TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

YouTube

9 smarta tips för fler visningar på dina YouTube-filmer

Skribent:
Publicerad: , 16:55
Respons: 6 kommentarer

Så får du fler visningar och prenumeranter på YouTubeVarje minut laddas det upp 300 timmar videoYouTube, så om du vill synas i bruset gäller det att du vet hur du ska göra. YouTube har till stor del ersatt bloggarna och det är väldigt många som vill lyckas som videobloggare. Alla kan så klart inte bli PewDiePie, men det finns gott om tips för att öka antalet visningar.

För några år sedan fanns det flera företag som samlade ihop bloggare under samma tak, och nu finns det ett gäng olika för YouTubare. Det har blivit väldigt populärt att driva så kallade YouTube-kanaler där man postar klipp – ofta med en komisk vinkling – under ungefär samma princip som bloggar. Men hur lyckas du med din YouTube-kanal?

Det viktigaste när du skapar dina YouTube-klipp är så klart att de är intressanta och roliga. De flesta framgångsrika YouTubare har någon form av komisk vinkling på sina klipp.

Ta en titt på PewDiePie – i de allra flesta klippen sitter han och spelar olika datorspel samtidigt som han tramsar sig. Det är väldigt underhållande – vilket många världen över tycker, med tanke på att han nyligen hade den första kanalen som passerat tio miljarder (!) vinsningar.

Om du inte spelar datorspel utan filmar dig själv, och kanske kompisar, när du eller ni gör något, tänk på att att försöka vara originell. Gör något annorlunda, som sticker ut.

Satsa på att hålla hyfsat bra kvalitet på video och ljud. Det löser du enklast genom att skaffa en bra videokamera som klarar högupplöst video och har bra färgåtergivning. En extern mikrofon kan också vara bra att investera i. Redigera dina videoklipp, vilket du kan göra direkt i YouTubes editor. Vill du ha ett mer avancerat program kan jag rekommendera Adobe Premiere Elements.

1. Kontinuerliga uppdateringar är viktigt

Det första tipset är något som alltid kommer upp i intervjuer med YouTubare som blivit framgångsrika, och det är att du ska vara kontinuerlig. Om du planerar att posta videoklipp en gång i veckan, se till att göra det på samma dag och vis samma tidpunkt.

Då kommer dina tittare att lära sig när du lägger upp nya videoklipp. Du får en rutin i det och du ger dig själv en deadline att arbeta mot. Det hjälper både produktion och marknadsföring av dina YouTube-filmer.

2. Välj en bra titel för din video

Tänk igenom titeln på din video en stund innan du publicerar. Fundera på hur du själv väljer videoklipp – för nog läser du titeln? Undvik att SKRIKA och att använda en massa utropstecken. Det ser bara oprofessionellt ut. Skriv något som förklarar videon men samtidigt skapar en nyfikenhet som gör att tittare vill klicka upp den.

Så laddar du upp film till YouTube
image-23905

När du laddar upp en film till YouTube, skriv en bra rubrik och beskrivning, och ge den en snygg videominitatyr.

3. Skriv en bra beskrivning

I likhet med titeln ska du formulera en bra beskrivning av din video. Det här är speciellt viktigt om du till exempel testar en produkt eller vidare hur man använder någonting. Då ska du alltid lyfta fram produkterna och tjänsternas namn, så att du verkligen dyker upp när någon söker på namnen.

4. Lägg in annoteringar om prenumeration

Du ska arbeta för att samla ihop prenumeranter till din YouTube-kanal, så att du alltid ha en bra grundbas att nå ut till när du postar ett nytt klipp. Med hjälp av annoteringar, som du lägger in i YouTubes videoredigeringsverktyg, kan du lägga in små meddelanden i videon; ”Prenumerera gärna!” och liknande.

Men överanvänd inte det här, eftersom de täcker själva videon. Fokusera på att lägga annoteringar i slutet av videon, och då kan du även tipsa om dina andra videoklipp.

5. Håll dig kort – YouTube-tittare har lite tålamod

Om du inte redan har en väldigt stor skara prenumeranter som följer dig, utan vill snappa upp nya tittare, så har du inte hur mycket tid som helst på dig. YouTube-tittare klickar sig gärna vidare om du inte lyckas locka dem så fort som möjligt. Undvik alltså att till exempel ha långa introsekvenser i dina videoklipp.

6. Redigera dina klipp

Tittar du på YouTube-videos, som inte är datorspel, märker du att de arbetar med snabba klipp och ingen dötid. Se till att redigera din video för att ta bort scener där det finns onödig tystnad. Vill du vara lite mer seriös spelar du in från flera vinklar, och sedan klipper ihop i ett redigeringsprogram (till exempel ovan nämnda Premiere Elements).

7. Designa en snygg videominiatyr

I sökresultat och andra listor med videklipp på YouTube visar en videominiatyr. Som standard plockar YouTube ut en stillbild från din video, men du har också möjlighet att ändra videominiatyren i samband med att du laddar upp ditt klipp. Det är vanligt att ha en bild med någon rubrik eller liknande – något som lockar tittar (prova dig fram).

I YouTubes verktyg för att ladda upp filmer finns det en knapp med texten Anpassad miniatyr. Klicka på den och ladda upp en bild – i Jpeg eller PNG och i storleken 1280×720 pixlar.

8. Gör ett personligt och bra sidhuvud

När du skapat din kanal går du till dess hemsida, och här kan du ändra utseendet på sidhuvud och logotyp/avatar. Använd detta för att göra din kanal mer personlig. Har du en blogg, återanvänd designen därifrån för att skapa igenkännandefaktor.

YouTube - Ändra sidhuvud
image-23906

Ändra sidhuvud på din kanal hos YouTube för att bli mer personlig.

9. Som alltid – ha tålamod!

Precis som när det gäller vanligt bloggande, eller allt annat där du vill bli större inom, gäller det att ha tålamod. Visst finns det personer som har nått framgång över en natt, men som regel krävs det att du har tålamod och jobbar på. Även om dina första videoklipp bara har ett par tio- eller hundratal visningar, fortsätt att arbeta. Gör du bra saker så kommer du att lyckas.

Fler artiklar om YouTube

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

6 kommentarer

 1. Simon2019-03-18 at 12:08Reply

  Tack för tipsen. Här är min kanal https://www.youtube.com/channel/UCD4tdQ48PZpc2UjtaGo54kQ?disable_polymer=true

 2. Linda Wenngren2019-01-21 at 14:32Reply

  Kom gärna in på min YT kanal och prenumerera ❤️🙏🏼

 3. Att lyckas med vloggen – Berrydetails.se2018-12-12 at 12:07Reply

  […] på att uppdatera regelbundet även om en video kan bestå av flera minuter upp till timmar så är det kanske inte de […]

 4. The Gamerpig2018-12-11 at 17:14Reply

  Hejsan ska snart starta kanal finns det några snälla personer som kan dela snälla jag kommer att göra Minecraft videos jag vill få en bra start

 5. Blackweiller2017-08-20 at 23:29Reply

  https://youtu.be/_py6Q3wOcrc

 6. swesi2017-04-13 at 22:33Reply

  nån som vill ha upp en annons på min kanal? skriv bara vad för annons du vill ha upp, hur mycket ditt bud är och glöm inte att kolla in min kanal först: https://www.youtube.com/channel/UCxYI-DesVtbwgP8Qsv04oNg

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.