TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Annons

Annons: 3 riktigt bra webbhotell för din sajt!

Skribent:
Publicerad: , 00:53
Uppdaterad: 2011-08-08, 20:14
Respons: 12 kommentarer

bra-webbhotellFunderar du på att starta en blogg eller någon annan typ av webbsajt, ska du fixa ett webbhotell med egen domän! Det ger dig överlägset bäst möjligheter jämfört med en gratis bloggtjänst.

Ett webbhotell och egen domän kostar inte mycket idag, eftersom det råder stor konkurrans bland företagen. Du får massor av utrymme, databaser, e-postadress, och allt annat du behöver. Och dessutom är det inte svårare än att registrera en gratisblogg!

De tre webbhotell jag vill rekommendera använder jag själv. Jag har rätt många domännamn som jag främst använder för att testa olika saker på. Jag skriver som bekant en hel del om WordPress, och då behöver jag testsajter att leka på.

Genom åren har jag testat massor av olika webbhotell, och jag har lärt mig att det lönar sig att betala några kronor extra. Det finns webbhotell som bara kostar ett par spänn i månaden, men det finns som regel ett skäl till varför de är så billiga. Dels saknas oftast support, och dels får du dela webbserver med vansinnigt många andra kunder. Därför rekommenderar jag att satsa på ett mer professionellt webbhotell.

Här kommer mina tre rekommendationer:

loopia

Loopia

Hos Loopia ligger bland annat PCOnline och AppReview. Jag har kört Loopia i väldigt många år och är mycket nöjd med dem.

  • 50 GB trafik per månad
  • 5 GB lagringsplats
  • Fritt antal e-postadresser
  • Fritt antal domännamn
  • MySQL och PHP
  • Pris: 89 kr/mån (369 kr i uppläggningsavgift)

Loopia har ett bra användargränssnitt som gör det föredömligt enkelt att lägga upp en ny domän. Vill du starta en ny sajt, när du väl har Loopia, registrerar du bara ett nytt domännamn för några tior och aktiverar det på ditt befintliga webbhotell. Förutom domännamnet kostar det inget mer!

Loopia har One Click-installer, som innebär att du kan installera WordPress med ett musklick. Vem som helst kan komma igång med en professionell blogg väldigt enkelt och snabbt! Besök Loopia.

citynetwork

City Network

Den här bloggen ligger på City Networks Cloud-tjänst City Cloud. Jag har bara goda erfarenheter av City Network och tycker att tjänsten fungerar finfint. Deras webbhotell håller också mycket god kvalitet.

  • 5000 GB trafik per månad (!)
  • 250 GB utrymme
  • 1000 e-postadresser
  • Fritt antal domännamn
  • MySQL (50 stycken databaser) och PHP
  • Pris: 74 kr/mån (295 kr i uppläggning men då ingår en .se-domän)

City Networks webbhotell har väl tilltagna specifikationer. Du får massor av lagringsplats – 250 GB är absurt mycket för webbsajter – och 5000 GB i trafik per månad räcker otroligt långt. Det krävs enorma mängder besökare för att nå upp till de nivåerna. Även hops City Network är det lätt att installera WordPress. Besök City Network.

binero

Binero

Binero har vunnit många priser för sitt webbhotell, och de satsar bland annat mycket på att erbjuda bra support. De gånger jag har behövt det, har jag fått bra och snabb hjälp.

  • 2000 GB trafik
  • 100 GB utrymme
  • Fritt antal e-postadresser
  • Fritt antal domännamn
  • MySQL (obegränsat antal) och PHP
  • Pris: 69 kr/mån (125 kr i uppläggningsavgift)

I likhet med City Network har Binero satsat på rejäla mängder trafik och lagringsutrymme. Ytterst få användare kommer att utnyttja mer än marginellt av vad som ingår. Binero har liksom Loopia One Click-installer för att supersmidigt installera WordPress. Besök Binero.

Du får gärna lämna en kommentar med dina åsikter om ovan webbhotell, eller lämna tips på andra webbhotell som du rekommenderar!

Detta inlägg är en sponsrad annons.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

WEBBHOTELL: Sponsrade länkar
Webbhotell Pris/mån Utrymme Trafik Domäner
Loopia REK! 84 kr 75 GB 750 GB Obegränsat
City Network REK! 49 kr 250 GB 5000 GB Obegränsat
One.com 15 kr 15 GB Fri* 1
FSData REK! 149 kr 20 GB 300 GB Obegränsat
Crystone 12:50 kr 250 GB 5000 GB Obegränsat
Surftown 18 kr 10 GB 30 GB 1
Cliche 24 kr 5 GB Fri* 1
Inleed REK! 29 kr 5000 GB 250 GB Obegränsat
Webbdo 9 kr 1,5 GB 40 GB 11
Ev startavgift & domänkostnad tillkommer. Pris uppdaterat 140415.
* Fritt så länge du inte har för mycket
REK = Rekommenderas

Detta är ett sponsrat blogginlägg.
För mer information om sponsrade bloggposter läs här.
Kommentarer

12 kommentarer

  1. Caroline2012-05-14 at 14:49Reply

    Hej,
    Jag undrar om man behöver wordpress för att kunna tjäna pengar? Jag har möjligheten att använda iweb och undrar om det går lika bra? Tacksam för svar. För övrigt har jag Loopia och de har fantastiskt support.

  2. Mary2011-05-05 at 01:46Reply

    Använder både Binero och Manufrog idag, men har tidigare använt Loopia. Binero har jag kört i flera år, så det är inget nytt, men Manufrog är nytt för mig och jag trivs mycket bra. Jag har standardkontot så jag betalar 250 kr om året. Servern är placerad i USA men jag märker ingen skillnad mellan min sida som ligger på Manu mot andra på Binero. Och så har de schyssta villkor gällande trafik, utrymme, databaser mm. I ett avseende där Binero vinner är support och sociala medier, och jag tror mycket har att göra med deras stora kundbas som snabbt twittrar/retweetar t ex när servrar är nere.

  3. Erik/Binero2011-05-04 at 15:54Reply

    Hej Tommy,
    Stort tack för din rekommendation! Vi jobbar ännu hårdare på att vara bäst för våra kunder.
    Ellen: vill du får gärna höra av dig till [email protected] om vad det var du inte gillade så återkommer vi.
    Vänliga hälsningar,
    Erik
    Binero

  4. Tobias2011-05-04 at 13:07Reply

    Hej, fick en påa på Facebook om en ny produkt/tjänst som ska lanseras snart, ett stort hemlighetsmakeri kring det, va det verkar. Kanske har ngt med webhotell att göra?

    Man kan tydligen vinna ngn mailadress som ska vara kopplat till detta. Kolla in det:

    http://www.facebook.com/pages/IWeb/149539671777862

  5. Per Andersson2011-05-03 at 15:53Reply

    Har kört One.com i många år och har aldrig upplevt några problem, 12kr i mån och 3000MB i utrymme är fullt tillräckligt i många fall. Binero har jag haft problem med när det gäller WP-uppdateringar då det oftats blir problem. Har en kund som jag förärvarande har supportat och vid uppdatering av tillägg så lade hela sidan ner. Så tyvärr Binero kan jag inte rekomendera.

    • TkJ2011-05-03 at 18:13Reply

      Per: Vad gäller One har jag själv använt det, och det var ingen rolig upplevelse. Det var fruktansvärt segt. Men allt sådant här är som regel subjektivt och varierar beroende på användare och krav. Här finns en längre artikel med kritik mot One: http://hotpot.se/b-one.htm

      One.com erbjuder så kallad ”fri trafik”, vilket är skitsnack och kan vara förödande för en seriös kund. Det behandlar jag i den här bloggposten: http://blogg.tkj.se/farligt-med-gratis-trafik-hos-webbhotell/

  6. Johan / City Network2011-05-03 at 08:33Reply

    Ville mest säga tack för att vi får vara med i din lista Tommy. Vi kämpar på för att bli än bättre. ;-)

  7. Ellen2011-05-02 at 17:16Reply

    Tycker att Binero är kasst, inget att rekommendera alls! Jag gillar Crystones webbhotell och support, riktigt bra och generöst! Men även Loopia är bra! FS-Data körde jag förut, men när de misslyckades hantera DDOS-attacken vart det ett hejdå.

  8. Kim2011-05-01 at 10:51Reply

    Håller med GustafE om att Manufrog är ett grymt webbhotell för 100kr / år. Perfekt för små och medelstora hemsidor.

  9. TkJ2011-04-30 at 12:30Reply

    GustafE: Det är en annons, och jag får betalt via affiliatelänkar om någon köper. Men jag använder dessa webbhotell och jag rekommenderar dem, så det jag har skrivit om dem är mina åsikter, fast eftersom det är affiliatelänkar valde jag att markera inlägget som annons, för det blir det ju. :)

  10. Elisabeth2011-04-30 at 10:48Reply

    Jag valde att använda mig av Binero. Någon gång har det varit krångel med servrarna, men det har inte varit mycket. Det som jag tycker har varit så bra med just Binero är deras support. De är kunniga, trevliga och har alltid kunnat hjälpa mig när jag undrat över något. Ett stort plus:) Jag funderar på att fortsätta med Binero när kontraktet ska förnyas. För mig är support oerhört viktigt.

  11. GustafE2011-04-30 at 06:33Reply

    Hej.
    Nu vet jag inte om de webhotell du räknar upp här betalar dig men ManuFrog Webbhotell (21 kr/mån) som jag och minst tio av mina kompisar använder till ett antal olika sajter är fantastiskt. Har inte krånglat under den tid som jag använt det (2 år).
    Och snabb och personlig support.
    GustafE

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.