TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Städa systemet

Advanced System Care trimmar din dator gratis

Skribent:
Publicerad: , 08:35
Uppdaterad: 2016-12-22, 01:22
Respons: 5 kommentarer

Advanced SystemCare 8 gör din dator snabbare gratisAdvanced SystemCare är ett av alla de program som påstår sig kunna snabba upp din dator. Och till skillnad mot de flesta fungerar Advanced SystemCare. En klar majoritet av dessa program ljuger, då de bara rensar bort skräpfiler tillsammans med cachade filer från webbläsare. Det gör inte din dator snabbare. Advanced SystemCare, nu i version 8.1, är bättre än så.

Programmet har ett väldigt lättförståeligt gränssnitt översatt på svenska. Du klickar bara igång det för att starta en skanning av ditt system, och när den är klar kan du välja att reparera och städa datorn. Det är många områden i systemet som Advanced SystemCare tittar på och under åren har jag provat många av dess versioner – med gott resultat.

Advanced SystemCare från IObit har i dagsläget nått version 10. Jag har gjort tester på olika datorer för att se huruvida programmet verkligen fungerar, och det gör det. Mina datorer har efter en städning startat snabbare, och programmen jag kör har också gått igång fortare.

Advanced SystemCare 8
image-23123

Advanced SystemCare är ett av de ytterst få program som säger sig kunna snabba upp din dator, som verkligen fungerar.

Tillsammans med SLOW-PCfighter är Advanced SystemCare de enda riktigt bra programmen inom den här nischen. Och det finns onekligen massor av program som påstår sig kunna snabba upp din dator. Men som olika tester har visat, gör de allra flesta inte ett speciellt bra jobb.

Men om du upplever att din PC är långsam, kan jag rekommendera att du testar Advanced SystemCare – eller SLOW-PCfighter. Det är gratis att testa programmen, och framför allt SystemCare klarar av att städa mycket även i gratisversionen. Vill du dock hålla din dator i trim kontinuerligt, bör du köpa en licens för cirka 110 kronor om året. Om du inte tycker det är kul att manuellt städa din dator, är det här ett bra köp.

Med det här sagt kommer det inte att fungera hos alla användare. Om du brukar städa din dator själv, och om du sällan laddar ner nya program eller andra filer, så kanske resultatet inte blir märkbart. Men om du är en PC-entusiast som liksom undertecknad gärna testar massor av program, kan det hjälpa dig att hålla datorn i trim.

Snabbare dator med gratisprogram
image-23124

Låt Advanced SystemCare 8 skanna igenom ditt system för att hitta felaktigheter som programmet kan reparera.

Fler funktioner i Advanced SystemCare

En bra extrafunktion i Advanced SystemCare är Turbo-läge. Det är till för dig som behöver så mycket prestanda som möjligt när du till exempel vill köra ett krävande spel. Då aktiverar du Turbo-läget och programmet släcker ner en massa överflödiga program. Sedan återgår det när du slår av Turbo-läget.

Frigör internminneDet finns även en widget för Windows som visar hur mycket internminne, processorkraft, nätverk och hårddisk du använder. I den här widgeten, som lägger sig på ditt skrivbord, kan du även frigöra internminne genom att klicka på städningsknappen. Då rensar programmet upp i minnet för att frigöra sådant som andra program låst upp i onödan. Det blir en del. 300 MB internminne frigjordes när jag testade.

Prova Advanced SystemCare för att städa och snabba upp din dator. Det kanske fungerar jättebra för dig – men som sagt, man vet aldrig med dessa program. Det är alldeles för mycket individuella aspekter som spelar in. Det kommer dock inte skada systemet att testa.

Programinformation

Advanced SystemCare

 • Hemsida: Advanced SystemCare
 • Utvecklare: IObit
 • Pris: Gratis (110 kr för Pro i 1 år)
 • Plattform: Windows
 • Betyg: (7/10)
 • Kategori: Städa systemet
 • Testat av:
 • Antal nedladdningar: 162

Gillade du artikeln? ⇨ Bjud på kaffe – swisha 25 kr till 0703321680!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2018 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.
 

5 kommentarer

 1. Johnny Andersson2016-08-13 at 17:52Reply

  Jag har användt nästan alla systemunderhållsprogram som långvarig Windows användare och Advanced System Care är det absolut bästa programmet som jag andvänt. Det är välbyggt, välfungerande, välförståligt, snyggt och omfattar allt som tänkas kan. När man kört igenom programmets alla olika underhållsprogram så känns datorn som ny, snabb och pålitlig.

  Det klart bästa programmet och värt en mindre investering som kommer att befria dig från 1000-tals timmar av datorstrul som suger så mycket energi, det här programmet är för oss som tröttnat på sega och strulande Windows datorer. Ett av de bästa och mest välbyggda och fungerande programmen som hanterar så många olika funktioner. Duktiga människor bakom denna utmärkta och beprövade produkt.

 2. lionheart10002015-09-29 at 16:47Reply

  ASC städade bort hela programmet Civ V från min dator. Jag är så tacksam. Gapflabb!

 3. Mikael Wångmar2015-08-17 at 21:33Reply

  Hej Tommy!

  Tack för en bra webbplats med massor av nyttig och begriplig info för en vanlig dödlig.

  Jag använder gratisversionen av Advanced System Care och funderar på hur de förhåller sig till IO-Bits övriga program. På sin webbplats kallar man Advanced System Care för ett ”All-in-one”-program. Klarar sig med detta eller bör man t ex även komplettera med deras separata program, t ex Malware Fighter och deras Smart Defrag?

 4. Lars2015-03-15 at 14:29Reply

  Hur är det då med CCleaner, som bl.a. du rekommenderat? Använder det själv. Det säger sig städa bort ett antal MB skräp. Kan inte veta om det stämmer.

  • Tommy k Johansson2015-03-17 at 16:05ReplyAuthor

   Jodå, CCleaner fungerar finfint för att rensa bort skräpfiler. Men det gör sällan datorn snabbare bara att städa bort onödiga filer.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.