TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Facebook

Allt fler använder Google+, har folk tröttnat på Facebook?

Skribent:
Publicerad: , 11:18
Respons: 7 kommentarer

Google+ antal användareAnalytiker har inte alla varit så positivt ställda till Google+, det sociala nätverket som Google lanserade för ett tag sedan. Efter att inledningsvis skjutit i höjden, verkade trafiken avta allt eftersom nyhetens behag svalnade. Men nu visar statistik från ComScore att Google+ ökat trafiken med 66 procent de senaste nio månaderna.

Statistiken från ComScore är inte några officiella siffror, utan baserar sig mer på analyser och uppskattningar. Det är dock intressant eftersom de flesta nyheter rörande Google+ har varit ganska negativa. Kan det vara så att all kritik mot Facebook har drivit användare till Google+?

ComScore har mätt upp att Google+ hade nästan 111 miljoner besökare, interationellt sett, under juni månad. Rapporten presenteras på teknikbloggen The Verge, där det även framkommer att Facebook har fått se sin trafik sjunka. Detta trots att Facebook, enligt deras kvartalsrapport, ökat antalet användare och närmar sig miljardstrecket med full fart.

The Verge har fått siffrorna från den norske PR-konsulten Morten Myrstad. Här hittar du källan.

Tröttat på Facebooks klavertramp

Av det här kan man dra slutsatsen att användare börjar gå från Facebook till Google+. Det kanske inte är så konstigt. Sedan Facebook börsintroducerades har media inte varit speciellt snälla mot företaget. På löpande band har det publicerats den ena kritiska artikeln efter den andra, tillsammans med olika avslöjanden om vad Facebook gör med informationen de har samlat ihop om dig.

Och med all rätt. Det finns en hel del frågetecken om hur Facebook handskas med den otroliga mängd data de har om varje respektive användare. Facebook har ständiga problem med att inse hur stora de har blivit.

Det händer hela tiden att de hittar på en ny tjänst och sedan puttar ut den till användarna utan att undersöka och testa först. Så kan man göra om man driver en liten klubbsajt för 100 medlemmar – men inte när över 13 procent av jordens befolkning är medlemmar.

Den ständiga kritiken driver folk att avsluta sina konton på Facebook – även om det idag inte märks eftersom det tillkommer fler än det försvinner.

Varför använder du Google+?

Google+ har både för- och nackdelar. En av de stora styrkorna med det sociala nätverket är att man inte, lika tydligt som Facebook och framför allt Twitter, fokuserar på korta statusuppdateringar om vad man gör för tillfället.

Istället liknar många uppdateringar snarare bloggposter, och diskussionerna brukar bli väldigt givande. Faktum är att det finns bloggare som helt gått över till att bara använda Google+ som plattform. Kevin Rose och Robert Scoble är två exempel. Ofta lever diskussioner (kommentarer) kvar i flera dagar, att jämföra med Twitter där en diskussion dör på någon timme.

När det gäller svagheter med Google+ tycker jag att den största är att Google inte lyckas förmedla varför man ska använda tjänsten. Googles syfte med Google+ är att samla ihop mer information om sina användare, för att bättre kunna rikta annonser. Det är knappast ett syfte som tilltalar användare.

Personligen gillar jag Google+. Tyvärr har jag varit ganska inaktiv de senaste månaderna, främst på grund av tidsbrist eftersom jag varit pappaledig och sjuk (dock inte samtidigt). Jag har prioriterat Facebook eftersom det är där de flesta är, framför allt familj och nära vänner.

Och det är just det här som jag tror är ett av Googles största problem med Google+ – att övertyga användare om varför man ska börja med tjästen.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

7 kommentarer

 1. Tommy k Johansson2012-08-01 at 09:31Reply

  Deepe: Tja, det är som jag skriver baserat på analyser och uppfattningar, så man får ju ta det med en rejäl nypa salt – precis som allt annat som kommer från analytiker (IDC är väl ett typexempel i den här branschen).

 2. Deeped2012-07-31 at 10:19Reply

  Myrtads siffror är minst sagt vaga. Comscore använder åtm jag försiktigt.

 3. Deeped2012-07-31 at 10:17Reply

  Ok. G+ har 111 miljoner besökare. Hur många har Facebook? Ökar eller minskar trafiken till Facebook? Nånstans måste man ändå vara lite seriös när man tittar på statistik…

 4. Jonas Dahl2012-07-28 at 15:58Reply

  Skrev ett inlägg på min blogg om detta också:
  http://www.jdahl.se/folk-har-trottnat-pa-facebook/
  Jag tror att många fler väljer att avsluta sina konton på grund av att för lite händer på Facebook…

 5. Folk HAR tröttnat på Facebook | JDahl2012-07-28 at 15:55Reply

  […] HAR tröttnat på Facebook // Jag läste precis ett inlägg skrivet av Tommy k Johansson på hans egen blogg om hur Google+ får fler och fler användare. Han tar upp anledningar, framför […]

 6. Jonas2012-07-28 at 15:20Reply

  Visst verkar det som folk tröttnar på Facebook, inklusive jag… Eller är det kanske bara så det verkar? Nyhetsflödet fylls mest av reklam och inlägg från sidor man gillade för två-tre år sen. Ska Facebook överleva måste man förändra något, vad vet jag inte :)

 7. Property marbella2012-07-28 at 14:37Reply

  Hejsan Tommy,
  Facebook fylls med massor av skräp, medans användare av Google+ verkar skriva mera profissionellt inägg. Jag följer båda två, nen föredrar Google+ som jag tror kommer att vinna till slut.
  //Lennart

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.