Anonym på Internet - Så här gömmer du ditt IP | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Annonser

Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Feedburner

TkJ RSS

Internet

Surfa anonymt: Här är bästa VPN-tjänsterna!

PrivateVPNAnonym på nätet har blivit väldigt intressant i och med Ipred och FRA, och övervakning av amerikanska NSA. Det här märks hos de som erbjuder VPN-tjänster för att använda Internet anonymt, och det märks även när man tittar på statistik över sökningar hos Google. Anonym surfning är hett.

För att surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat helt anonymt behöver du en så kallad VPN-tjänst. Det finns flera svenska, och utländska, företag som erbjuder detta till låga priser. Men om du vill slippa betala kan du läsa mer om att surfa anonymt gratis. Den här artikeln går dock igenom de kommersiella tjänsterna, som är lite enklare att använda och håller betydligt högre hastighet. Dessutom gör de kommersiella VPN-tjänsterna allt på Internet anonymt – även nedladdning av filer, strömma video, skicka mejl och så vidare.

Det finns rätt många olika företag som är inriktade på det här. Den vanligaste tekniska lösningen för att bli anonym på Internet är att erbjuda en VPN-tunnel, som kortfattat innebär att du kopplar upp dig till Internet via en ”tunnel” till anonymitetstjänsten, varigenom du får tillgång till Internet från deras IP-nummer istället för ditt eget. Ditt vanliga IP-nummer döljs hela tiden; när du surfar, skickar e-post eller fildelar.

OVPN.se - Surfa anonymt

Nackdelen med en sådan här lösning, jämfört med att inte använda det, är att den drar ner din bandbredd. All din trafik måste passera via VPN-tunneln, så både upp- och nedströms drabbas. Hur mycket du förlorar är omöjligt att säga. Det beror helt på hur bra servrar och teknik tjänsten använder sig av, och hur belastade de är när du använder dem.

Bli anonym på nätet och kom runt geoblockering

Anonymitetstjänsterna som erbjuder VPN-lösningar kostar några tior i månaden. Du beställer tjänsten online, och laddar ner ett program som enkelt låter dig aktivera VPN-tunneln för att använda Internet anonymt.

En annan styrka med VPN-tjänsterna är att de låter dig gå runt den så kallade geoblockeringen (läs mer om geoblockering). Med en VPN-tjänst kan du alltså titta på strömmande film som egentligen bara ska kunna nås från USA. Det gör du genom att ställa in VPN-tjänsten att ge dig ett amerikanskt IP-nummer publikt…

Tipsa dina vänner om att surfa anonymt!

 

Surfa anonymt med dessa tjänster

Här kommer en lista över olika svenska företag som låter dig bli anonym på nätet. Notera att priserna ä aktuella erbjudanden, och att de ibland gäller vid tecknande av flera månader. Vill du bara ha en månad kostar det lite mer.

 • PrivateVPNERBJUDANDE! 56% rabatt och 5 månader gratis till TkJ.se-läsare! Testa gratis!
 • PureVPN – 50 kr/månad – Hyllad i flera stora tester! Över 1 miljon kunder.
 • F-Secure Freedome – 32 kr/mån – Även för Android och iOS. Testa gratis!
 • OVPN – 49 kr/månad – Populär! Testa gratis!
 • Relakks – 38 kr/månad
 • Ipredator – 50 kr/månad
 • Anonine – 39 kr/månad
 • Dold – 49 kr/månad
 • Mullvad – 50 kr/månad, bra säkerhet

Notera att flera av företagen har erbjudanden som gör det billigare om du tecknar ett helårsabonnemang. Då kommer du ner i pris till runt 35 kronor.

Surfa anonymt gratis

Det finns lösningar för att surfa anonymt gratis. Det mest populära är Tor, som är lätt att komma igång med. Däremot blir det ofta väldigt långsamt att surfa via Tor, och vill du ha bättre hastighet så bör du välja någon av betaltjänsterna här ovan.

De flesta kända webbläsare har idag kallas för privat surfning, surfa inkognito, och så vidare. Dessa finesser erbjuder dig inte att surfa anonymt, även om de vid en första anblick verkar erbjuda det. Det stämmer dock inte.

Vad funktionerna gör, är att de inte sparar nån historik eller cookies. Det är snarare, som någon skrev när finesserna lanserade; ett slags porrskydd. Tanken är att du inte ska lämna några spår efter dig på datorn, vad du har gjort på nätet. Det är alltså bara ett lokalt skydd.

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

ANONYM PÅ NÄTET: Gör dig ospårbar!

Erbjudande: Säker & anonym online!
Göm ditt IP-nummer! Titta på film och som är spärrade för exempelvis USA! Skydda dig på öppna WiFi på publika platser! Skaffa PrivateVPN, en riktigt bra VPN-tjänst.

Erbjudande för TkJ: 56% rabatt och 5 månader gratis!
Läs mer om erbjudandet!

 • Pingback: Surfa anonymt med dessa tjänster | Sebastian Nilsson()

 • Pingback: Gratis Anonymitet på Internet – Tips & Favoriter | Gratisprogram - Hundratals tips!()

 • Pingback: iPhoneFeeds » Osynliga appar kan ge hög mobilräkning utomlands (Tommy k Johanssons blogg om datorer & Internet)()

 • Nu med förbättrad server dessutom

 • Anders

  Kan tipsa om http://www.webhostingguiden.se/anonymt-internet. Där finns ytterligare några olika anonyma vpn lösningar, anonine för 34:- i månad om man köper ett år känns ju ganska lovande,

 • Vill bara säga att din blogg är hur bra som helst. Man kan hitta allt här!

  Jag kör inte program som dem. Jag kör IPREDator. Klockrent namn, klockren tjänst. Fungerar hur fint som helst, och det är någonting jag starkt rekommenderar till er alla! Hittas hos TPB. Tack för mig.

 • snel

  jag behöver ett svenskt ip nummer, för att kunna se filmer på svt.se, kan någon tipsa mig om hur jag kan ordna det ? tackar på förhand

 • Jamel

  Jag har också kört http://www.anonine.com i några månader nu och fungerar klockrent! Hastigheten är ju hur bra som helst liksom. Omärkbar.

 • Jag brukar använda gratisalternativet http://www.goanonym.se , det funkar perfekt sålänge man bara surfar på internet.

 • http://www.proxified.se är ett annat gratisalternativ

 • Trexes

  ipredator kan stänga ner sig ibland och då syns eran riktiga ip!!
  polarn har problem med det flera gånger i veckan,,,och Dold funkade inte alls bra med Utorrent …har kört Anonine nu i 2 mån utan några problem …dom kom 2a i test om det bästa program dom vann över alla andra som det står om här på den här sidan.
  1a var från usa men kostade typ 300 i mån

 • Trexes

  det bästa är Anonine jag tappar ingen fart med det på min 12-2 lina och så är dom biligast med:-) och funkar klockrent http://www.anonine.com

 • El_nino

  Här hittar du lösningen: https://www.ipredator.se/faq/qna/

 • Pingback: Surfa anonymt – så här gör du! | Gratisprogram - hundratals tips!()

 • Johan

  Finns väl http://www.anonine.com för bara 40kr/månad
  Testade deras gratis kampanj… jag kom upp till 95Mbit/s vilket är väldigt bra då jag har 100/100 fiber på bredbandskollen.

 • Linus

  Lager, jag har precis samma problem som du beskriver och jag har letat mig tokig på lösningar men hittar inga som fungerar. Så om du eller någon annan har lyckats med en lösning, eller vet om en så får ni gärna dela med er utav den.

 • Har testat Relakks. Är ganska långsam så jag ska nog testa någon utländsk nästa gång. Relakks är inte helt stabil för det händer att den kopplar ner sig och då är man helt oskyddad. Här finns en guide hur man stänger nedladdningen automatiskt om VPN tjänsten kopplar från:
  http://datorkanalen.se/blogg/sa-stoppar-du-automatiskt-nedladdning-och-surfning-nar-vpn-tjansten-kopplar-ner

 • Pingback: Surfa anonymt med dessa tjänster | IT-handel()

 • Spirit

  PC för Alla (ovan) ska naturligtvis vara Allt om Pc men det gör säker inget när vi inte behöver hålla oss till fakta.

 • Spirit

  Hmmm, , enligt tidningen PC för Alla påstår ni att Dold.se kostar 59:- i månaden viket är helt felaktigt när summan är den ovan givna på 49:- i månaden.Vidare påstår ni att man måste ladda ner en klient för att kunna koppla upp sig via Dold.se vilket också är helt felaktigt när allt som behöver göras är att skapa en ny nätanslutning till Dold.se som man sedan kan slå till och från allt efter eget behag.Som grädde på moset påstår ni även att Dold.se endast går att använda till nätläsaren men inte till övriga program.Detta är tyvärr också helt felaktigt där ni samtidigt påpekar att Relakks däremot kan hantera mer än bara din nätläsare.Sanningen är att både Dold.se och Relakks använder sig av samma VPN system så därför är det konstigt att detta med övriga program enligt PC för Alla endast fungerar i Relakks !?.Många fel som sagt som förmodligen skrämmer bort framtida abonenter av Dold.se tjänsten vilket jag undrar vad Dold.se egentligen har att säga om denna mer än lovligt felaktiga PC för Alla artikel.Frågna är ju vad man kan lita på nästa gång när man inte känner till programvaran ni skriver om.

  Med vänliga hälsningar Spirit.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.