TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Tävling

AMD-tävlingen: Rösta fram en vinnare!

Skribent:
Publicerad: , 16:11
Respons: Skriv en kommentar!

För ett par veckor sedan anordna jag tillsammans med AMD en tävling på bloggen, där du hade möjlighet att vinna en tuff bärbar AMD-dator från Acer. Responsen på tävlingen var över all förväntan! Drygt 1100 personer deltog med sina personliga motiveringar om varför just de skulle vinna.

Att plocka fram guldkornen bland alla motiveringar har tagit längre tid än jag väntat, som jag skrev i en bloggpost häromdagen. Men nu har jag tagit fram fem kandidater, och jag tänkte att du som läsare ska få vara med och rösta fram vilken av dem som du tycker ska plocka hem datorn!

Följande fem nominerade motiveringar är personligen utplockade av mig. Juryn består av undertecknad. De nominerade är valda efter vad jag tyckte var riktigt bra motiveringar. Jag har läst igenom samtliga 1126 motiveringar, och det har varit extremt svårt att välja.

Så gott som samtliga motiveringar var välskrivna och det är uppenbart att många är i behov av en ny dator. Men även om jag gärna velat ge alla en dator, måste en vinnare utses, och här ber jag dig om hjälp!

Nominerade motiveringar

Läs motiveringarna och lämna din röst via omröstningsformuläret under nomineringarna. Röstningen pågår fram till på fredag 11 mars 2011 klockan 12:00.

Nominerad 1:

Min dotter flyttar hemifrån snart och med henne försvinner också den enda bärbara datorn i hemmet. Jag har redan separationsångest, mest för att skiljas från datorn för dottern får jag säkert träffa ändå, om inte annat när hennes tvättkorg är full och skafferiet tomt. Jag har kommit att inse, att jag kommer inte att ha ett fungerande liv utan en bärbar dator.

Nominerad 2:

Jag är en passionerad datoranvändande utbildare som gärna sprider goda erfarenheter till elever, kollegor och bekanta. Vem bättre att sprida användandet av en komplett och slagkraftig dator, än jag?

Nominerad 3:

Jag är en kille från Södertörn
som av livet fått sig en törn
datorn min fick ju fötter
när på pendeln jag var trötter
ack så tomt det nu är i mitt soffhörn

Nominerad 4:

Oj, av flera anledningar. Jag är en entreprenör som skriver och släpper e-böcker för den amerikanska rollspelsmarknaden och vi har precis börjat komma igång och jag har börjat få ut en reell lön på mellan 6-9’000 kr varje månad, vilket räcker för att betala hyran och mat för mig och mina två barn. Nu börjar dock min nuvarande laptop att ge upp – batteriet håller inte längre än 20 minuter och fläkten låter värre än gamla stationära, så jag är rädd att jag kommer att bli av med det verktyg som jag behöver för att fortsätta entreprenörskapet när det väl kommit igång.

Nominerad 5:

Jag skulle vilja ge min pappa någonting fint för han alltid hjälper mig och alltid finns där för mig. Hans intressen är datorer, foto och motorcyklar och jag har aldrig råd att ge det jag hade velat ge han utan det får bli tillbehör och böcker, väldigt mycket böcker. Han höll på att spela datorspel när jag var liten, men nu har han lagt av för att han, som han själv säger, inte har tillräckligt bra dator. Han är ensamstående och jag skulle så gärna vilja ge honom detta, så snällasnälla!

Här röstar du!


Jag vill passa på att tacka alla som deltagit i tävlingen! Ett stort tack går också till AMD som sponsrade datorn – besök AMD på Facebook för nyheter och annat skoj.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Taggar: AMD, tävling, TkJ
BATTERI: Sponsrade länkar

Powerbank som klarar bilbatteri!
Vooni Jumpstarter Powerbank räddar din dag oavsett vilket batteri som tagit slut! Jumpstarter klarar nämligen att både ladda smartphones, surfplattor och datorer – och starta bilen när bilbatteriet är tomt. Det här är en väldigt bra pryl att ha i bilens handskfack… 10 adaptrar för olika strömuttag medföljer.
Läs mer om Vooni Jumpstarter!

Kommentarer

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.