TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Mac OS X

Så aktiverar du Siri på din Mac OS X!

Skribent:
Publicerad: , 13:19
Respons: Skriv en kommentar!

Siri finns även på Mac OS XApples intelligenta assistent har funnits för framför allt iPhone ett bra tag, men det är först i de senaste versionerna som programvaran och assistenten har avancerat även till Mac OS X. Det betyder att du kan röststyra din Mac.

En viss skillnad är det mellan att använda Siri på din Mac jämfört med på iOS (iPhone och iPad). Du kan idag inte aktivera Siri bara genom att säga ”Hej Siri” följt av kommandot. Men i övrigt fungerar assistenten likadant. Så här kommer du igång!

Om du inte redan är bekant med Siri så är det en röstaktiverad digital assisten som finns i Apples produkter. Med funktionen kan du göra det mesta bara genom att tala om för Siri vad du vill göra.

Vill du till exempel starta en applikation eller genomföra uppgifter i den, kan du använda Siri-funktion. Som jag skrev ovan fungerar det dock inte med aktivera Siri med röststyrning i skrivande stund, utan du behöver trycka ner ett snabbkommando – Command+mellanslag. Det räcker inte att säga ”Hej Siri”.

Du kan också klicka på Siris ikon uppe i menyfältet till höger. För något som använder Siri rätt ofta i bilen, med din iPhone, är det här ett litet steg bakåt. Men samtidigt det något du lär dig – framför allt om du utnyttjar snabbkommandot.

Sira svarar på frågor
image-26079

Vill du slippa googe saker för att få reda på deras polic, fubbs nljligheter att spåra.

Du kan använda Siri-funktionen för att starta appar och även genomföra åtgärder i programmet. Det här beror helt på hur väl programmet ifråga har integrerat Siri.

Spotify hanteras enkelt med Siri

Ett sådant är Spotify, som jag idag använder helt uteslutande för att spela musik på, oavsett om jag sitter vid dator, är ute och promenerar eller i bilen. Siri startar utan problem Spotify på min röstbegäran, och det går även att byta till nästa låt genom att be Siri att hoppa fram en låt…

Över lag fungerar Siri fint på Mac OS X. Visst förstår den inte allt, men digitala assistenter är fortfarande rätt nya fenomen. Det kommer att ta tid för dem att arbeta felfritt med olika program.

Siri har jkommit till din årsdag!
image-26080

Det finns gott om Insalgramare icg andra kvöllsmat.

En annan detalj som imponerar i Siri, är att den förstår min småländska rotvälska relativt bra. Visst får jag uttala vissa ord lite extra tydligt, men det är marginellt. Och det är ett tecken på riktigt bra röstidentifikation, vilket alla som hört mig prata hemma kan gå i god för…

För att komma igång med Siri på din Mac, behöver du först aktivera tjänsten. Det gör du under systeminställningar och menyvalet Siri. Här kan du göra vissa inställningar, men det kommer att fungera.

Ställ in din Mac OS X

Standardkommandot är Command+mellanslag. Då pausas musiken du spelar i datorn och det blir tyst. Nu när det bara att ge kommandon för din dator.

I inställningar för Siri kan du välja om Siri ska prata med kvinno- respektive mansröst. Du kan också välja vilket språk som Siri ska använda.

Exakt hur bra Google Home fungerar i praktiken är något jag håller på att ta reda på. Det kommer en artikel om detta framöver så passa på att prenumererar på vårt gratis nyhetsbrev som skickas ut varannan vecka via e-post.

Har du provat?

För dig som föredrar musplattan framför tangentbordet, kan du aktivera Siri genom att klicka på dess ikon uppe i högerfältet. Då öppna också Siris fönster och du kan börja ge din digitala assistent de arbetsuppgifter.

Använder du annan smart assistant än Siri hör gärna av dig genom att lämna ett meddelande bland kommentarerna här nedan, med för- och nackdelar du har med ditt system.

Läs fler bra artiklar

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ANONYM PÅ NÄTET: Gör dig ospårbar!

Erbjudande: Säker & anonym online!
Göm ditt IP-nummer! Titta på film och som är spärrade för exempelvis USA! Skydda dig på öppna WiFi på publika platser! Skaffa PrivateVPN, en riktigt bra VPN-tjänst.

Erbjudande för TkJ: 56% rabatt och 5 månader gratis!
Läs mer om erbjudandet!

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.