TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Entreprenörskap

7 sätt att tjäna pengar på Internet!

Skribent:
Publicerad: , 15:39
Respons: Skriv en kommentar!

Tjäna pengar på InternetVill du tjäna extra pengar, eller skapa ditt egna heltidsjobb, finns det oändligt med möjligheter på Internet, för dig som är villig att arbeta hårt med något du brinner för. Du kommer långt med en dator och Internetanslutning – och en digitalkamera eller videokamera om det är just digtalfoto eller video som är ditt stora intresse.

I den här bloggposten tar jag upp 7 sätt att tjäna pengar på Internet med länkar till tjänster där du kan lära dig mer om att komma igång. Det fina med den här typen av inkomster är att du som regel själv bestämmer hur mycket du ska jobba, och när du vill jobba, och därigenom själv kan bestämma hur mycket du vill tjäna.

De här 7 tipsen utgår från att du är duktig på något. Det handlar alltså inte om sådana där pyramidspel och andra bedrägerier man ibland ser annonser om – ”Du kan tjäna 1000 kronor om dagen!”. Nej, det jag skriver om är tjänster och företag som på ett eller annat sätt hjälper och inspirerar dig komma igång att tjäna pengar på riktigt hederligt arbete.

1. Programmera på frilans

Är du duktig på programmering eller webbutveckling? På sajten Okelii lägger du upp en profil på vad du kan för något, och därefter kan företag som letar efter kompetenta personer till olika projekt hitta dig. Hur mycket du tjänar är svårt att säga så du får söka på nätet för att få reda på vad utvecklare inom din nisch tar betalt per timme.

2. Skriv, fota och illustrera på frilans

Om du är duktig på att skriva, fotografera eller illustrera kan du börja arbeta som frilansare. Det innebär att företag kontaktar dig för att utföra specifika uppdrag. På sajten FrilansDirekt kan du gratis registrera dig som tillgänglig frilansare. Här kan sedan företag på jakt efter till exempel en skribent eller fotograf hitta frilansare.

Tjäna pengar på att frilansa

3. Nokia betalar dig för smarta uppfinningar

Är du fantasirik och teknikintresserad? Då kanske du har en smart idé som kan bli verklighet. Invent with Nokia är ett projekt som låter alla få vara med och komma på idéer på coola produkter. Om Nokia skulle bli intresserad av din idé och göra verklighet av den, kommer du att tjäna pengar på det.

4. Skriv e-böcker och sälj via Shoutly

Med tjänsten Shoutly kan du väldigt enkelt börja sälja e-böcker. Du skapar din e-bok och sedan laddar du upp den på Shoutly. Du får en köplänk som du placerar på din hemsida, och därefter är det bara att marknadsföra hemsidan och börja tjäna pengar. Shoutly har även ett affiliatenätverk som du gratis kan bli medlem i, vilket betyder att andra kan marknadsföra dina e-böcker och sälja dem mot provision.

Tipsa gärna dina vänner! Gillar du artikeln får du hemskt gärna rekommendera den på Facebook – tack på förhand! :-)

 

5. Få 1,4 miljoner av Amazon för ett filmmanus

I likhet med Netflix har även Amazon börjat producera filmer och TV-serier. Nu letar de efter bra manus till nya filmer, och om du kan skriva ett bra filmmanus kan du tjäna rätt mycket. Amazon betalar dig nämligen $200000 för ett filmmanus som man vill göra till film. Vem som helst kan bidra. Här kan du läsa en artikel om hur du skriver framgångsrika filmmanus.

6. Skapa populära videos på YouTube

Om du är duktig på att göra bra YouTube-videos kan du lätt börja tjäna pengar på de annonser som visas i videoklippen. Du behöver bara ansluta dig till Googles annonsnätverk så börjar du generera intäkter. Du behöver dock ha rätt många visningar. Här kan du läsa en artikel om framgångsrika YouTube-klipp.

Tjäna pengar på YouTube

7. Sälj dina digitalfoton via WordPress

Det finns gott om så kallade stockphoto-sajter där man som kund kan köpa bilder väldigt billigt. Dessa sajter behöver alltid fler bilder och du kan som fotograf skicka in dina digitalfoton. Problemet är att du tjänar väldigt lite per såld bild. Ska det bli pengar måste du ha massor av bra bilder. Ett alternativ är att sälja bilderna själv, och då tjäna betydligt mer. Med WordPress-tillägget iSell Photo kan du enkelt sälja digitalfoton via din WordPress-sajt.

Fler artiklar om att tjäna pengar

Genom åren har jag skrivit rätt många artiklar om att tjäna pengar på Internet. Jag har till och med skrivit en hel e-bok om att tjäna pengar på din blogg! Här nedan hittar du ett urval av artiklarna. Trevlig läsning!

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.