TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Entreprenörskap

5 suveräna tjänster du behöver till din webbsajt!

Skribent:
Publicerad: , 01:19
Respons: Skriv en kommentar!

Håll koll på din poisition i sökmotorer (SEOHar du en egen blogg eller annan form av sajt? Då finns det massor av tips och lösningar för att förbättra din sajt, få fler besökare och locka besökare att komma tillbaka. I den här artikeln listar jag 5 väldigt bra webbverktyg som gör dig till en bättre webmaster!

Alla tjänsterna har betalkonton, men som regel kan du testa innan du köper. Det är dock värt pengarna att skaffa riktiga konton hos dem. Med tiden kommer du, på ett sätt eller annat, att tjäna in de pengarna…

Är du seriös med din sajt, finns det gott om verktyg som kan hjälpa dig att göra webbsajten bättre. Här nedan hittar du som sagt fem bra verktyg. Det är sådana jag själv använder, och alla är lättanvända.

Tipsa dina bloggande vänner! Om du rekommenderar den här artikeln på Facebook blir jag väldigt tacksam! :-)

 

Cloudflare: Skydda din sajt

Det är tyvärr ganska vanligt att Internetbrottslingar och nätligister riktar in sig på att ställa till med djävulskap för en webbsajt. Det kan handla om DDoS-attacker och liknande. Eller om du använder WordPress så försöker de logga in på administrationssidan genom att testa lösenord med bruteforce.

Cloudflare är en utmärkt tjänst för att skydda din sajt genom att bland annat dölja IP-numret. Det finns också verktyg för att göra din sajt snabbare, samt spara en cache så att besökare får fram sidor även om din webbserver ligger nere en stund. Cloudflare är populärt för att skydda sajter.

www.cloudflare.com

Håll koll på uptime och responstid

Fungerar ditt webbhotell tillräckligt bra, eller är deras servrar långsamma och ligger nere med jämna mellanrum? Ta reda på det med svenskutvecklade Pingdom.

Pingdom: Håll koll på din webbserver

Hur bra är webbhotellet du använder dig av? Med Pingdom håller du ständigt koll på hur bra responstid (och upptid) det är på din sajt. Det här är viktigt för att besökare inte ska tröttna och gå vidare, men även på grund av att Google tar in responstiden i ekvationen för din placering i sökresultat.

www.pingdom.com

Wincher: Arbeta med sökord och SEO

De flesta sajter får en majoritet av sina besökare från sökmotorer som Google. För att placera dig bättre bland sökresultat, behöver du arbeta med sökmotoroptimering (SEO). Wincher är ett väldigt lättanvänt verktyg för att hålla koll på din position för specifika sökord.

Det finns många tjänster för SEO, och många har betydligt fler funktioner än Wincher. Winchers styrka är dock att verktyget är så enkelt att använda. Du behöver inte bemästra SEO.

www.wincher.com

Skapa en poll på din blogg

Ställ frågor till dina besökare med hjälp av Polldaddy, för att lära dig mer om dem.

PollDaddy: Lär känna dina besökare

Ett sätt att lära dig mer om dina besökare är att använda enkla undersökningar, eller polls som de kallas på engelska. Det går i princip ut på att du ställer en fråga och ger ett per olika svarsalternativ. Statistiken kommer visa hur dina besökare tänker.

Vill du veta vad dina besökare vill läsa om, använd dig av sådana här frågeformulär. Att be läsarna skriva en kommentar fungerar inte på vissa sajter. Har du inte väldigt hängivna fans får du bättre respons på en enkel fråga med färdiga svarsalternativ. PollDaddy är ett smidigt och enkelt system för små och stora undersökningar.

www.polldaddy.com

Starta ett nyhetsbrev via e-post

Skapa egna nyhetsbrev med lättanvända och svenska Get a Newsletter.

Get a Newsletter: Starta ditt nyhetsbrev gratis

Det bästa sättet att samla ihop dina besökare och få dem att återkomma, är att erbjuda ett gratis nyhetsbrev via e-post. Get a Newsletter är prisvänligt och mycket lättanvänt. När du väl skickat ut ett nyhetsbrev får du omfattande statistik.

Vill du lära dig mer om hur du lyckas med ditt nyhetsbrev, ta en titt på min nyhetsbrevsskola – där finns många artiklar!

www.getanewsletter.com

Om du har tips på andra tjänster som är nyttiga för alla som driver egna sajter, tipsa gärna om dem bland kommentarerna här nedan.

Nyttiga artiklar att läsa!

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.