TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Android

År 2011 blir Androids revansch inom surfplattor

Skribent:
Publicerad: , 17:33
Uppdaterad: 2012-05-17, 15:31
Respons: Skriv en kommentar!

Samsung Galaxy Tab vs iPadUnder 2010 har surfplattor blivit väldigt hett. Jag har skrivit om att jag trodde surfplattan skulle bli årets julklapp, och det visade sig sedan att Handelns Utredningsinstitut faktiskt utsåg just surfplattan till årets julklapp.

Fokus har dock legat på Apples iPad, som har en stor majoritet av marknaden. Det har kommit surfplattor som baseras på Android, till exempelvis Samsung Galaxy Tab, men det verkar som om många tillverkare väntar på att Android 3.0 ska lanseras – vilket kommer att ske under 2011.

Härom dagen skrev jag om att surfplattan inte sålde speciellt mycket inför julen, men statistiken baserades på försäljningssiffror från Netonnet och det finns fler skäl till varför det inte är statistik som talar för hela julförsäljningen.

Dels är Netonnet ett företag som sjunker, eftersom de inte längre kan konkurrera mot elektronikkedjorna som El-Giganten och Mediamarkt. Och framför allt är Netonnet ingen stor återförsäljare av surfplattor – de har inte Apples iPad i sortimentet.

Apple har inte gått ut med några officiella siffror för hur många enheter de har sålt i Sverige. Allt om Mac har luskat lite i det och pratar om att ”iPad blev den framgång som många förutspådde” (Så bra sålde iPad i jul). Samma källa har också sagt att Sverige tilldelades 300000 iPad i och med lanseringen – det vägrade dock Apple kommentera när jag frågade dem. Å andra sidan har Peter Esse, som driver sajten, bra kontakter så hans uppgifter kan mycket väl stämma.

Surfplattor med Android kommer hårt 2011

Intresset för surfplattor är således rätt stort i Sverige. Det som talar emot dem är prislappen, även om den har gått neråt. Men runt 5000-8000 kronor för en surfplatta är ändå rätt mycket pengar. Bortser man från prislappen tycker jag att det är en väldigt kul grej. Jag är mer än nöjd med min iPad, och jag använder den främst för sociala applikationer, spel och för att rita på.

Det är många surfplattor med konkurrerande operativsystemet Android på gång. Flera tillverkare vill dock vänta med att lansera tills dess att Android 3.0 är ute, och enligt rykten hos IDG kan det röra sig om i mars månad.

Samsung Galaxy TabJag har testat Samsung Galaxy Tab, som använder Android 2.2, och jag gillade den skarpt. Jag stötte inte på några större problem med applikationer, trots att det är först i och med Android 3.0 som systemet har fullt stöd för surfplattor och deras skärmar.

När Android 3.0, som också går under namnet Honeycomb, lanseras kommer surfplattor med Android att pushas ut allt mer aggressivt i handeln. Det ska bli väldigt spännande att se hur Android 3.0 kommer att se ut på en surfplatta, och om det innebär några större nyheter för exempelvis gränssnittet.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Apple iPhone!: Sponsrade länkar

Tillbehör för iPhone 8 Här hittar du massor av tillbehör; headset, skal och så vidare…

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.