TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Internet-TV

Amazon Fire TV Stick bättre än Google Chromecast?

Skribent:
Publicerad: , 22:54
Respons: 2 kommentarer

Amazon Fire TV StickIdag presenterade Amazon sin konkurrent till Google ChromecastAmazon Fire TV Stick. Det är en liten enhet som ansluts direkt till en HDMI-port för att strömma media till din TV. På pappret ser det ut som en mer intressant enhet än Chromecast.

Till skillnad mot Google Chromecast behöver inte Amazon Fire TV Stick en dator, eller annan enhet, för att strömma video till TV:n. Enheten ansluter till ditt trådlösa nätverk och har flera likheter med den större varianten Amazon Fire TV-box.

Amazons nya Fire TV Stick ser ut ungefär som ett USB-minne och pluggas in direkt till din TV:s HDMI-port. Det medföljer en fjärrkontroll som du använder för att navigera i gränssnittet.

Enheten har en Dual Core-processor, 1 GB internminne och 8 GB lagringsutrymme. Vidare finns det Bluetooth 3.0 och WiFi via dual-band med en mottagare som har två antenner för bättre prestanda.

Amazon Fire TV Stick är bättre än Google Chromecast..?

Koppla din Amazon Fire TV Stick till TV:ns HDMI-port, och sen är det bara att sätta igång och titta på Internet-TV – såsom TV ska fungera idag!

Gränssnittet är detsamma som vanliga Amazon Fire TV-boxen, men du har inte tillgång till alla appar – till exempel mer avancerade spel som kräver mer prestanda. Förutom att använda fjärrkontrollen kan du styra enheten med en Android-app, samt med en kommande iOS-app.

Amazon Fire TV Stick har ett brett utbud av appar och tjänster. Några som nämns är Netflix, Hulu Plus, YouTube, Vimeo, Twitch, Showtime och i december beräknas HBO komma. Du hittar hela listan här.

Om och när den lanseras i Sverige hoppas vi på att se appar för Play-kanalerna, och förhoppningsvis Headweb, ViaPlay och andra bra svenska tjänster.

Personligen tror jag att den här typen av lösningar kommer att ersätta de vanliga TV-sändningarna via marknätet och paraboler relativt snart. I alla fall för de användare som har hyfsat bredband.

TV-tablåer är stenålder

Vi har själva Viasat hemma och det är en kostnad jag idag anser vara totalt meningslös. Barnen tittar nästan uteslutande på YouTube, och jag och frugan på Netflix och Headweb.

Det finns så klart massor av kanaler hos Viasat, som vi betalar för, men förutom sportkanalerna (som jag tagit bort ur programlistan) sänder de allra flesta kanalerna bara en massa hemsk reality-TV. Och att titta på långfilm på filmkanalerna efter en spikad TV-tablå känns bara sååå 1990…

TV-tablåer borde höra till historien

1900-talet faxade och ville ha tillbaka sina TV-tablåer! Att planera vår fritid efter när favoritprogrammen sänds på TV-kanalerna känns idag helt absurt.

Om någon bara kunde dra ut fiber hit till byn, dumpar jag tveklöst hela konceptet med traditionella TV-sändningar. Barnen, som är uppväxta med surfplattor och Internet, har väldigt svårt att förstå det här med att TV-programmet de vill se inte börjar förrän om en timme. De vill se det nu.

Och jag har blivit likadan. Jag vill inte titta på TV-serier som avbryts varje kvart för reklam, för att sedan tvingas vänta en vecka tills nästa avsnitt. Varför det när jag kan plöja igenom en hel säsong utan reklam, och i HD-kvalitet, på Netflix?

Amazon Fire TV Stick är bara ett av många alternativ. Smart TV ger dig hela konceptet. Problemet är att det idag finns så många olika plattformar. Som modern TV-leverantör måste du utveckla en hel del olika appar för att finnas överallt. Men historien säger oss att sådant brukar ordna sig relativt fort.

Mer om Chromecast och Internet-TV

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

ANONYM PÅ NÄTET: Gör dig ospårbar!

Erbjudande: Säker & anonym online!
Göm ditt IP-nummer! Titta på film och som är spärrade för exempelvis USA! Skydda dig på öppna WiFi på publika platser! Skaffa PrivateVPN, en riktigt bra VPN-tjänst.

Erbjudande för TkJ: 56% rabatt och 5 månader gratis!
Läs mer om erbjudandet!

Kommentarer

2 kommentarer

  1. Rebecka2014-11-03 at 21:35Reply

    För mig är charmen med Chromecast att jag kan casta en flik dvs. jag begränsas inte till appar.

  2. Akw2014-10-28 at 08:54Reply

    Vet du om denna går att använda i Sverige? Jag gjorde misstaget att köpa en Roku stick, som också har Netflix-appen. Det är bara det att den inte går att använda när man är i Sverige, oavsett vilket Netflix man provar.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.