TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Bloggskolan

7 snabba tips för att få fler besökare till din blogg

Skribent:
Publicerad: , 18:37
Respons: 2 kommentarer

Så får du fler besökare till din bloggVill du öka antalet besökare till din blogg? Det finns inga hemliga knep som gör att du över en natt plötsligt får tusentals besöker per dag, men det finns många tips om hur du utvecklar din blogg och når nya läsare.

I den här artikeln listar jag 7 snabba tips på riktigt bra saker du kan göra för att öka trafiken till din blogg. Hur du kan använda sociala medier, nyhetsbrev via e-post, sökmotoroptimering och andra kanaler för att hitta nya läsare, och återfå gamla.

Att bygga upp en läsarkrets till din blogg kommer ta lång tid. Det krävs att du har tålamod och uppdatera ordentligt, även när det verkar som om ingen läser.

1. Publicera kontinuerliga uppdateringar

När det handlar om publicering på Internet, oavsett om det är en blogg, YouTube eller något av de sociala nätverken, så är det kontinuerliga poster som gäller. Det tar oftast lång tid att bygga upp en läsarskara men ska du lyckas måste du bibehålla ett ständigt flöde av nytt material.

Ett enkelt veckoschema att följa är en bra start. Du kan även utnyttja möjligheten att schemalägga bloggposter, för att inte börja varje dag med ett blankt ark. Ska du ta semester är det en god idé att lägga upp artiklar som du låter publiceras under tiden du är borta från bloggen.

Skapa en egen Facebook-sida
image-24235

Skapa en egen Facebook-sida för din blogg, för att hålla kontakten med dina läsare – och hitta nya.

2. Starta din egen Facebook-sida

Att synas på Facebook är väldigt viktigt idag, och med rätt metoder kan du dra stora mängder besökare härifrån. Det första steget är att skapa din egen Facebook-sida för din blogg. Därefter behöver du hålla sidan uppdaterad med framför allt länkar till dina nya bloggposter, men även med annat relevant material.

Hos Facebook hittar du en funktion i form av en widget som låter dig lägga upp en ruta på din blogg för din Facebook-sida. Den här rutan används för att marknadsföra din Facebook-sida och för att locka folk till att Gilla din sida. När de väl gillar sidan så kommer de att få upp dina bloggposter i sitt flöde.

Tipsa gärna dina vänner! Har du kompisar som också har bloggar? Rekommendera den här artikeln på Facebook – klicka bara på knappen!

 

3. Posta länkar till dina inlägg på sociala medier

Det är inte bara Facebook som är viktigt. Du bör också testa dig fram med andra sociala nätverk. En del kanske passar dig väldigt bra – skriver du om ett yrke eller något annat affärsmässigt, rekommenderar jag att du tar en titt på hur du kan synas på LinkedIn.

Twitter, Instagram och Google+ är tre andra populära sociala nätverk som du bör överväga. Några kanske är totalt ointressanta för din läsargrupp, men det är värt att testa dig fram. När du testar ett nytt socialt nätverk, ge det i alla fall någon månad innan du kan bedöma om det är värt tiden.

Det finns flera olika lösningar som automatiskt postar dina nya inlägg till olika sociala nätverk. Själv använder jag WordPress-tillägget Social Networks Auto Poster. Det kräver lite jobb att komma igång med, för att koppla ihop din blogg med Facebook, Twitter och så vidare, men det är värt tiden det tar.

När du postar, se till att använda hyfsat stora bilder, och se till att rubriken blir bra. Jag menar inte att du ska formulera dig som klickbete varje gång, men försök att skriva en lockande rubrik om du vill att folk ska klicka sig vidare till din artikel, samt gilla och dela den. Du kan till och med be dina läsare att dela eller retweeta dina poster med jämna mellanrum.

Tjäna pengar på din blogg! Vill du veta hur du tjänar pengar på dina besökare? Läs min populära e-bok, som du kan köpa hos bokhandlare, iTunes eller Google Play. Läs mer här…

4. Skaffa ett nyhetsbrev via e-post

Vi som använt Internet sedan 90-talet verkar ofta tro att nyhetsbrev via e-post inte fungerar, utan bara klassas som spam. Och på sätt och vis är det rätt – många nyhetsbrev sorteras bort som skräppost, men tjänsterna för att skicka nyhetsbrev har blivit bättre på att komma runt det. Ett nyhetsbrev som har så kallat dubbel opt-in – det vill säga att det inte räcker att beställa en prenumeration utan du måste även godkänna den – ska inte markeras som skräp.

Samtidigt är det ändå rätt många som öppnar och läser nyhetsbrev, om du gör det på rätt sätt och har något att erbjuda. Ligger öppningsfrekvensen på ett nyhetsbrev på under 25 procent, är det ett starkt tecken på att brevet är dåligt och ointressant. Ett bra nyhetsbrev kan ligga på 50-60 procent öppningsfrekvens, och med ett par tusen prenumeranter blir det rätt många besökare.

Gör ditt nyhetsbrev med Get a Newsletter
image-24236

Jag använder själv Get a Newsletter sedan flera år tillbaka och är väldigt nöjd med tjänsten. Nyligen kom den i en ny snyggare och lättanvänd version.

Se till att använda en bra tjänst för nyhetsbrev som ger dig ordentligt med statistik. Jag använder själv Get a Newsletter sedan flera år tillbaka, och kan varmt rekommendera dem. Deras tjänst är snabb och prisvänlig, och väldigt lätt att komma igång med.

5. Använd Disqus för kommentarer och rekommendationer

Det är inget direkt fel på WordPress egna system för kommentarer, men en ännu bättre lösning är Disqus. Det är ett system som används av många andra sajter, så läsare som redan har ett konto kan börja skriva med sitt Disqus-konto. Du slipper därigenom att läsare registrerar sig med skräpadresser, och själva systemet är i sig är riktigt bra.

Kommentarer sparas inte bara hos Disqus, utan en kopia lagras även som WordPress-kommentar i din databas, vilket är en bra backup. En annan stor fördel med Disqus är att det kan importera kommentarer som skrivs till dina poster på sociala nätverk, såsom Facebook och Twitter.

I och med att du postar länkar till dina artiklar på sociala nätverk så kommer folk att skriva kommentarerna där istället för på din sajt. Eftersom Disqus importerar även dessa kommentarer hamnar de per automatik i ditt inlägg. Det här kan även innefatta saker som retweets.

6. Installera ett tillägg för sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering handlar idag inte om att upprepa sökord så mycket som möjligt, och att skaffa så många länkar som det bara går. Google och de andra sökmotorerna har blivit betydligt smartare än så.

Det är fortfarande väsentligt att använda sig av de ord och fraser du vill synas på, men det som är viktigast är att du kan leverera bra och läsvärt material. Hög kvalitet är det bästa och säkraste sättet att positionera dig i sökmotorer. Men för att underlätta för Google att förstå vad ditt material handlar om, finns det fortfarande tips att följa.

Med ett tillägg som All in One SEO Pack får du hjälp med att sökmotoroptimera din WordPress-blogg.

Skriva för bloggar! Vill du lära dig hur du skriver bloggposter som syns i sökmotorer, får många länkar och massor av läsare, som delar den på Facebook och Twitter? Läs min e-bok Skriva för bloggar!

7. Länka till dina gamla bloggposter

Du kommer med tiden att bygga upp ett ganska omfattande arkiv av bloggposter. Om du bloggar om ett specifikt ämne, och inte bara har en dagbok, så kommer en stor del av dessa poster fortsätta att vara aktuellt även efter ett tag. Glöm inte bort dessa poster, utan länka till dem från relaterade artiklar.

Fler artiklar om att få mer trafik

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

2 kommentarer

 1. Tamy2018-02-20 at 16:16Reply

  Hej Tommy!
  Tack för trevlig läsning. Innehållsrikt och kunskapsrikt. Jag som är väldigt ny i denna bransch med min egen blogg hittar ofta mycket matnyttigt här inne hos dig och hos ett par andra bloggar som jag också tycker står sig bra.

  Keep up the good work:).

  Kram på dig

  /Tamy

 2. Ludwig Sörmlind2016-01-25 at 20:07Reply

  Tack för en bra artikel! Jag ska genast installera Disqus på min egen blogg, hade ingen aning om att det hade så många funktioner. :)

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.