TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Programvara

Advanced SystemCare fixar och trimmar Windows med ett musklick

Skribent:
Publicerad: , 11:38
Uppdaterad: 2015-10-02, 22:30
Respons: 11 kommentarer

I tisdags skrev jag om FCleaner, ett gratisprogram som städar upp din dator. Nu har jag testat Advanced SystemCare Free, som är ett liknande program men som gav ännu bättre resultat. Advanced SystemCare är utvecklat av IObit, ett företag som ligger bakom flera prisbelönta verktyg.

är gjort för att vem som helst ska kunna städa upp Windows, utan några tekniska kunskaper eller behöva lära sig hur programmet fungerar. Det går väldigt smidigt.

När du installerat programmet och starta det, kommer det att automatiskt analysera ditt system. Programmet skannar efter spyware och adware, kontrollera registret efter felaktig data, fixar brutna fillänkar samt städar bort temporära filer och annat som du inte behöver.

Advanced SystemCare - städa datorn gratis

Advanced SystemCare är översatt till svenska, även om språket inte är speciellt bra. Det går dock att förstå, fast en språklärare kommer säkert att riva sitt hår… När genomsökningen är klar får du upp en dialogruta som berättar resultatet, och när du stänger den kan du välja att städa/rensa systemet.

Hela processen tar inte många minuter. Resultatet blev som sagt riktigt bra, för programmet fixade till en mängd fel i mitt Windowsregister och jag fick tillbaka hela 15 GB lagringsutrymme som tidigare togs upp av temporära filer och annan bråte. Notera att jag då även kört ovan nämna FCleaner, så det hittade tydligen mycket mer än vad FCleaner gjorde.

Mer läsning om att städa datorn:

Gillade du artikeln? ⇨ Bjud på kaffe – Swisha 25 kr till 070-3321680!

SNABBARE DATOR: Sponsrade länkar

Vill du ha en snabbare dator? Ladda ner SLOW-PCfighter för en gratis skanning efter problem i datorn! Läs mitt test om hur bra det är!

Advanced SystemCare Kraftfullt program för att städa din dator kontinuerligt och automatiskt! Det fungerar faktiskt.

 

11 kommentarer

 1. Daniel Svensson2015-03-08 at 18:05Reply

  Hej Tkj, Jag tittade på ”Ladda ner program” för
  Gratis nyttiga systemverktyg för Windows, men såg att bilden på ASC var för gamla version 3.0.1 ”gratis version” kanske dags att uppdate sidan med nya versionen Advanced SystemCare = ASC. nya version idag är v 8,1,0,652 ? Tack för bra tips förövrigt

 2. Tina2011-01-13 at 13:56Reply

  Just nu ( 13 jan 2011 ) är PRoversionen också gratis! Tycler mig märka att min burk blivit en hel del snabbare. Då har jag inte städat bort några program, eftersom jag är osäker på vad som behövs egentligen…

 3. ♥ Babypink ♥2009-09-27 at 12:39Reply

  Tack f;r tipset. det va verkligen det jag beh;vde

 4. Bästa gratisverktyget för att trimma din dator? @ Gratisprogram2009-06-08 at 21:14Reply

  […] Advanced SystemCare 3 [svenska, 7,5 MB, gratis] Precis som tidigare nämnda FCleaner är Advanced SystemCare ett verktyg för att städa datorn. Programmet är gjort för att vara så enkelt som möjligt, och det har man onekligen lyckats väl med. Tanken är att du ska kunna städa systemet bara genom att klicka en gång på musen. Riktigt så bra är det inte i praktiken, men nästan. Vem som helst kan förstå det och det gör ett riktigt bra och pålitligt jobb. Hemsida: Advanced SystemCare Ladda hem Advanced SystemCare Guide till Advanced SystemCare […]

 5. Karl2009-02-19 at 09:11Reply

  Vill bara tipsa om att någon delar ut gratis serienummer till Advanced System Care pro som fungerar i 6 månader. Kolla in
  http://www.raymond.cc/blog/archives/2008/12/08/free-iobit-advanced-systemcare-pro-v3-license-key-codes-exclusive-for-raymondcc-readers. Fungerar, jag har testat. Trots allt har Pro-versionen fler funktioner än gratisversionen. Jag kan över huvud taget rekommendera detta program. Extremt effektivt och utan problem.

 6. Manou2008-12-05 at 02:53Reply

  Det är gratisversion du har skrivit om här? Man har väl inte tillgång till alla funktioner? Eller är det ett 30-dagarsprogram med fullversion? För inte länge sen köpte jag fullversion och visst, det är ett verktyg för att underhålla datorn.

 7. Ingvald Karlsson2008-12-04 at 20:33Reply

  Hej!
  Stort tack för detta tipset! Det var lätt att installera, lätt att få igång och det gör verkligen rent i datorn! Alltid roligt att få tips om diverse gratisprogram som funkar!

  Ingvald

 8. Dgtlx.com2008-12-04 at 14:34Reply

  Ante,

  Aha, på så vis.

 9. Ante2008-12-04 at 12:40Reply

  Till Dgtlx.com: Advanced SystemCare är så mycket mer än vad CCleaner är så det svårt att göra en rättvis jämförelse. Själv använder jag mig av både CCleaner och Advanced WindowsCare (som är föregångaren till Advanced SystemCare, och som jag tycker mycket bättre om). Dom två tillsammans hjälper mig att hålla väldigt bra ordning på systemet.

 10. Ante2008-12-04 at 12:37Reply

  Jag har länge använt mig av Advanced WindowsCare som är föregångaren till Advanced SystemCare och jag måste faktiskt erkänna att jag valde att gå tillbaka till AWC igen efter att jag provade ASC.
  Jag kör min dator utan pagefile eftersom jag sitter med 3GB Ram, men trots det skapade ASC en pagefile och ändrade även en del av min tweaking. Så det blev till att byta tillbaka till AWC igen och då försvann pagefilen igen och mina egna inställningar kom tillbaka.
  Märkte du av något sådant när du provade? Vet du kanske hur jag ska göra för att ASC ska låta bli att ändra på mina egna inställnigar?

 11. Dgtlx.com2008-12-04 at 11:42Reply

  Hur bra är det här programmet jämfört med Ccleaner? Jag använde alltid CCleaner när jag körde med Windows. Är det någon som har en aning om hur FCleaner och Advanced SystemCare står sig i förhållande till CCleaner?

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.