TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

WordPress

Ad-Minister sköter dina annonser i WordPress

Skribent:
Publicerad: , 08:39
Uppdaterad: 2009-10-26, 12:54
Respons: 9 kommentarer

Jag har testat ett par olika tillägg för WordPress för att enkelt kunna hantera annonser på bloggen. Det som jag fastnade för blev till slut Ad-Minister. Tillägget är väldigt grundläggande men enkelt att hantera och har alla de funktioner man kan behöva för en simpel hantering av annonsmaterial.

Med Ad-Minister kan du lägga upp en eller flera annonsplatser på din blogg, och sedan kopplar du annonser till dessa. Annonserna roterar, vilket betyder att koden du lägger in på sidan visar en av annonser som är kopplade till annonsplatsen. Annonserna du lägger upp är i HTML-kod, vilket är smidigt eftersom det då går att klistra in kod från affiliatenätverk och dylikt.

Annonsera på bloggDu kan ställa in hur länge annonsen ska ligga aktiv. Detta kan du välja genom att fylla i antalet annonsvisningar, klick eller ett slutdatum.

För att installera Ad-Minister loggar du in på ditt administrationsgränssnitt i WordPress och väljer Tillägg -> Lägg till nytt. Härifrån kan du söka efter tillägg, så knappa in ”ad-minister” för att hitta verktyget. Därefter är det bara att välja att installera det. Du kommer åt Ad-Ministers administration under Verktyg i WordPress-menyn.

Skapa en annonsplats

Innan du kan börja lägga in annonser behöver du specificera var någonstans på din sajt annonsplatserna ska finnas. Detta gör du genom att i din WordPress-mall lägga in en bit PHP-kod. Gå till Utseende -> Redigerare för att ändra i din mall. Vill du exempelvis lägga in en annonsplats för toppbanners, väljer du att redigera Sidhuvud. På lämplig plats i koden (här behöver du ha grundläggande kunskaper om HTML) skriver du:

<?php
do_action('ad-minister', array('position' => 'Toppbanner'));
?>

Här har jag skrivit att namnet på annonsplatsen är Toppbanner. Detta namn kan du ändra efter behov. Du kan placera ut hur många sådana här koder du vill på din sajt. Varje blir en ny annonsplats och du bör ha olika namn på dem.

På min blogg, ute till höger, har jag ett par annonser med samma namn på annonsplats. Det är för att jag vill visa flera annonser från samma kategori. Problemet är att det ibland visas dubletter. Det är en nackdel med Ad-Minister som inte går att komma runt.

Lägg in annonser

Ad-Minister kommer att märka av att du har lagt in koderna för annonsplatser, och dessa namn kommer nu att finnas tillgängliga när du lägger upp en ny annons. För att göra detta går du till Verktyg -> Ad-Minister och klickar på Create content.

Ad-minister annonser i WordPress

När du lägger in en annons ger du den ett namn i rutan Title och i HTML code klistrar du in koden för att visa annonser. Scheduele låter dig sätta en gräns för hur länge annonsen ska vara aktiv – använd tidsformatet 2009-10-25:2009-11-25. Impressions och Click låter dig bestämma hur många visningar respektive klick annonsen ska få innan den sätts inaktiv. Weight används för att bestämma hur viktig en annons är. Här kan du fylla i ett värde för att göra vissa annonser mer värda än andra – vilket betyder att de visas oftare. Du behöver dock inte bry dig om någon om du inte vill.

När det gäller klick, så måste du se till att Ad-minister mäter antalet klick på länkar i annonserna. Om det är en Flash-annons går detta som regel inte, men är det en vanlig bild eller HTML-annons kan du redigera länken. Då lägger du bara till %tracker% framför länken, så att blir till exempel %tracker%http://www.tradedoubler.se. Det här är klart viktigt om du själv säljer annonser, för köpare vill alltid veta hur många som har klickat.

Svårare än så är det inte att komma igång! Nu är det bara att fylla på med annonser och du kommer se att de dyker upp på din blogg.

Läs också:

WEBBHOTELL: Sponsrade länkar
Webbhotell Pris/mån Utrymme Trafik Domäner
Loopia REK! 84 kr 75 GB 750 GB Obegränsat
City Network REK! 49 kr 250 GB 5000 GB Obegränsat
One.com 15 kr 15 GB Fri* 1
FSData REK! 149 kr 20 GB 300 GB Obegränsat
Crystone 12:50 kr 250 GB 5000 GB Obegränsat
Surftown 18 kr 10 GB 30 GB 1
Cliche 24 kr 5 GB Fri* 1
Inleed REK! 29 kr 5000 GB 250 GB Obegränsat
Webbdo 9 kr 1,5 GB 40 GB 11
Ev startavgift & domänkostnad tillkommer. Pris uppdaterat 140415.
* Fritt så länge du inte har för mycket
REK = Rekommenderas

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

9 kommentarer

 1. TkJ2009-09-25 at 22:15Reply

  Mikael: Nja, inte som standard, men det är relativt lätt att fulkoda om PHP-skriptet till att visa en annonstyp när en viss kategori är aktiv i posten. (Eller lätt och lätt, jag kan inte det i huvudet iofs… ;)

 2. Mikael2009-09-25 at 18:03Reply

  Hej Tommy! En fråga. Går det att styra annonserna efter kategori? Alltså jag vill visa banner A i kategori 1, men banner B i kategori 2.

 3. chris2009-09-25 at 14:59Reply

  Lite trist att snart varje dag läsa om bloggar och hur man tjänar pengar på bloggar.Skrev till dig i början av året, att det verkar som det är det ända du är ute efter!

 4. BosseWeb2009-09-25 at 13:40Reply

  Tack för tydlig beskrivning, Tommy.
  Nu när det tydligen inte ens är svårt längre, så måste jag nog ta tag i det … på allvar. ;-)

 5. John Ankarström2009-09-25 at 13:39Reply

  Tackar! Har letat efter ett bra plugin. Var är länken till tillägget (även om jag enkelt kan hitta själv)? ;-)

 6. Klang IT2009-09-25 at 12:23Reply

  Tack för tipset! En annan grej som hade varit bra hade ju varit en slags jämförelsesajt för annonser från olika företag som levererar annonser. Vem blir först med att koda ihop en sådan sida?

 7. Peter2009-09-25 at 10:27Reply

  Bra beskrivning och guide av Ad-Minister. Det finns en ju hel del plugin för samma ändamål men Ad-Minister tillhör ett av de bättre.

 8. Jonathan Sulo2009-09-25 at 10:06Reply

  En ännu enklare lösning för annonser i WordPress (och andra hemsidesystem) är Lnk Juice (http://lnkjuice.com/). Det är en svensk tjänst som automatiskt förvandlar utgående länkar till affilliatelänkar. Du slipper gå med i en massa affilliateprogram och hantera en massa olika (komplicerade) länkar. Sen får du ordentlig statistik på alla klick och försäljningar.

  Jag har skrivit lite mer om Lnk Juice på: http://sulo.se/2009/09/22/maxa-dina-lankar-med-lnk-juice/

 9. The Blog of Niclas Magnusson » Blog Archive » Ad-Minister sköter dina annonser i WordPress2009-09-25 at 09:14Reply

  […] Ad-Minister sköter dina annonser i WordPress […]

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.