TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Bloggar

Tjäna pengar på affiliateprogram via din blogg

Skribent:
Publicerad: , 19:17
Uppdaterad: 2011-12-30, 01:19
Respons: 4 kommentarer

ProBlogger har skrivit en artikel med 5 tips om hur du tjänar pengar med hjälp av affiliateprogram på din blogg. Tipsen utgår från att du skriver en post om en produkt eller tjänst, som du sedan länkar till via ett affiliatenätverk.

Att göra så här kräver att man är väldigt försiktig. Det går inte att skriva poster om allt möjligt, hylla det och hoppas på att man tjänar en massa pengar via affiliatelänken. Bloggposten måste så klart vara relevant och ha ett redaktionellt syfte, för att inte reta upp läsarna. Reklambudskap i själva bloggposterna är inte smart, eftersom det skadar ditt förtroende. Det är därför jag inte gillar tjänster som Blogvertiser.

Samtidigt ska jag inte hymla om att jag själv har länkat till produkter och tjänster jag skrivit om, via affiliatelänkar istället för direkt till tjänsten. I dessa fall har det handlat om att jag testat eller rapporterat om en produkt av skälet att jag gillade den och ville skriva om det. När jag sedan noterat att produkten fanns med i affiliatenätverken har jag använt en sådan länk istället. Det är väldigt sällan jag gjort det, och varje gång har jag skruvat på mig en lång stund innan jag bestämt mig. Å ena sidan känns det omoraliskt på något ”journalistiskt” sätt, men å andra sidan är jag inte journalist, så varför inte? Svår fråga, faktiskt!

Läs om hur du tjänar pengar på affiliatenätverk. Missa inte heller min nybörjarguide till att tjäna pengar på affiliatenätverk. Där går jag steg för steg igenom hur du kommer igång med program och annonser.

Mer läsning om att tjäna pengar på affiliateprogram:

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

4 kommentarer

 1. Ermin2008-09-06 at 19:40Reply

  Hej!Tack Tommy för många av dina tips och ideer.En del av dom har jag använt mig utav skapandet i min egen blogg.Det här med att man inte ska ha reklam i inläggen har jag aldrig tänkt på men jag förstår va du menar med att man förlorar lite av förtroendet.Samtidigt vill jag passa på och fråga om det finns möjlighet att länka min sida hit och tvärtom=)?
  Tack Mvh Ermin på http://x-perten.blogspot.com

 2. Niklas2008-09-04 at 00:06Reply

  Om du skriver en artikel om en produkt, så anser inte jag att det är fel att du länkar med affiliate-kod till länken. Besökaren förlorar inget på det. Företaget som säljer produkten förlorar på det, dom missar ju gratis reklam. Så länka på du, se det som en lön på att du skrivit bra artikel om du tjänar pengar via affiliate. :) Men inrikta dig inte på att bara skriva om produkter som dina annonsörer har…

 3. Daniel302008-09-03 at 22:21Reply

  Sköter man det snyggt(som du gör) så är det inte störande. Men om man länkar till affiliate program i var och varannat inlägg så förstör man mer för sig själv än man tror. Många tappar intresset och lämnar helt bloggen. Jag har flera exempel på sådana bloggar jag har slutat läsa. Vill dock inte nämna någon här :)

 4. Klang IT2008-09-03 at 21:21Reply

  Jag länkar till antivirusprogrammet NOD32 på min blogg, inte i ett inlägg, men från bloggen iaf. Det är nog den enda annonsen jag står för på min blogg. Jag anser att ska man köpa ett antivirusprogram s är NOD32 ett bra val. Det skulle jag kunna skriva om och länka till också, men inte vila annonser som helst. Jag tycker det handlar om heder. Alltså, klart att man måste få tjäna pengar på annonser, annat är ju svårt så som Internet fungerar nu för bloggare, men att skriva positivt om saker man inte står för gör ju att man förlorar all heder. då är det lika bra att plocka bort annonserna och skriva på skoj och tjäna pengar på något helt annat.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.