TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Bjud på en kaffe!

Topplista appar

Radannonser

Surfa SÄKERT: PrivateVPN! En av världens största och snabbaste VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning.

PureVPN Väldigt stor VPN-tjänst, världens snabbaste VPN-tjänst! Passar för dig som laddar ner mycket.

NordVPN Populär VPN-tjänst som rekommenderas av många!

OVPN - svensk säkerhet! OVPN är en svensk VPN-tjänst med hög kvalitet - rekommenderas!

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Hitta RÄTT banklån! Behöver du låna pengar, använd Lendo för att hitta den bank med bäst villkor för just dig!

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Android

Android är hetare än iPhone i Sverige

Skribent:
Publicerad: , 07:20
Uppdaterad: 2012-05-17, 15:31
Respons: 28 kommentarer

iPhone 4, dålig mottagningiPhone 4 är utan tvekan en stor succé. Det kan vi inte argumentera mot. Däremot verkar det som om svenskarna ändå är betydligt mer intresserade av Android-mobiler än av iPhone 4. Detta enligt prisagenten Prisjakt.

Prisjakt kan sortera produkter efter alla möjliga parametrar, varav en är popularitet. Tar du en titt på topplistan över mobiltelefoner baserat på hur populära de är, kommer iPhone 4 först på sjätte plats. De fem modellerna över iPhone 4 är alla Android-mobiler.

Det är Aftonbladet som har skrivit en artikel om det här, men jag hittade nyheten hos Geiser.se. Personligen tycker jag det här är väldigt intressant. Att det är hela fem mobiler som är mer populära än iPhone 4, och att samtliga kör operativsystemet Android, är imponerande.

De fem mobilerna är följade:

 1. HTC Desire
 2. HTC Wildfire
 3. Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro
 4. Samsung GT-i9000 Galaxy S
 5. Sony Ericsson Xperia X10 Mini

Ta gärna en titt på topplistan hos Prisjakt.nu för att se vilka andra mobiler som finns med!

Sony Ericsson suger?

Sony Ericsson Xperia X10 Mini ProJag har för tillfället en Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro hemma för test, men det är också den enda mobil jag har testat av dem på listan. Av HTC-mobilerna har jag provat HTC Legend, som jag tycker är bra mycket bättre än X10 – om jag nu kan jämföra dessa två tämligen olika mobiler.

Rykten på Android-scenen är att Sony Ericsson inte gör bra mobiler. Därför är det rätt konstigt att tillverkaren har två modeller på topplistan. Kanske är det lokalpatriotism som är skälet, eller så är Sony Ericssons Android-mobiler inte så dåliga som många påstår. Jag har som sagt bara testat X10 Mini Pro, och den är jag inte imponerad av.

Om du har en Android, vilken är det och vad tycker du? Skriv gärna en kommentar här nedan för att tipsa dem som letar efter en schysst Android istället för en iPhone 4!

Jag har tidigare samlat ihop en del länkar till Android-applikationer, för dig som har en sådan smartphone.

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

Apple iPhone!: Sponsrade länkar

Tillbehör för iPhone 8 Här hittar du massor av tillbehör; headset, skal och så vidare…

iPhonebutiken Över 700 tillbehör för iPad och iPhone!

 

28 kommentarer

 1. Madde2011-04-20 at 16:32Reply

  Hallå där! :)

  Bra inlägg! Jag håller med dig och har fått precis samma intryck av iphone 4. Men vilken android-mobil skulle du säga är prisvärdast då?

  Jag vill ha en grym mobil, men inte för hur mycket som helst. Så en prisvärd mobil med bra snabbhet, internet, gärna videosamtal men inget måste egentligen, det är i princip allt jag behöver. Och ringa och smsa och gärna göra telefonen lite personlig såklart.

  Evigt tacksam för svar! Är helt sjukt svårt att hitta i denna djungel!

  Ha det gött!

  MVH

  Madde

 2. Mikael2010-12-03 at 18:56Reply

  Aftonbladet-artikel x2. Är det något att skriva om? Statistiken är bristfällig, och det säger inte ett skit.

  För att lägga in ytterligare en (annan) åsikt, så kan jag säga att jag köpte en begagnad X10 mini pro häromdagen och känner mig nöjd med den. Jag ville ha en liten telefon, och den var en av få som kunde matcha Samsung E100 på den punkten. En liten dator vill jag inte ha. Och så skulle den ha en ordentlig telefonlogg, något som ingen annan SE har. Nokias fastnade jag ej så mycket för, och en korean köper jag inte igen. Android skiter jag fullständigt i, mest kul extragrej nu när de flesta kör med gratis mobilsurf i olika kampanjer.

 3. johan w.2010-09-17 at 20:11Reply

  HTC har verkligen kommit långt och även om det försöker att slå iPhone så tror jag att det är en bit kvar, men de är inte så långt ifrån, tro mig!

 4. Erik2010-09-01 at 14:18Reply

  Om jag ska ge ett objektivt svar, vilket ju förstås inte går när det gäller mobilsmak, så tror jag det är så här: de som gillar iPhone gillar ofta inte alls Android. Och av de som gillar Android finns många som konstaterar många att HTC gör bra mobiler. Men samtidigt är SE X10 mini-mobilerna mycket bra också – om man vill ha en liten och samtidigt smart mobil. HTC Wildfire är ju bra också, men faktiskt betydligt större än X10 mini, den senare uppfyller verkligen kravet att vara en fick-smartphone. Jag tror patriotismen är en mindre del vid köpet av X10 mini och jag kan konstatera när jag surfat på amerikansk och brittiskt press att den i huvudsak fått ros där också – och blev visst utnämnd till årets mobiltelefon av någon europeisk organisation härförleden.

  Om jag ska säga något mellan raderna tror jag kanske att en del recensenter är väldigt fokuserade på om det är system ditt eller datt (x10 mini har visst en gammal operativsystem), medan användaren bara bryr sig om den är lätt att använda, kan göra mycket och är snabb…

 5. agakhan2010-08-11 at 23:30Reply

  Jag har en uppdaterad HTC Desire med 2.2.Den funkar helt underbart. Försöker göra bra inställningar som sparar batteriet för det är ingen höjdare.
  Svårt att placera på kortminnet för att spara tel minnet som har 90 MB kvar. Har bara haft den några dagar så testar fortfarande.

 6. Anders2010-08-11 at 13:02Reply

  Som jag tror nämnts så handlar ju Prisjakts listning, lite enkelt sagt, om vilka produkter som är ”hetast” i den bemärkelsen att det söks på dem mest.

  Problemet i den här jämförelsen är att folk inte söker olika priser på iPhone i någon större utsträckning eftersom Apple håller prismonopolet uppe i marknaden på sina produkter. Android-lurar å andra sidan finns hos många olika återförsäljare med varierande priser, vilket gör det mer lönt att söka på dem.

  Sedan vill jag påstå att Android är populärare på nätet, framför allt bland communities och forum. På KTH i Stockholm, exempelvis, är det nästan farligt att visa sig med en iPhone – där är Apple fienden, och Open Source en helig ko. Prisjakt frekventeras faktiskt mest av folk med god nätvana, och därav tror jag listningarna där blir än mer skeva.

 7. Beta Alfa » Blog Archive » Noterat 2010-08-072010-08-07 at 08:00Reply

  […] Android är hetare än iPhone i Sverige […]

 8. Hakan Ünsal2010-08-07 at 00:10Reply

  Jag kan tänka mig att Android är opupulärt för flera, men iPhone är den som toppar top listan. Men mellan Android fastnar den på andra plats?

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.