TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Programvara

Advanced SystemCare V6, programmet som fixar din slöa dator

Skribent:
Publicerad: , 19:30
Uppdaterad: 2015-10-02, 22:28
Respons: 1 kommentar

Advanced SystemCare 6 ProFå saker är så frustrerande som en slö och instabil dator. Om man inte manuellt och kontinuerligt ser till att städa sin Windowsdator kommer den med tiden att bli allt mer slö. Det beror inte nödvändigtvis på virus och annan farlig kod, utan kan likaväl vara fullt legitima skäl.

Allt eftersom du använder din PC fylls den med skräpfiler, trasiga registernycklar, ikoner och annat som pekar på fel sökvägar, med mera. Programmet Advanced SystemCare har jag skrivit om tidigare – nu har det kommit i en ny version: Advanced SystemCare V6 (Pro/Free).

De flesta av oss datorentusiaster provar ofta nya program och spel. Med tiden kommer alla de här installationerna att påverka systemet, i och med en massa bråte och fel som lämnas kvar efter att man avinstallerat programmet. Tillräckligt mycket av den här typen av skräp kan göra din dator slöare och instabilare.

Advanced SystemCare Pro är ett av de få program inom genren ”snabbare PC” som jag anser fungerar. Det finns massor av konkurrenter, inte minst bland gratisprogrammen, men i många fall hjälper de inte speciellt mycket. Avanced SystemCare kan dock göra små underverk med en slö gammal dator.

Fixa slö dator med Advanced SystemCare

Kan datorn verkligen blir snabbare?

Det bör understrykas att det inte finns några garantier för att din dator ska bli snabbare. Det beror helt på hur mycket skräp, och vad för typ av skräp, du har i din dator. Jag provade till exempel på min nya Lenovo IdeaPad Yoga 13 med Windows 8. Advanced SystemCare hittade en hel del fel men någon förbättring av prestandan kunde jag inte uppmäta.

Skälet till att det inte hände så mycket är att datorn är ny och jag har inte stökat ner den med en massa testprogram ännu. När jag däremot plockar fram en gammal PC som inte städats på evigheter och som är ett mer eller mindre vrak, blir resultatet annorlunda. Datorn startade betydligt snabbare; från att ha kallstartat till Windows på dryga minuten ner till 35 sekunder. Olika program startade också märkbart snabbare.

Advanced SystemCare 6 Pro

Värt pengarna för vissa användare

Advanced SystemCare Pro V6 kostar cirka 130 kronor. Om du inte själv vill lägga ner tiden det tar att manuellt tweaka och trimma din PC kan det här vara ett bra köp, för dig som har en lite äldre dator och som ofta testar olika program och spel. Om du har en ny snabb dator som du bara kör ett par specifika program på, lär du dock inte få ut mycket av Advanced SystemCare.

Det finns en gratisprogram som heter Advanced SystemCare 6 Free. Det innehåller grundläggande funktioner för att trimma ditt system, men saknar många av de funktioner som Pro-versionen erbjuder.

Slow-PCfighter, snabbare datorEtt annat program som också fungerar fint, är SLOW-PCfighter. Det har jag också skrivit om tidigare, och jag fick gott resultat på en välanvänd dator. Bland annat startade datorn 27 sekunder snabbare efter en städning, och exempelvis Photoshop drog igång 38 sekunder snabbare.

Läs mitt test av SLOW-PCfighter.

Mer om snabbare dator:

Gillade du artikeln? ⇨ Bjud på kaffe – Swisha 25 kr till 070-3321680!

SURFACE: Microsoft Surface!

Microsoft Surface Pro 4 Större, lättare och bättre! 12-tumsskärm, bättre tangentbord. Surface Pro 4 en suverän kombination av laptop och surfplatta. JUST NU firar Microsoft 5 år med Surface och du kan få över 2600 kronor i rabatt när du köper en Surface!

 

En kommentar

  1. Property Marbella2013-03-09 at 14:38Reply

    Jag använder deras gratis programmet och det fungerar bra på min gamle PC från 2002, den är frisk som en nästan ny PC burk.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.