TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Bizniz

Affiliatenätverk: Så här tjänar du pengar som affiliate!

Skribent:
Publicerad: , 07:31
Uppdaterad: 2013-02-15, 15:55
Respons: 23 kommentarer

Tjäna pengar på din hemsidaTjäna pengar på din hemsida. Det är mångas stora dröm, och steget dit är inte speciellt långt. Vem som helst kan gå med i affiliatenätverk och börja tjäna pengar i stort sett omedelbart. Hur mycket arbete du vill lägga ner väljer du helt själv, och det finns inga förpliktelser. Ju mer aktivt du jobbar, desto mer pengar tjänar du.

Ett affiliatenätverk är ett företag som erbjuder affiliateprogram. Företag som säljer produkter på nätet går med i nätverket och skapar ett affiliateprogram, som går ut på att du som användare – affiliate – i nätverket får betalt för att länka till företagets hemsida. När du länkar använder du affiliatelänkar, speciella mätlänkar som skapas av affiliatenätverkets system.

Så tjänar du pengar

Vad du tjänar pengar på beror på hur programmet ser ut. Företag kan välja flera olika sätt att betala på. En del betalar per klick, det vill säga per besökare du skickar vidare från din hemsida (till exempel blogg) till företagets sajt. Ett klick på länken ger dig en viss summa pengar. Betalning per klick brukar kallas CPC; Cost Per Click.

Tjäna mer pengarEn annan vanlig lösning är provisionsbaserad. Det går ut på att du får betalt när besökaren klickat på din affiliatelänk och sedan gör något aktivt hos företaget. Här brukar man tala om lead respektive sale. Lead är när du ger företaget en kontakt med den potentiella kunden, vilket kan vara att de beställer ett gratis nyhetsbrev. En sale är en försäljning av en produkt eller tjänst. Detta förkortas CPA; Cost Per Action.

Det finns även ett alternativ som ger betalt per visad annons. Det kallas oftast CPT; Cost Per Thousand. I dessa fall handlar det inte om vilka länkar som helst, utan du måste visa en grafisk banner åt företaget. De betalar sedan en viss summa pengar för varje tusen visningar. Detta alternativ är dock inte så vanligt.

Så får du betalt

Det är affiliatenätverket som hanterar utbetalningar. I de flesta fall sker detta en gång i månaden, om du har nått upp till en viss summa. Tradedoubler har till exempel en gräns på minst 500 kronor innan de betalar ut. Har du inte nått upp till detta förs pengarna över till nästa månad.

Du kan antingen vara affiliate som privatperson eller företag. Om du är privatperson kommer skatt att dras från din betalning, och underlag skickas till Skatteverket för din deklarering. Är du företagare får du hantera skatten själv via din bokföring och deklaration. Betalningar görs genom att pengarna sätts in på ditt bankkonto.

Alla svenska affiliatenätverk

Det finns idag en rad affiliatenätverk som arbetar i Sverige. En del är baserade i utlandet men har svenska kontor. Affiliatenätverken har alla många olika program, så det är bra att bli medlem hos samtliga. Det kostar ingenting och du binder inte upp dig till något. Då kan du hitta de program som passar bäst för din hemsida. Det gäller att testa sig fram och ha tålamod för att se hur du tjänar mest pengar.

Bäst sätt att locka besökare till att klicka sig vidare på affiliatelänkar, är att använda dem i dina bloggposter – om du är en bloggare. Textlänkar är bäst. Banners fungerar sämre, men hittar du rätt banner, placerar den bra och om den träffar din målgrupp fint, så fungerar det också utmärkt. Listor av länkar har också visat sig effektivt – titta på mina listor i vänsterspalten.

Här hittar du alla svenska affiliatenätverk:

Som sagt, anmäl dig till samtliga för att hitta bäst bredd på affiliateprogrammen. Leta reda på de program som du tror passar din målgrupp bäst, och börja testa olika annonser. Det gäller att testa, avläsa statistik, följa upp och arbeta aktivt med dina affiliatelänkar för att det ska ge bra avkastning.

Mer läsning:

Tjäna pengar på din bloggVill du lära dig mer om att tjäna pengar på att blogga, ska du läsa min e-bok Tjäna pengar på din blogg. Den består av 65 välfyllda sidor med inspiration, tips, förslag och lösningar på hur du drar in pengar på att blogga. Boken riktar sig till både nybörjare som proffs. Den har fått väldigt bra mottagande och blivit populär.

Just nu kan du köpa boken för enast 99 kronor – ordpriset ligger på 179 kronor, så du sparar 80 kronor på att slå till idag. De pengarna drar du snabbt in på att lära dig om att ha annonser på din blogg, eller genom att tjäna pengar på andra sätt. Läs ett utdrag ur boken och ta reda på mer om innehållet på hemsidan.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

23 kommentarer

 1. X2013-02-25 at 19:26Reply

  Ännu en fråga…:) Kan man välja annonserna själv i nätverket, vilka man gillar, eller kommer dom automatiskt?

 2. X2013-02-25 at 19:22Reply

  Jag undrar om man måste ha ett registrerat företagsnummer för att kunna gå med i affilitetsnätverk?

 3. Sören2013-01-15 at 15:28Reply

  Nu finns ett affiliateprogram där det räcker att ha en smartphone för att tjäna pengar. Spridning sker via sociala nätverk eller direkt med mail och sms. Se mer i http://imobiler.se.

 4. Linda2012-03-02 at 00:41Reply

  Försöker komma åt den länken som du rekommenderar till CJ, men den fungerar inte. Inte på denna sida och inte på de andra inläggen du har gjort heller. Tack för en superbra blogg!

 5. Guava Media2011-07-05 at 10:58Reply

  Hej, jag jobbar åt Guava Media som har kontor i både Danmark, Sverige, Norge och Finland. Skulle du vilja lägga till oss på listan?
  Du kan läsa mera om oss på guavamedia.com.

  Ser framemot att höra från dig

 6. speldator2011-02-28 at 07:47Reply

  Tack för en bra lista, skall bli medlem på samtliga och se vad man kan hitta för trevligt till ens nya sidor :-)

 7. ÅSE MARKENLIND2011-02-03 at 22:23Reply

  Hej,
  Jag har en speciell hemsida där jag byter ut några små ” Art project” då och då.
  Jag får in massor av reklamsiter på mina epost vilket man vill eller ej. Spelar casino med deras pengar( De ger free gåvor då och då) mest på skoj. Men dock en större vinst, ja tack mer än väl.
  Dock förstår jag att när jag öppnar mina panel undersökningar och övrigt reklam/Tävlingar och svarar på vissa tävlingar så får de betalt vid var händelse och ”klick” också.
  Du är väldigt duktig på att förklara och en ren pedagog mot ämnet . Så bra för oss som tycker att IT är kul och reklam en informations teknologiskt evolutionists möjliga uppdatering utanför forskning och studerande tekniska åtgärders där antalet stringlade timmar per dag mot omvärldens PR ges via olika infositer så det är okej..Skämt och sido, vi pratar enorma möjligheter och ekonomi.
  Jag ska starta en försäljning av Art presentationer ( Video presentationer av den gåtfulla/Kommunikativa och informativa evolutionen). Därav kunna sälja mkt god kvalitet av orginal och hög kvalitet av så kallad posters mot stilrent.
  Så en del av dessa tjänster du ger vy möjlighet åt, kan i vissa fall vara bra adresser mot tjänster inom intresset som så.

 8. Herr K2010-08-06 at 15:07Reply

  Jag använder mig till största delen av Tradedoubler, och det har funkat bra på sajten som syns i min länk. Viktigt är dock att man får rätt sorts trafik som verkligen köper, annars kan man lika gärna använda CPC som AdSense så man får betalt per klick i stället.

 9. johan wallbeck2010-08-06 at 11:04Reply

  Vill du veta hur man tjänar pengar med Tradedoubler? De flesta människor gör det eftersom Tradedoubler är en av de populäraste affiliateprogrammen i den elektroniska världen. Hur kan det komma sig kanske du frågar? Svaret är mycket enkelt! Tradedoubler har de hetaste produkterna som en affiliate kan sälja och har också högre avkastning än de flesta andra program som har kontrollerats.

 10. Mr Affiliate2010-02-23 at 15:11Reply

  Bra lista, vore intressant att veta varför du föredrar vissa framför andra.

 11. MarketShark2010-02-17 at 16:30Reply

  Några har du allt glömt Tommy! Finns en lista på http://www.affiliatecentrum.se/ dock inte länk till alla!

 12. Targenor2010-01-11 at 01:49Reply

  Om allt man publicerar från en affiliate sida ger lite men inte något från dom andra, något sätt man kan tolka det på?

 13. Charles2009-11-10 at 07:22Reply

  http://www.Xmart.se är ett nytt affiliatenätverk.
  Förutom dom sedvanliga bild och textlänkarna satsas det på 2-tier provision samt produktfeeds och produktlänkar.

 14. Martin2009-10-12 at 11:13Reply

  Jag tror de flesta svenska nätverk accepterar din blogg även om du inte är 18. De kanske blir värre med vissa av de amerikanska. Å andra sidan brukar ju inte de amerikanska fråga om personnummer, så där är det väl upp till ditt eget samvete!

 15. Benjamin2009-09-06 at 19:03Reply

  Det var det jag anade, tack så mycket!

 16. hannah2009-09-06 at 16:20Reply

  Om jag är under 18, och bara 15. går det att få pengar för sin blogg ?
  eller måste jag vänta tills jag är 18 :)?

 17. Cecilia2009-09-04 at 18:24Reply

  Vad är det där tax egentligen? Och kan man tjäna pengar även fast man är under 18?

 18. Benjamin2009-08-16 at 16:39Reply

  Bra tips!

  Är det tillåtet att baka in annonslänkar i ett domän under wordpress eller måste man köpa ett eget?

  //Benjamin

  • TkJ2009-08-17 at 08:37Reply

   Benjamin: Om du menar en blogg under wordpress.com så får du inte ha annonser där.

 19. TkJ2008-10-17 at 12:03Reply

  Miss Attitude: Det är ingen fara att lämna ut ditt bankkontonummer. Det enda man kan göra med ett sådant nummer, är att sätta in pengar på det…

 20. - Miss Attitude -2008-10-17 at 11:43Reply

  Är det säkert att ge ut sina konto uppgifter till dom där hemsidorna eller affliatesidorna?? Jag vill prova en av dom men vet inte om jag vågar lämna ut mitt konto nr bara sådär, kan det hända nått tror du?
  Mvh
  DKQA

 21. Klang IT2008-09-13 at 12:47Reply

  Jag tycker de tär lite lustigt att textlänkar fungerar bättre än bildannonser, men, men, det kanske är sant. Varför är det så egentligen och gäller det oavsett var på bloggen annonserna sitter?

  Det här tycke rjag är den tråkigaste delen med att blogga, att hålla på med annonser, utvärdera osv, fast jag begriper ju att det är superviktigt om man vill ha betalt för tiden men lägger ner på bloggen också.

 22. Jimmy2008-09-13 at 10:17Reply

  Du nämner sju svenska affiliatenätverk ovan. är det någon av dem som du kan rekomendera mer?

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.