TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Bloggar

Aftonbladet lägger ner sin bloggtjänst

Skribent:
Publicerad: , 15:25
Respons: 8 kommentarer

Aftonbladet Blogg lägger nerAftonbladet har i ett par år drivit en tämligen usel bloggplattform, som dock verkar ha lockat en hel del bloggare. Nu meddelar man att Aftonbladet Blogg läggs ner den 30 juni 2011. Fram tills dess har du som använder Aftonbladet Blogg möjlighet att exportera dina inlägg och flytta till en annan plattform.

Enligt Aftonbladet ska det gå fint att exportera allt innehåll i en blogg till WordPress, så om du vill fortsätta blogga tycker jag att du ska ta tillfället i akt och flytta till ett webbhotell med egen domän och WordPress, för att ta kontrollen över din blogg.

I ett meddelande som gått ut via e-post till alla som är registrerade användare hos Aftonbladet Blogg, skriver man om skälen till nerläggningen:

– Vi fokuserar på det vi är bäst på, att vara Sveriges mest engagerande nyhetskälla, säger Aftonbladets sajtchef Sigge Ennart.

– Drift och utveckling av en bloggplattform kräver stora teknikresurser, och det är inte vår kärnverksamhet.

Jag kan förstå Aftonbladets skäl – det är inte gratis att driva en bloggplattform, och det är inte heller lätt att få ekonomi i det om man bara gör det som ett sidoprojekt utan engagemang. Det är positivt att de tagit fram en bra exportmöjlighet.

Supportbloggen kan du läsa om hur du sparar ner din Aftonbladet-blogg till en datafil som du sedan kan importera i WordPress. Som sagt, överväg att skaffa en WordPress-blogg på egen domän.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

8 kommentarer

 1. Bloggtips2011-06-15 at 14:19Reply

  Jag vet som sagt inte om själva gränssnittet var så himla bra men man fick ju automatiskt läsare! Det var den stora fördelen med Aftonbladets bloggar. Varje gång man skrev ett inlägg så kom rubriken upp så att alla andra kunde se den. På så sätt skapades ett nätverk av bloggar. Det blir svårt att hitta på annat håll, tycker inte att andra bloggplattformar lyckas med det alls och då måste man hålla på och bygga trafik på ett annat sätt.

 2. Elisabeth2011-05-24 at 09:03Reply

  Vet du möjligen något om hur Aftonbladet kommer att förhålla sig till Bloggportalen .se? Finns det något konkurrenskraftigt alternativ ?

 3. Michel2011-05-19 at 07:59Reply

  vill ni ha gratis domain så är http://www.zymic.com ett alternativ, dom har stöd för det mesta och man får 6gb plats och eget domain namn men det slutar på zxq.net

 4. Susanne2011-05-18 at 21:11Reply

  Har fått tips av Binero-supporten om ett par ställen där man kan köra något script, men enligt infon räcker det inte för min stora blogg om jag vill ha med mig allt. Håller tummarna för att du lyckas få fram något. Eller att någon av dina läsare har något bra tips som fungerar.

 5. TkJ2011-05-18 at 19:40Reply

  Susanne: Tyvärr vet jag inte hur man flyttar från blogg.se, men det är något jag borde titta på. Kanske någon annan läsare har svar på din fråga?

 6. Susanne2011-05-18 at 18:43Reply

  Risken är väl stor att fler blogghotell följer efter, t.ex. blogg.se som från och till haft problem. Jag har mina bloggar där (en med ompekning till egen domän) och söker efter ett sätt att exportera dem och starta på webbhotell med WordPress, men det verkar inte finnas någon lösning. Vet du kanske hur men kan få ut xml-filerna, eller få hjälp med det, för att rädda såväl inlägg, kommentarer som bilder?

 7. RockMamma2011-05-18 at 16:06Reply

  Tycker du att wordpress är den bästa blogg-portalen?

  • TkJ2011-05-19 at 07:37Reply

   RockMamma: Ja, WordPress.com.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.