TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Android

Både Android och XP i nya Acer-netbook

Skribent:
Publicerad: , 09:35
Uppdaterad: 2012-05-17, 15:31
Respons: 4 kommentarer

Acer har visat upp en minidatornetbook – som kör både Windows XP och Android som operativsystem. När du som användare startar upp datorn får du välja vilket operativsystem du vill använda. Datorn heter Acer Aspire One AOD255 och nyheten hittade jag hos IDG.

Acer Aspire One AOD255 har presenterats på en datormässa i Taiwan. Specifikationerna är i övrigt inte speciellt intressanta. Datorn har en 10,1-tumsskärm och körs på en Intel Atom-processor. Datorn har ett gigabyte internminne och en hårddisk på 160 GB. Det är alltså standard för minidatorer.

Acer Aspire One AOD255Att köra två operativsystem är dock inte standard. Jag har personligen svårt att se varför jag skulle behöva två operativsystem på en minidator, vars syfte är att surfa på webben. Operativsystemet är sällan intressant i dessa fall, huvudsaken är att webbläsaren är bra.

Ett skäl att ha två operativsystem är när tillverkaren lägger in ett litet snabbladdat operativ med webbläsare, som startar direkt när du kör igång din dator. Därefter kan du välja att boota upp Windows, alternativt om Windows laddas in i bakgrunden.

Det här gör att du kan starta din dator och börja användare webben direkt, utan någon väntetid. Denna teknik finns i vissa bärbara datorer.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

4 kommentarer

 1. John2010-08-06 at 11:53Reply

  Jag tycker det känns som ett rent lurendrejeri av Acer att sälja en ny dator med XP när Microsoft själva (på idg.se) har sagt att den kommande Explorer 9 inte kommer att funka med XP, inte heller den senaste versionen av Live Messenger kommer att funka. Vissa säkerhetsuppdateringar till XP släpps inte heller längre m.m..
  Microsoft vill kort sagt ha bort XP från marknaden så fort som möjligt.
  Vitsen med det extra systemet är att du blixtsnabbt ska komma ut på nätet på resande fot. Som med ”Ubuntu Light” exempelvis. Det finns mer info om anledningarna om man Googlar på nätet om det.
  Så en dator med Windows 7/dualbootad med exempelvis Ubuntu Light skulle vara betydligt mer intressant. Jag tror dock Microsoft skulle motarbeta en sån lösning med alla medel via påtryckningar mot datortillverkarna. (folk skulle upptäcka att det går att använda Linux) Men de bryr sig nog inte så mycket om detta eftersom de vet på förväg att det är en misslyckad lösning som inte kommer att sälja.

 2. Kenneth Göransson2010-08-06 at 11:00Reply

  Acer är skräp som inte gör annat än går sönder.

 3. Nisse2010-08-06 at 00:10Reply

  Det kommer med fler drivrutiner till en Linux kärna än vad det kommer med MS-Windows, så stöd för hårdvara skall inte vara något större problem.

 4. Kristoffer Geiser2010-08-05 at 20:57Reply

  Nu är jag väldigt dåligt insatt i just Android som operativ till en PC, samt minidatorn du pratar om… men hur är det egentligen med drivrutiner etc? T ex USB-stickor eller annan instickshårdvara?

  Jag har, precis som du, har svårt att se tjusningen med att kunna välja två olika operativ på en minidator. Fungerar webbläsaren och den är någorlunda kvick i uppstarten, kan man inte begära så mycket mer.

  Jag har även svårt att förstå varför jag ska kunna välja två olika operativ under uppstarten på en vanlig dator. Virtualisering fungerar kalas för mig när jag vill sitta i andra operativsystem.

  Upplys mig gärna :)

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.