TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Bjud på en kaffe!

Topplista appar

Radannonser

Surfa SÄKERT: PrivateVPN! En av världens största och snabbaste VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning.

PureVPN Väldigt stor VPN-tjänst, världens snabbaste VPN-tjänst! Passar för dig som laddar ner mycket.

NordVPN Populär VPN-tjänst som rekommenderas av många!

OVPN - svensk säkerhet! OVPN är en svensk VPN-tjänst med hög kvalitet - rekommenderas!

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Hitta RÄTT banklån! Behöver du låna pengar, använd Lendo för att hitta den bank med bäst villkor för just dig!

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Bloggar

9 gratis svenska bloggtjänster!

Skriva en egen bloggVill du skapa en blogg gratis? Det finns ett brett utbud av svenska gratistjänster som erbjuder dig kompletta blogglösningar.

De fungerar på många sätt likadant. Alla är webbaserade och det är väldigt enkelt att komma igång. Som regel behöver du bara fylla i e-postadress, lösenord och namn på bloggen. Sedan är du igång!

Du kan alltså gå från idé till första publicerade inlägget på bara två minuter!

Tjänsterna erbjuder dig en gratis underdomän, exempelvis tkj.minbloggtjänst.se. En del av dem låter dig även koppla en egen domän till din blogg, så att du kan få www.tommysblogg.se.

Svenska gratis bloggtjänster

Skapa din egen gratis bloggJag har letat igenom den svenska marknaden för bloggtjänster och testat dem. Det skiljer sig en hel del vad gäller reklam och begränsningar. Nästan alla lägger in reklam på din blogg och låter dig slippa detta för en billig penning.

Flera av tjänsterna har även en bra utbyggd community runt bloggarna, där medlemmar kan träffas, hitta nya bloggar, skriva kommentarer och så vidare. Jag kan varmt rekommendera att välja en tjänst som har communitydel. Det är ett bra sätt att snabbt få besökare – och för att på längre sikt få nya kompisar.

Skapa gratis blogg!

Jag har samlat ihop nio olika tjänster gör gratis bloggar. En del är bra, andra är riktigt bra och någon är rent dålig. Det här är inget jämförande test, så jag har inte utsett någon vinnare. Du får välja helt efter vad du är ute efter.

De allra flesta tjänsterna låter dig exportera din blogg, om du vill byta tjänst. Utnyttja denna funktion kontinuerligt, så att du har en backup på din data utifall tjänsten skulle läggas ner. Man vet nämligen aldrig vad som kan hända…

Blog.se
Använder sig av WordPress MU, det vill säga Multi User-versionen av WordPress. Det betyder att du får en begränsad version av WordPress, som bland annat inte låter dig installera Tillägg. Duger dock fint för de allra flesta användare.
Reklamfritt: 29 kr/månaden
Begränsningar i gratiskonto: Inga.

Gratis blogg hos Blogg.se

Blogg.se
Kör en egen plattform som är enkel att använda men som har fått en del kritik för att vara för simpel. Många tjejbloggare väljer Blogg.se och communitykänslan är bra. Du kan gratis koppla ett domännamn till bloggen (själva domänen behöver du dock betala; en .com går att få för några tior).
Reklamfritt: 59 kr/månaden
Begränsningar i gratiskonto: Inga.

Bloggo.nu
Bloggo använder sig av ett eget system som är mycket begränsat vad gäller exempelvis formgivning. I gratistjänsten kan du knappt göra några ändringar i designen. Gratiskontot låter dig bara ha 1000 träffar i veckan.
Reklamfritt: Gratis
Begränsningar i gratiskonto: 1000 besökare i veckan, 500 blogginlägg. För högre gränser, 245 kr (20000/2000) alternativt 995 kr (100000/10000) per år.

Bloggsida.se
Tjänsten använder sig av trygga WordPress MU. Det finns många teman att välja mellan och en rad tillägg är aktiverade. Det verkar inte visas någon reklam på bloggarna utan allt är gratis och enkelt att använda.
Reklamfritt: Gratis
Begränsningar i gratiskonto: 1 GB för text och bilder, 10 GB video.

Blogga gratis hos Bloggplatsen.se

Bloggplatsen.se
I likhet med flera andra tjänster råder det communitykänsla hos Bloggplatsen. Inlägg pushas ut på förstasidan och bloggarna kommenterar hos varandra. Systemet är lätt att använda. Här finns över 75000 registrerade bloggar!
Reklamfritt: 20 kr/månad, 50 kr/kvartal eller 200 kr/år
Begränsningar i gratiskonto: Inga

Bloggie.se
Körs på WordPress och annonser visas i samband med blogginäggen. Tyvärr verkar det inte som om det går att komma bort från annonserna genom att betala månadsavgift, som hos de övriga tjänsterna.
Reklamfritt: Nej
Begränsningar i gratiskonto: Inga

Gratis reklamfri blogg hos Bloggproffs

Bloggproffs.se
Bloggproffs använder precis som Bloggsida sig av WordPress och har inte heller någon reklam på bloggarna. Du får en reklamfri blogg helt gratis.
Reklamfritt: Gratis
Begränsningar i gratiskonto: Inga

MyBlogg.se
Även här är det WordPress som används, vilket är tacksamt eftersom många bloggare börjar bli vana vid gränssnittet. Pro-versionen ger många extrafunktioner.
Reklamfritt: 199 kr/år
Begränsningar i gratiskonto: 1 GB i gratistjänsten.

Bloggorama.se
Bloggorama är ett community där det är lätt att hitta nya bloggkompisar. Det finns ett antal olika domäner du kan ligga under, exempelvis bloggspace.se, travelspace.se och så vidare. Det är bra för dig som har en nischad blogg.
Reklamfritt: Nej
Begränsningar i gratiskonto: Nej

Bli proffs på att blogga

Tjäna pengar på att bloggaJag är som kanske bekant en så kallad proffsbloggare. Mina bloggar är mitt heltidsjobb och jag försörjer mig på att driva bland annat den här bloggen. Det är ett drömyrke. Verkligen. Även om det inte alls är så glamoröst som en del kanske får det att framstå som…

Under åren som gått, har jag samlat på mig en hel del kunskaper som jag gladeligen delar med mig av. Ta gärna en titt på artiklar om bloggande som jag har publicerat. De bästa finns listade under Lär dig blogga men du hittar även mycket genom att söka i arkivet.

Lycka till!

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

 

21 kommentarer

  1. Robban2013-05-07 at 15:57Reply

    Kolla gärna in sidan http://www.gratishemsidor.nu för att jämföra olika gratistjänster för att skapa hemsida. Många av dessa kan du lika lätt använda för att skapa en blogg.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.