TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

NEXSTORY: Ljudböckerna för dig! Sveriges trognaste och ledande tjänst för att lyssna på tusentals ljudböcker till fast månadsavgift!
Prova gratis 14 dagar >>

Billaddare
MOBILLADDARE FÖR BILEN!
Den här laddningsadaptern sätter du i bilens kopphållare, kopplad till 12V-uttag. Ladda mobiler via de två USB-portarna.
Supersmidigt - kolla själv!

REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN! En av världens största och snabbaste VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. NU HÖG TkJ-RABATT!!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Väldigt stor VPN-tjänst, världens snabbaste VPN-tjänst! Passar för dig som laddar ner mycket.

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

OVPN - svensk säkerhet! OVPN är en svensk VPN-tjänst med hög kvalitet - rekommenderas!

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Hitta RÄTT banklån! Behöver du låna pengar, använd Lendo för att hitta den bank med bäst villkor för just dig!

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Länktips

Sajt med lista på allt som försvinner från Netflix

Netflix SverigeNetflix rensar med jämna mellanrum i sin databas av filmer, och nu i februari är det dags igen för att ta bort filmer och TV-serier som företaget valt att inte förlänga licensavtalen på. Istället lägger de pengarna på att plocka in nytt (eller nygammalt) material.

Sajten AllFlicks, som håller koll på alla filmer, TV-serier och dokumentärer på svenska Netflix, har en smart undersida där du kan se när specifika filmer kommer att tas ut ur arkivet. Den är bra att ha om du inte vill missa att se en film innan den försvinner.

AllFlicks är en webbtjänst som fokuserar på svenska versionen av Netflix. Här kan du söka efter filmer, TV-serier och dokumentärer som finns på Netflix.

Det här går så klart även på själva Netflix, men fördelen med AllFlicks är att det är smidigare och snabbare. Du kan exempelvis kvickt få fram alla filmer med Jackie Chan i.

Men den funktionen vi tittar på idag är Sista chansen. Den kommer väl till hands nu i februari när Netflix rensar bort en del material, och du vill få möjligheten att se det lagligt innan Netflix dumpar dem.

Netflix och Clerks
image-24871

Kevin Smiths underbara lilla B-film Clerks var en av de som fick stryka på foten när det var dags att förnya licensavtalet.

Att Netflix rensar bort filmer är helt naturligt. De första gångerna var det en del olyckskorpar som förutsåg Netflix död, men det hände uppenbarligen inte. Anledningen till att filmer och TV-program plockas bort beror som sagt på att licensen gått ut.

Netflix betalar pengar till film- och TV-bolag för att få rätten att streama deras material. Hade Netflix behållt allting genom att förlänga avtalen (vilket i praktiken inte alltid går) hade det blivit kostsamt. Och om det då gäller äldre filmer som kanske strömmas 25 gånger i månaden, är det bättre att stryka den och istället lägga pengarna på att ta in en annan mer populär film.

Hela processen med avtal hit och dit, för enskilda filmer och för alla respektive länder Netflix finns i, är ett av skälen till varför företaget idag producerar en hel del eget material. När Netflix själva äger licensen behöver de inte förhandla om distributionen i varje enskilt land.

I och med att filmer hela tiden läggs till att tas bort, är verktyget Sista Chansen riktigt smidigt.

Allflicks och Netflix
image-24872

Allflicks är en svensk sajt för dig som gillar Netflix. Här hittar du snabbt filmer som finns på svenska Netflix. Sista Chansen visar vilka filmer som håller på att gå ut.

Geoblockering är sååå 1985…

Film- och TV-branschen kämpar fortfarande hårt för så kalla geoblockering. Det innebär att sajter som Netflix (och YouTube etc) blockerar material på sina sajter beroende på var någonstans du sitter när du är uppkopplad. Befinner du dig i Sverige har du ett helt annat utbud, än vad du haft om du varit i USA.

Netflix-användare har upptäckt ett enkelt sätt för att komma runt geoblockering. Man skaffar en VPN-tjänst, eller anonymitetstjänst som de också kallas, som låter användaren själv bestämma var någonstans i världen det ska se ut att man surfar från.

Stoppa geoblockering
image-24873

Med VPN-tjänster som F-Secure Freedome eller OVPN kommer du runt geoblockering som hindrar dig från att se allt på Internet på grund av att du surfar från Sverige.

Med hjälp av en VPN-tjänst kan du alltså ställa in den på att låta dig använda Internet via tjänstens server i USA. När du då går in på Netflix hemsida kommer sajten att tolka det som om du surfar från USA, och låter dig därför få tillgång till allt material som finns på amerikanska Netflix.

Film- och TV-bolagen har tvingat Netflix att göra sitt bästa för att stoppa användningen av VPN-tjänster. Det har gått så där… Att hindra VPN-tjänster är väldigt – om ens möjligt – svårt.

Länkguiden: Länktips

Sista chansen

  • Kategori: Länktips
  • Utgivare: AllFlicks Sverige
  • Publicerad: 2017-02-06
  • Betyg: (7/10)
  • Antal besök: 348
  • Testat av:
  • Besök: www.allflicks.se/sista-chansen/

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

ANONYM PÅ NÄTET: Gör dig ospårbar!

Erbjudande: Säker & anonym online!
Göm ditt IP-nummer! Titta på film och som är spärrade för exempelvis USA! Skydda dig på öppna WiFi på publika platser! Skaffa PrivateVPN, en riktigt bra VPN-tjänst.

Erbjudande för TkJ: 56% rabatt och 5 månader gratis!
Läs mer om erbjudandet!

 

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.