriv en kommentar!

TwitterTwitter kanske i praktiken inte är så stort i Sverige som vi aktiva fans vill få det att verka, men det är desto större internationellt. För dig som använder Twitter i ditt arbete finns det massor av tjänster för att hjälpa till.

I den här bloggposten har jag tagit en titt på fem olika tjänster för att bland annat schemalägga tweets och analysera ditt twittrade. De är klart värda att ta en titt på för dig som är seriös twittrare!

En funktion vars nytta ibland ifrågasätts är tjänster som låter dig schemalägga tweets. Kritiker hävdar att det tar bort själva grejen med Twitter och sociala nätverk, eftersom de ska användas i realtid. Det är befogad kritik, men samtidigt kan jag tycka att schemaläggning är intressant för en del twittrare.

Om du twittrar inom ett speciellt område och ofta postar länkar till läsvärda artiklar och annat, kan det vara positivt att kunna sprida ut tweetsen över dygnet istället för att riskera att bombadera dina följare med tio länkar på några minuter, efter att du gått igenom nyheterna i din RSS-läsare.

Jag har tidigare skrivit om Twuffer, som schemalägger tweets. Här nedan hittar du två andra tjänster. Timely.is är lite annorlunda då den analyserar resultatet av dina tweets, genom att kolla på retweets, klicks och annat, och utifrån den här statistiken schemaläggs dina tweets till de tidpunkter på dygnet då flest läser dig.

Timely.is

Med Timely schemalägger du dina tweets, för att sprida ut dem så att du inte postar tio bra länktips med några minuters mellanrum. Det som gör att Timely sticker ut lite ur mängden, är att tjänsten analyserar responsen på dina tweets och försöker anpassa schemaläggningen efter detta. Du anger alltså inte själv när din tweet ska postas – det sköter Timely om.

Manage Flitter

Vill du ha koll på dina followers och de du själv följer, ska du testa Manage Flitter. Här kan du få fram information om exempelvis inaktiva användare som du följer, eller varför inte ta reda på vem som har slutat följa dig?

TwitterCounter

Statistik är alltid intressant (och kul). TwitterCounter är en tjänst som samlar ihop data om ditt Twitter-konto, och presenterar det i grafer och annat. Du kan exempelvis följa hur utvecklingen går över antalet followers och tweets. Om du betalar från $15 i månaden får du även följa statistik över omnämnande, retweets och annat.

Social Oomph

En annan tjänst för att följa statistik samt schemalägga tweets är Social Oomph. Det är en populär tjänst med flera hundra tusen användare – enligt dem själva. Det finns både gratisversion samt en mer avancerad Pro-version där du får en väldig massa extrafunktioner.

Twitter-tjänster

The Archivist

The Archivist är ett analysverktyg som låter dig söka efter ord, hashtaggar, twitteranvändare och annat, för att få fram statistik av olika slag. Du kan till exempel söka på hashtaggen #svpt för att få reda på vilka twittrare som är mest aktiva, hur mycket som postas, vilka länkar som är mest populära, med mera.

Mer om Twitter:

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.