TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Bjud på en kaffe!

Topplista appar

Radannonser

Surfa SÄKERT: PrivateVPN! En av världens största och snabbaste VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning.

PureVPN Väldigt stor VPN-tjänst, världens snabbaste VPN-tjänst! Passar för dig som laddar ner mycket.

NordVPN Populär VPN-tjänst som rekommenderas av många!

OVPN - svensk säkerhet! OVPN är en svensk VPN-tjänst med hög kvalitet - rekommenderas!

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Hitta RÄTT banklån! Behöver du låna pengar, använd Lendo för att hitta den bank med bäst villkor för just dig!

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Bizniz

Affiliatenätverk: Så här tjänar du pengar som affiliate!

Skribent:
Publicerad: , 07:31
Uppdaterad: 2013-02-15, 15:55
Respons: 23 kommentarer

Tjäna pengar på din hemsidaTjäna pengar på din hemsida. Det är mångas stora dröm, och steget dit är inte speciellt långt. Vem som helst kan gå med i affiliatenätverk och börja tjäna pengar i stort sett omedelbart. Hur mycket arbete du vill lägga ner väljer du helt själv, och det finns inga förpliktelser. Ju mer aktivt du jobbar, desto mer pengar tjänar du.

Ett affiliatenätverk är ett företag som erbjuder affiliateprogram. Företag som säljer produkter på nätet går med i nätverket och skapar ett affiliateprogram, som går ut på att du som användare – affiliate – i nätverket får betalt för att länka till företagets hemsida. När du länkar använder du affiliatelänkar, speciella mätlänkar som skapas av affiliatenätverkets system.

Så tjänar du pengar

Vad du tjänar pengar på beror på hur programmet ser ut. Företag kan välja flera olika sätt att betala på. En del betalar per klick, det vill säga per besökare du skickar vidare från din hemsida (till exempel blogg) till företagets sajt. Ett klick på länken ger dig en viss summa pengar. Betalning per klick brukar kallas CPC; Cost Per Click.

Tjäna mer pengarEn annan vanlig lösning är provisionsbaserad. Det går ut på att du får betalt när besökaren klickat på din affiliatelänk och sedan gör något aktivt hos företaget. Här brukar man tala om lead respektive sale. Lead är när du ger företaget en kontakt med den potentiella kunden, vilket kan vara att de beställer ett gratis nyhetsbrev. En sale är en försäljning av en produkt eller tjänst. Detta förkortas CPA; Cost Per Action.

Det finns även ett alternativ som ger betalt per visad annons. Det kallas oftast CPT; Cost Per Thousand. I dessa fall handlar det inte om vilka länkar som helst, utan du måste visa en grafisk banner åt företaget. De betalar sedan en viss summa pengar för varje tusen visningar. Detta alternativ är dock inte så vanligt.

Så får du betalt

Det är affiliatenätverket som hanterar utbetalningar. I de flesta fall sker detta en gång i månaden, om du har nått upp till en viss summa. Tradedoubler har till exempel en gräns på minst 500 kronor innan de betalar ut. Har du inte nått upp till detta förs pengarna över till nästa månad.

Du kan antingen vara affiliate som privatperson eller företag. Om du är privatperson kommer skatt att dras från din betalning, och underlag skickas till Skatteverket för din deklarering. Är du företagare får du hantera skatten själv via din bokföring och deklaration. Betalningar görs genom att pengarna sätts in på ditt bankkonto.

Alla svenska affiliatenätverk

Det finns idag en rad affiliatenätverk som arbetar i Sverige. En del är baserade i utlandet men har svenska kontor. Affiliatenätverken har alla många olika program, så det är bra att bli medlem hos samtliga. Det kostar ingenting och du binder inte upp dig till något. Då kan du hitta de program som passar bäst för din hemsida. Det gäller att testa sig fram och ha tålamod för att se hur du tjänar mest pengar.

Bäst sätt att locka besökare till att klicka sig vidare på affiliatelänkar, är att använda dem i dina bloggposter – om du är en bloggare. Textlänkar är bäst. Banners fungerar sämre, men hittar du rätt banner, placerar den bra och om den träffar din målgrupp fint, så fungerar det också utmärkt. Listor av länkar har också visat sig effektivt – titta på mina listor i vänsterspalten.

Här hittar du alla svenska affiliatenätverk:

Som sagt, anmäl dig till samtliga för att hitta bäst bredd på affiliateprogrammen. Leta reda på de program som du tror passar din målgrupp bäst, och börja testa olika annonser. Det gäller att testa, avläsa statistik, följa upp och arbeta aktivt med dina affiliatelänkar för att det ska ge bra avkastning.

Mer läsning:

Tjäna pengar på din bloggVill du lära dig mer om att tjäna pengar på att blogga, ska du läsa min e-bok Tjäna pengar på din blogg. Den består av 65 välfyllda sidor med inspiration, tips, förslag och lösningar på hur du drar in pengar på att blogga. Boken riktar sig till både nybörjare som proffs. Den har fått väldigt bra mottagande och blivit populär.

Just nu kan du köpa boken för enast 99 kronor – ordpriset ligger på 179 kronor, så du sparar 80 kronor på att slå till idag. De pengarna drar du snabbt in på att lära dig om att ha annonser på din blogg, eller genom att tjäna pengar på andra sätt. Läs ett utdrag ur boken och ta reda på mer om innehållet på hemsidan.

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

 

23 kommentarer

  1. X2013-02-25 at 19:26Reply

    Ännu en fråga…:) Kan man välja annonserna själv i nätverket, vilka man gillar, eller kommer dom automatiskt?

  2. X2013-02-25 at 19:22Reply

    Jag undrar om man måste ha ett registrerat företagsnummer för att kunna gå med i affilitetsnätverk?

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.