TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Antivirus: De bästa svenska antivirusen 2019!

Skribent:
Publicerad: , 00:27
Uppdaterad: 2019-01-16, 16:02
Respons: 110 kommentarer

Norton SecurityAntivirus är ett måste idag. Skydda dig själv och din dator med ett komplett säkerhetspaket med viruskydd, antispyware, brandvägg, föräldrarkontroll, antispam och mycket mer!

Funderar du på vilket säkerhetspaket du ska köpa? Det finns ett väldigt stort urval att välja mellan. På den här sidan går jag igenom alla de stora populära svenska alternativen. Du kan läsa mer om dem och köpa dem direkt på nätet, ofta till rabatterat pris!

Antivirus på svenska för 2019!

Programpaketen från utvecklarna brukar heta Internet Security. Det finns ofta flera andra versioner, men Internet Security-paketen rekommenderas då de innehåller alla nödvändiga verktyg för att skydda dig på nätet. Skydd mot virus, trojaner, hackare, bedrägerier, farliga webbsidor, stöld av din privata information och mycket mer.

Klicka på programutvecklarens namn för att läsa mer om deras lösning. Jag har testat flera av dem. Klicka på Mer information för att besöka deras hemsidor. Det rekommenderas att dubbelkolla priserna, eftersom tillverkarna ofta har olika erbjudanden och kampanjer med kraftiga rabatter. Jag försöker dock uppdatera min information så ofta jag kan.

2019 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.

Bäst antivirus

Det finns en hel uppsjö av virusskydd på marknaden. De flesta går att köpa direkt i butik, men du kan också beställa dem eller ladda ner dem från tillverkarnas hemsida (vilket som regel är billigare). Fördelen med att köpa ett kommersiellt säkerhetspaket är att du får ett komplett skydd för din dator, ett programpaket som uppdateras minst en gång om dagen – i många fall flera gånger, för att du ska vara helt skyddat mot de senaste virusen och attackerna – och att du får tillgång till support.

De senaste åren har antivirus-utvecklarna lagt mer fokus på att skydda dig mot olika former av bedrägerier. De hjälper dig att skydda lösenord och dina persoliga uppgifter, och att du surfar säkert utan att riskera bli infekterad av farlig kod.

TkJ Rekommenderar, litenInför 2015-2016 satsade många antivirus-utvecklare att slå samman alla sina program till att istället erbjuda en paketlösning med allt skydd för så många enheter som möjligt; datorer, surfplattor och smartphones.

2013 och 2014 års versioner av Internet Security-paketen har satsat mycket på att erbjuda skydd när du använder din Internetbank eller handlar på nätet.

Under 2012-2013 har säkerhetsföretagen arbetat hårt med att optimera sina program. Tidigare har flera varit tunga och tagit mycket prestanda av datorn. De har gjort systemet slött och ätit upp både processorkraft, internminne och hårddiskutrymme. Så är det sällan idag. Tanken är att du inte ska märka av att du har ett antivirus igång. Det ska ligga tyst i bakgrunden, sköta sitt jobb och inte störa varken dig eller dina andra program och spel.

På den här sidan listar jag de största och mest pålitliga säkerhetspaketen. Du kan enkelt klicka dig vidare för att köpa programmen. Tänk på att det är välkända företag som arbetar med datorsäkerhet som tillhandahåller onlinebutikerna, så du behöver inte vara orolig för att betala med kort.

Tipsa gärna dina vänner! Hjälp dina vänner att skydda sina datorer mot skadlig kod, bedragare, hackare och andra Internetbrottslingar. Rekommendera den här sidan på Facebook – tack!

 

Symantec Norton Security

Norton SecurityDetta ledande säkerhetspaket innehåller allt du kan tänka dig behöva. Det innehåller antivirus, kraftfull brandvägg, skydd mot phishing (nätfiske, bedrägerier), identitetsskydd, föräldrarkontroll och mycket mer…

TkJ Rekommenderar, litenI slutet av 2014 slog Symantec ihop nio olika produkter och skapade Norton Security, som är väldigt resurssnålt och håller sig tyst och lugnt i bakgrunden utan att störa dig. Norton Security Deluxe har licens för 5 enheter. Du kan installera det på Windows, OS X, iOS och Android – fem licenser ingår, tio om du köper Norton Security med Backup. Rekommenderas till alla typer av användare!

Läs test av Norton Security

Aktuellt pris: 599 kronor

Köp online


McAfee Total Protection

McAfee Total Protection 2016Ett av de företag som har hängt med längst, och som har flest kunder, är McAfee. Deras säkerhetspaket är enkelt att använda och fungerar utmärkt för nybörjaren. I likhet med de flesta andra har programmet blivit mycket snabbare och ska inte störa några andra program eller spel du kör. Genom ny teknik ser McAfee till att ditt säkerhetsprogram alltid är uppdaterat för att stoppa de senaste hoten. Programmet innehåller 5 licenser att användas på PC, Android, Symbian eller Blackberry.

Aktuellt pris: 445 kronor

Köp online


Panda Internet Security

Panda Internet Security 2016Pandas säkerhetspaket är en omtyckt lösning som ger skydd mot alla faror; virus, trojaner, Internetbedrägerier, hackare, identitetsstöld, rootkits och så vidare. Panda Internet Security 2019 skyddar alla dina enheter med Windows, Mac OS X, Android och iOS. Programmet har föräldrarkontroll, och innehållet också funktioner för att göra datorn snabbare.

Aktuellt pris: 425 kronor

Köp online


Kaspersky Total Security

Kaspersky Total Security 2016Det här har alltid varit ett bra val för den lite mer avancerade användaren, då det innehåller massor av inställningar. Men gränssnittet har nu gjorts väldigt lättförståeligt, så om du inte är intresserad av alla inställningar behöver inte bry dig.  Det gör att Kaspersky Total Security passar alla användare.

TkJ Rekommenderar, litenDet får väldigt goda betyg i tester, och jag rekommenderar det. Du kan konfigurera det mesta. Skydd finns mot virus, maskar, trojaner och andra attacker och farlig kod. Föräldrarkontroll, lösenordshantering, skydd av din identitet på nätet och mycket mer. Kan köras på PC, Mac, Android och iOS.

Aktuellt pris: 669 kronor

Köp online


BullGuard Premium Protection

Bullguard antivirus 2015BullGuard är ett populärt säkerhetspaket med många smarta funktioner. Det skyddar mot skadlig kod, farliga webbsidor och alla andra hot. Dessutom finns det föräldrarkontroll, spelläge som gör att programmet inte påverkar datorn när du spelar.

Bullgard innehåller även PC Tune Up som håller din dator trimmad och snabb, säkerhetskopiering till molnet och verktyg som varnar dig när du kör en gammal version av ett program.

Aktuellt pris: 300 kronor

Köp online


ESET Smart Security

Eset Smart Security 2016Förmodligen det minst resurskrävande och enklaste antivirusprogrammet på marknaden. ESET Smart Security skiljer sig mot säkerhetspaketen eftersom det ”bara” har antivirus och brandvägg. Detta kompenseras med att det är mycket bra. Programmet har vunnit många priser på grund av sin träffsäkerhet när det gäller att hitta nya virus.

Det är väldigt snabbt och kräver inte mycket av din dator. NOD32 jobbar tyst och fint i bakgrunden. Det saknar dock mer avancerade funktioner för exempelvis föräldrarkontroll. ESET Smart Security är ett komplett säkerhetspaket.

ESET har även ett antivirus för Mac, kallat för ESET Cybersecurity.

Aktuellt pris: 742 kronor

Köp online


F-Secure SAFE

F-Secure SAFE 2016F-Secure är ett lättanvänt program som sköter sig tryggt och lugnt i bakgrunden. Det skyddar så klart mot farlig kod i alla dess former, mot farliga webbsidor när du surfar, och har föräldrarskydd.

F-Secure SAFE 2016 innehåller funktionen Bankskydd som ytterligare säkrar din kontakt med Internetbanken. Det finns även en funktion som säkrar dina sökresultat på exempelvis Google, för att du inte ska råka besöka farliga webbsidor.

Aktuellt pris: 490 kronor

Köp online


Bitdefender Total Security Multi-Device

BitDefender 2016Bitdefender vann 2014 respekterade AV-Comparatives pris för årets produkt. De erbjuder ett riktigt imponerande säkerhetspaket med kraftfullt skydd mot alla former av hot på på Internet. Applikationen finns för Windows, Mac OS X och Android.

Deras nya Total Security Multi-Device låter dig installera säkerhetsprogrammet på upp till 5 enheter. Man har arbetat med att göra programmet så enkelt som möjligt att arbeta med, och erbjuder något man kallar för OneClick Security, som i princip innebär att du ska kunna starta programmet med ett musklick och sedan sköter det sig i bakgrunden.

Observera dock att Bitdefender numera inte finns på svenska – programmet är på engelska. Men jag ville ändå ha med det i listan eftersom det är så pass bra.

Aktuellt pris: 349 kronor

Köp online


Gratis viruskydd

Om du inte vill betala för ett säkerhetspaket, finns det gratis antivirus. Väljer du ett sådant måste du vara medveten om att de flesta bara skyddar mot virus – du behöver alltså komplettera med brandvägg och antispyware. De gratis antivirusprogrammen erbjuder så klart ingen support, och de flesta är på engelska.

Läs fler artiklar om säkerhet

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2019 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.
Kommentarer

110 kommentarer

 1. Åke2019-02-19 at 21:16Reply

  Hej!
  Dags att uppdatera om Bitdefender Total Security 2019. Programmet finns numera på svenska och har en svensk hemsida.

 2. Åke2018-08-14 at 09:48Reply

  Har en tid haft funderingar på att köpa Kaspersky Internet Security eller Kaspersky Total Security. Tvekar dock när jag inte har lyckats reda ut vilka funktioner som fungerar på min dator då jag har Windows 10, 64 bit. Kan någon reda ut vilka delar som inte fungerar då?

  • Tommy k Johansson2018-08-15 at 14:08ReplyAuthor

   Hej! Det stämmer att vissa funktioner inte funkar ordentligt i ett Windows med 64 bitar. Men så vitt jag kan förstå uppstår problemen inte rakt över alla 64-bitars-OS utan under vissa specifika situationer.

   De flesta problemen gäller t ex 64-bitarsutgåvor av Windows 8 och XP, inte Windows 10. Problemen gäller vissa väldigt smala funktioner, det är t ex lite strul med att kontrollera skärmdumpar.

   Läs mer på https://support.kaspersky.com/13812

 3. Robert2015-03-08 at 22:14Reply

  Har använt ESET de senaste åren på både mina och mina kunders datorer utan ett enda missöde. Jag är så nöjd att jag blev ÅF och säljer deras programvaror till rabatterade priser. :-) http://rbdata.se/esetshop/

 4. Ola2014-06-05 at 11:32Reply

  Föredrar Emsisoft. Hittade en hel del som mitt andra antivirus missat. Fick även VB100 utmärkelse vid senaste testet.

 5. Säkerhetskopiera dina foton med gratisprogrammet SyncBackFree2014-05-18 at 07:22Reply

  […] En minst lika stor risk är skadliga program (virus, scareware etc.) som kan radera, ändra eller blockera åtkomsten till dina foton (eller hela datorn), så förutom regelbunden säkerhetskopiering, så bör du ha någon form av säkerhetsprogram installerat på datorn. Skulle du, mot förmodan, inte ha något säkerhetsprogram installerat, så rekommenderar jag starkt att du skaffar ett sådant och du kan läsa mer om vad det finns för alternativ genom att besöka Tommy k Johansson sida. […]

 6. Stenåke Nordin2013-02-25 at 10:05Reply

  Hej.
  Jag har idag börjat läsa TKJ-sajten. Har köpt ny PC med Windows 8.
  Är Windows säkerhetsprogram användbart? Har inte hittat någon kommentar än från TKJ.
  Hälsningar

 7. Tommy k Johansson2012-10-01 at 20:16Reply

  dator support: Om du läste artikeln innan du klagar på den, så ser du att den handlar om kommersiella säkerhetspaket på svenska. Där platser inte gratis antivirus in, och inte heller AVG då det är på engelska.

  Längst ner på sidan finns rubriken ”Gratis antivirus” under vilken du hittar information och länkar till gratis alternativ till de kommersiella säkerhetspaketen.

 8. dator support2012-10-01 at 18:09Reply

  Hmm… inser inte folk att det finns gratis antivirus program. Oacsett om det kostar eller inte så ska man tänka på vad det är man klicka ja eller okey på. det kommer vi aldrig ifrån. För övrigt en stor besvikelse är att jag inte ser AVG antivirus någonstans? skandal då den är både gratis och helt suverän.

 9. Lars Olsson2012-09-25 at 12:31Reply

  Jag köpte Zone Alarm Internet security (till
  rabbaterat pris). Fungerar tyst och bra. Stör
  ej. Notera att ZA. kör med Kasperskys AV-motor, vilket borgar för bra säkerhet.

 10. Johan2012-08-29 at 15:42Reply

  Bra skrivet. Helt otroligt att det fortfarande finns folk som inte använder sig av ett bra skydd. Mycket information för dom! Finns många gratis versioner här http://laddagratis.se/

 11. agnes2012-06-09 at 08:22Reply

  det gick int att avinstallera panda antivirus
  ???

  • Bengt Samuelsson2015-03-05 at 14:38Reply

   Kan bero på att det funkar ;)
   Du måste säkerligen vara adminstratör

 12. Olle G2012-04-21 at 09:17Reply

  Har använt ett utomordentligt bra kombinationsprogram från
  AVANQUEST, med namnet System Suite,( fn SS12)! Det här är ett mycket bra antivirusprogram med brandvägg och har dessutom många andra nyttoprogram inbakade ! Jag har provat de flesta andra,
  men kör uteslutande med detta sedan 2004 och är helnöjd.
  [email protected]

 13. Peter2012-04-16 at 14:45Reply

  Den bästa antivirus jag har kört är MY Security Center’s. Jag rekommenderar den värkligen:

  http://www.mysecuritycenter.com/se/sv/msc/eshop/home

  /Peter

 14. Stefan2012-03-16 at 11:39Reply

  Hej Jag kör med Kaspersky Internet Security 2012 (har även haft 2010 och 2011)

  Dock skall man inte köpa det på Kasperskys hemsida… Där kostar 1 licens 600 kr! Kolla på prisjakt och skriv ”Kaspersky Internet Security 2012” i sökfältet. Då kan man hitta en 3 licens för 250-300 kr. Vill man komma billigare undan så köper man ifrån http://www.amazon.co.uk där en 3 licens kostar runt £20 + £5 i frakt.

  / Stefan.

 15. Baltic tours2012-03-06 at 08:55Reply

  Kunne det være i orden, der vil sætte ting om dette i min lille personlige weblog, hvis jeg sender en henvisning til blogg.tkj.se?

 16. Jennifer2012-01-27 at 15:14Reply

  Hej!

  Vilket är att föredra: Microsoft Security Essentials (med tillägss som ex malwarebytes) eller McAfee Total Protection 2012?

  Jag har köpt McAfee till min egen dator och tänkte dela med mig till mina föräldrar, men de har Microsoft + Malwarebytes som skydd, har hört att det ska fungera bra.

  Har du några åsikter om det?
  Tack på förhand
  MVH
  //Jennifer

 17. Dator Reparation2011-12-28 at 19:19Reply

  F-Secure är mycket bra……. ;P

  //Sara

 18. samira2011-12-28 at 11:53Reply

  hej kan ni ge mig free antvirus

 19. Mjukvara.se diskuterar myter om datorsäkerhet | Blogg om programvara2011-12-20 at 17:17Reply

  […] har ju ett bra virusskydd och nu är jag säker!-Det är sant att man är tryggare om man har ett antivirussprogram. Men inte helt […]

 20. Myter om datorsäkerhet! | Blogg om programvara2011-12-20 at 17:16Reply

  […] är sant att man är tryggare om man har ett antivirussprogram. Men inte helt trygg. Virusskydd bygger på flera delar där ett program bara är en av delarna. […]

 21. marie2011-11-29 at 16:52Reply

  Hej!
  Är det någon som vet hur man betalar en lincens för ett antivirus? Är det bara kort som gäller. Tacksam för svar. skicka ett svar till min e-post [email protected]

 22. Allhjälpen i Umeå AB Flyttstädning Hemstädning Fönsterputsning2011-11-25 at 12:54Reply

  Jag har som jag anser det bästa Microsoft Essentials Security.

  Tar ingen kraft. Hittar bra med virus.

  Enkelt…….

  Bara +++ att säga om detta program.

  Vi på Allhjälpen i Umeå AB har det på alla datorer.

 23. Andreas2011-11-17 at 10:56Reply

  Är verkligen Nod32 lika bra som de var tidigare? Har själv använt Nod32 men har gått över till AVG.

 24. Andreas2011-09-02 at 23:33Reply

  Bra lista! Använder själv nod32 sedan ganska många år, resurssnålt och kraftfullt!

 25. Sebastian2011-08-23 at 23:35Reply

  Bra lista, bara att tacka och ta emot. Brukar själv gilla simpla varianter och lita mer på mitt förnuft!

 26. Niklas2011-08-20 at 02:02Reply

  NOD32 Nycklar ute! http://www.youtube.com/watch?v=3KcCfGoNuzI
  NOD32 <3

 27. Walter Olsson2011-05-25 at 19:22Reply

  Hallå TkJ, bra blogg – lärorik med bra tips. En fråga – överallt läser jag att man bör ha ett bra virus/stopp-program i sin Andriod (HTC Desire 2,2) men inte i någon artikel är man konkret och säger ”kör det här, det är bäst”. Ingen vill väl stöta sig med annonsörena? Vad föreslår du? Norton – som jag använder i datorn – släppte ju en beta – förra sommaren. Sedan verkar inte mycket ha hänt. Vad föreslår du? Törs inte ens använda min Swedbankapp.
  Mvh Walter

 28. Sam2011-04-27 at 16:46Reply

  Hej !
  Jag har haft F-Secur men fick problem med det programmet. Jag surfar mycket och på alla möjliga suspekta siter. Till min förvårning så infekterades mina två dator. F-Secure hittade inget. Jag installerade Panda Pro 2011 som hittade 27 virus !!
  Nu har jag Panda Pro 2011 som körs tyst i bakgrunden. Det använder inte mycket datorkapacitet och påverkar inte snabbheten i datorn. Användarvänligt är det också.Tack Panda Pro !

 29. Bix2011-03-19 at 15:11Reply

  Man är inte skyddad till 100% av något antivirusprogram, utan man får kompletera med annan scanning ibland. Exempelvis McAfee’s lilla gratisprogram Stinger som ständigt kommer i nya uppdateringar. Norman har också gratisverktyget Malware Cleaner.
  http://www.malwarebytes.org är ett annan bra adress, dessutom finns hos de flesta större programleverantörer en Onlineservice med tillgång till olika verktyg. Kör själv lite blandat i fråga om skyddsprogram och har svårt att se någon specifik leverantör stå sig bättre än någon annan över tiden. Nästan samtliga programvaror i denna branch har erhållit utmärkelser någon gång i de stora testerna.
  Ett stort slarv bland många leverantörer av säkerhetsprogram är den stora bristen på korrekt avinstallation. Stora delar blir kvar i register mm. En fullvärdig programvara som man betalar för bör inte lämna så stora spår efter sig i registret mm.

  mvh bix

 30. Nilleonline webbyrå2010-11-26 at 14:30Reply

  Jag ser ingen anledning till varför man ska betala för dyra nortonpaket. Jag använder gratisversioner av Avast och Outpost firewall och jag har inte haft ett virus på åratal.

  • TkJ2010-11-26 at 14:46Reply

   Nille: Enkelt – du får allt samlat under ett tak; de kommersiella paketen innehåller som regel bättre säkerhet än gratisprogrammen (varför tror du gratisprogrammen även finns i bättre betalversioner?) samt det kanske viktigaste – svensk telefonsupport.

 31. Markus Larsson2010-11-10 at 15:21Reply

  Mycket bra med denna information. Många människor som har svårt att sätta sig in i djungeln. Använder själv lite olika gratisprogram men varierar nästan mellan varje gång jag byter operativsystem. Skulle jag betala för något idag skulle det nog vara Esets NOD32.

 32. Gratis virusprogram2010-09-29 at 14:40Reply

  Bra inlägg. Jag anser inte att alla behöver antivirusprogram dock. Jag har inte haft ett virusprogram på åratal, det handlar bara om att kunna bedöma risker med filer man öppnar.
  Öppnar man till exempel en .exe fil bör man vara riktigt säker på att den inte är infekterad.

 33. 5700 Sverigedemokrater publicerade på nätet2010-09-21 at 13:57Reply

  […] De bästa säkerhetspaketen på svenska […]

 34. maccaddam2010-09-09 at 21:13Reply

  Tyvärr behöver man antivirusprogram. Men det är för katten Microsoft som borde sälja ett SÄKERT operativsystem. I vilken annan bransch skulle en leverantör överleva med att för dyra pengar sälja något som redan vid leverans kan haverera. Tänk att sälja en bil utan 1 – 5 års garanti och att man måste byta säkerhetsbälten varje vecka. Och betala för det.

  När får vi ett OS med garanti och eventuellt gratis antivirus – om det behövs?

  • TkJ2010-09-10 at 11:53Reply

   maccaddam: En stor majoritet av alla säkerhetshål som upptäcks under Windows ligger i tredjepartsprogram. Apples QuickTime var förra året det program som hade flest farliga säkerhetshål, t.ex.

 35. Lisa2010-09-01 at 01:58Reply

  Hej!

  Jag undrar… vilket är det mest effektiva antivirus programmet för att installera på en redan virussmittad dator? O helst naturligtvis minst resurskrävande. Dvs ett antivirus program som GARANTERAT HITTAR redan installerade virus? Eller virus som döpt om sig o finns gömde i datorn?

  Tack på förhand!

  • TkJ2010-09-01 at 10:07Reply

   Lisa: När du väl blivit virussmittad är det idag inte många antivirus som hjälper dig. De arbetar nämligen proaktivt – det vill säga som skydd. Men du kan ju prova att skanna med någon av dem. Det finns inget som garanterat hittar virus, och de garanterat definitivt inte att de kan ta bort virusen. Det är i många fall omöjligt att radera virusinfektioner.

 36. Olle2010-08-26 at 15:11Reply

  Hej Tommy !
  Välkommen åter.
  Apropå antivirusprogram, så har jag sedan 2002 använt ett som
  heter ”Sytem Suite” från Avanquest.us. Ett alldeles ypperligt program med alla funktioner + en hel mängd med ”trimverktyg” för Windows Xp, Vista, 7….. Kan varmt rekommenderas !!
  mvh Olle

 37. Norpar'n2010-08-14 at 15:31Reply

  Microsoft Securety Essentials har blivit min favorit, sedan jag upptäckt att Zonealarm kör med falska scannerprogram för att kolla Din dators säkerhet. Trots att jag hade Zonealarm Internet Securety installerat så sa deras scanning att jag hade 25 fel och att jag borde uppgradera till deras Internet Securety!!! Påpekade detta via e-post till deras HQ och den Svenska representanten som bara beklagade…..
  En hyggligt säker kombination är att köra Microsoft Securety Essentials och PC Tools SpyDoctor, dessa har tillsammans räddat mig från många timmars extra arbete på grund av min nyfikenhet på allt nytt…..

 38. Android är hetare än iPhone i Sverige2010-08-06 at 08:26Reply

  […] De bästa säkerhetspaketen på svenska […]

 39. Magnus Johansson2010-07-22 at 09:43Reply

  Jag använder också Vipre Antivirus och måste säga att det funkar bra. En recension av Vipre från TkJ hade varit bra.

 40. HeDgEhOgZ2010-07-17 at 11:07Reply

  Men, vart har du AVG då?

  • TkJ2010-07-17 at 20:37Reply

   HeDgEhOgZ: AVG är inget svenskt säkerhetspaket.

 41. iPhoneFeeds » Svenskar väljer värstingmodell vid iPad-köp (Tommy k Johanssons blogg om datorer & Internet)2010-07-16 at 09:44Reply

  […] Populära artiklar » De bästa säkerhetspaketen på svenska […]

 42. Björn Lundahl2010-07-11 at 19:52Reply

  Microsoft erbjuder ju idag ett gratis antivirus vid namnet ”Micorosoft Security Essentials”.

  http://www.pconline.se/test/test-security-essentials-gratis-antivirus/

 43. Björn Lundahl2010-07-11 at 19:43Reply

  Hej! Sedan ett bra tag tillbaks har det stora flertalet av de gratis antivirus programmen också skydd mot spyware. Någon komplettering av ett antispyware program är därför onödigt i ett sådant fall användaren har ett gratis antivirus installerat.

 44. iPhoneFeeds » Osynliga appar kan ge hög mobilräkning utomlands (Tommy k Johanssons blogg om datorer & Internet)2010-07-08 at 11:00Reply

  […] Populära artiklar » De bästa säkerhetspaketen på svenska […]

 45. Chris2010-07-07 at 05:17Reply

  Vill bara påpeka att bara för att folk inte har fått nån virusvarning betyder det inte per automatik att de har världens bästa antivirus/säkerhetsprogram. Men många tro just det. ”XYZ free är SÅ bra, jag har haft det länge och ALDRIG haft några problem”. Nä, inga synliga som programmet känner igen och varnar för. Men vad som kanske pågår i bakgrunden, dolt, är en annan sak. Alla virus ger sig inte till känna med olika påhitt utan jobbar i det dolda. Har läst artiklar och kommentarer om både gratis och kommersiella säkerhetspaket här, och kan tyvärr inte avgöra vilket som är bäst. Norton Internet Security 2010 som jag hade tills tiden för det gick ut, var dock kanon, de har skärpt sig och fixat det tidigare så enerverande ”feta och tröga” programmet. Men smakar det så kostar det. Minst 600 spänn om året, och nånstans anser jag att man inte ska behöva punga ut med massor av hundralappar för skydd som Microsoft och andra borde baka in i Windows från början. Av gratisvarianterna verkar Comodo bäst, men säker är jag inte, tyckte det programmet kändes lite ”rysk roulett”. En sak är dock tvärsäker: aldrig aldrig aldrig Panda igen ever. Hade skräpet för cirka två år sen, inbillade mig också att det var hur bra som helst, tills en dag när det rasslade till med nonstopöppnande av webbläsaren, popupfönster med reklam och annat otrevligt. Slängde ut Panda som inte hittade nåt fel, körde testversion av Kaspersky – som hittade 23 virus. Så tyvärr, Pandadyrkarna skrattar jag bara åt.

  • TkJ2010-07-07 at 06:10Reply

   Chris: Det är sant som du skriver, inget antivirus är 100% tätt tyvärr. Men vad gäller Panda skjuter du dig lite i foten rent teoretiskt – det kan ju vara så att du hade otur och drabbades av just de virus som Panda inte identiferade; hade du haft Kaspersky kanske du åkt på virus som detta missade men som Panda hade plockat. :) Nu menar jag inte att kritisera dig utan bara lyfta fram en annan hypotetisk vinkel.

   Jag gillar Pandas Cloud Antivirus. Däremot är deras kommersiella säkerhetspaket inte min favorit, även om jag tycker att det är ett helt okej paket. Jag föredrar idag Norton 2010 alternativt Kaspersky 2011 (eller Pure). Det ändrar sig dock allt eftersom nya versioner kommer. Eset NOD32 tycker jag också om, det är väldigt tyst och effektivt, fast saknar en del saker som konkurrenterna har.

   600 spänn är en del pengar, ja. Man får se säkerhetspaket som en försäkring. Det är precis det som jag tycker de är; en försäkring för din dator och dig själv. Jag tycker inte att Microsoft ska baka in det, det är inte deras sak. Virus sprids som regel via säkerhetshål i tredjepartsprogram; Flash, Acrobat Reader och QuickTime har varit rätt farliga de senaste åren. Hade Microsoft bakat in det hade vi alla haft ett och samma antivirus och om det då släppt igenom ett visst virus hade varenda Internetansluten dator varit smittad på väldigt kort tid. (Återigen, rent hypotetiskt.) :)

 46. elisabeth lundholm2010-06-15 at 00:26Reply

  har laddat ner windows defender free och jag får inte bort det hur jag än gör HJÄLP
  jag har redan panda så det krockar

  mvh lisa

 47. Marcel2010-05-24 at 22:26Reply

  Håller inte alls med med listan här, panda antivirus har vi i skoldatorerna, och dom är helt krashade, Dom flästa norton andvändarna har haft en eller flera problem med datorn, själv andvänder jag avg och har inte fått något problem.
  /mvh norton hatare

 48. iPhoneFeeds » Då får vi se nya iPhone! (Tommy k Johanssons blogg om datorer & Internet)2010-05-24 at 19:23Reply

  […] Populära artiklar » De bästa säkerhetspaketen på svenska […]

 49. Rasmus2010-04-04 at 13:48Reply

  Windows defender(Vilket följer med i Vista t.o.o Windows 7) kan laddas ner till xp-datorer med minst SP2 installerat, och ja de funkar utmärkt tillsammans.

 50. Rasmus2010-04-04 at 13:45Reply

  Dock tycker jag både Kaspersky internet security 2010(vilket jag använder är bra) Då jag har en Panda licens vilket jag har för en annan dator. Så Panda & Kaspersky är lika enkla att förstå.

 51. Helmut2010-03-27 at 02:09Reply

  Jan,
  du behöver inte betala för ett Antivirus program utan ladda ner ett gratisprogram som är lika bra som de du betalar för.
  Det finns t ex avast! som är även på svenska (använder jag själv sedan 2002), sen finns det AVG, AVIRA eller Microsoft Security Essentials.
  Det sistnämnda testade jag nyligen ett par veckor och i det ingår Anti-Malware och Anti- Spyware skydd.
  En brandvägg som finns med i vissa Antivirus program behöver du knappast eftersom den inbyggda brandväggen på alla Windows versioner duger gott.

  Jag föreslår att du testar avast! Free Antivirus: http://www.avast.com/free-antivirus-download

  samt ladda ner SUPERAntiSpyware Free Edition:
  http://download.cnet.com/SuperAntiSpyware-Free-Edition/3000-8022_4-10523889.html?tag=mncol

  Varför betala när det finns gratis program?

 52. Curt Hammnarvid2010-03-26 at 16:35Reply

  Dina artiklar är alltid intressanta och lärorika, samtidigt som jag
  förbättrar säkerheten på min dator, soliga hälsningar från
  Kyden

 53. Curt Hammnarvid2010-03-26 at 16:31Reply

  Dina artiklar är alltid intressanta, jag läser dom med nyfikenhet
  samtigt som dom är lärorika, hälsningar Curt Hammarvid, jag
  får även Dina nyhetsbrev , tack och soliga hälsningar

 54. Honk2010-03-13 at 22:48Reply

  @Jan 3/3/10: det finns oberoende organisationer som testar hur bra de funkar i praktiken, du kommer finna att flera av dessa ligger i botten; i topp finns bl a Norton 2010 och det utomordentliga gratispaketet Microsoft Security Tools. Har du ett komplett paket ska du inte installera annat ovanpå; du riskerar konflikter och sämre skydd (tillägg till webbläsare, som ad block plus är ett undantag). Kolla också hur de är byggda för att hålla ditt nätverk säkert. Gillar själv Norton 2010 inte minst för prestanda och pålitlighet.

 55. Jan Andersson2010-03-03 at 22:25Reply

  Hejsan! nu har jag läst igenom sidan om skydd men vad jag förstår så är jag lika klok som jag var innan, alla skydd verkar ju att vara bra med en liten liten skillnad bara så då är det väl en pengafråga det spelar enligt vad jag kan läsa mej till ingen roll vilket jag köper det jag har för närvarande är norton men det är dyrt sen är frågan om jag behöver ett extra spionprogram typ Ad Aware eller defender det ligger i datorn Defender alltså men det krockar kanske med Norton är det någon som vet det så hör av er Janne

 56. Curt2010-01-30 at 09:08Reply

  hhbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

  Hej till Er alla som läser Tommys logg. Varför inte
  Gratis Avast plus gratis Ad-Aware, En bra kombination
  som har och fungerar jättebra. Fler kommentarer från
  Er alla, Curt hälsar

 57. .2010-01-29 at 13:13Reply

  hm. hinner inte läsa alla inlägg, men tänkte passa på att nämna en intressant sak. Jag skannar mina kunders datorer med 20 till 30 olika sorters antivirus samt kör stickprov på http://www.virustotal.com och likn. Resultatet är att olika antivirus hittar var för sig många unika virus m.m. Under en längre tid kan man alltså alltid räkna med att ha virus trots vilket antivirus man än har köpt. Det handlar bara om att man lyckas stävja det till en del, samt att man regelbundet kör med rena återställningar och uppdateringar av säkerhetshål. …Bara att gilla läget helt enkelt. Rekomendationerna av antivirus här är ju bra, men det kan aldrig bli full pott av något enskilt. Virustillverkarna ligger alltid före, speciellt när man är så beroende av internet.

 58. Micke2010-01-20 at 11:13Reply

  Om Nod32 skriver ni ”Det saknar dock mer avancerade funktioner för exempelvis föräldrarkontroll.”
  Varför skulle den funktionen alls finnas i ett antivirus? Det leder bara till ”bloat” och högre resursanvändning.
  I ett fullständig säkerhetslösning kan jag förstå, och förvänta mig, att det ska finnas. Men inte i ett antivirus.

 59. magnus johansson2010-01-18 at 20:25Reply

  Håller med många talare här att gratisvarianten av Avasten är fullt tillräcklig och har man sen Malwarebytes AntiMalware installerat så klarar man dom flesta attacker på datorn.

 60. Varning För Spam På Facebook | J . Elofsson - Portfolio & Blog2010-01-12 at 17:25Reply

  […] Se till att ha ett uppdaterat och vettigt antivirusprogram. […]

 61. Raj2010-01-03 at 22:37Reply

  Jag har använt Avast i flera års tid utan problem på både XP och Vista. Min son har köpt en ny dator och jag tänkte installera ”Microsoft Security Essentials” i den. Har ngn testad Microsoft Security Essentials och finns det på Svenska?

 62. norparn2009-12-20 at 23:50Reply

  .
  Jag kan bara beklaga att jag började med McFee sedan Norton, sist det verkliga bottenskrapet Panda, som jag verkligen var missnöjd med trots att jag påpekade deras brister och var i kontakt med deras VD om deras produkt sedan då 3 år.
  Det hela slutade med att jag fick tillbaka pengarna, man klarade helt enkelt inte att ha automatiska versions uppgraderingar där man använder sig av redan befintliga konfigurations inställningar.
  Numera kör jag Zonealarm Securety Suite och det funkar perfekt, inkl. versions uppdateringar på mina 3 datorer (2 xp & 1 W7) och det är prisvärt 350 SEK per år och nu är jag innne på 3:e året och fullt nöjd.

 63. Ronny Gustavsson2009-12-18 at 16:29Reply

  Hej!

  Jag är nyfiken på Microsofts nya Essentials. Vet du när det kommer till Sverige? Man kan ju inte tanka ner det nu.

  Hälsningar Ronny Hbg

 64. The Blog of Blogs » Blog Archive » Hitta privat information på hårddisken!2009-12-18 at 10:32Reply

  […] Hitta privat information på hårddisken! Finder Home Edition Free 4.1.0.3 [engelska, 29 MB, gratis]Är du säker på att det inte finns några viktiga data på din hårddisk, såsom kreditkortsnummer, lösenord och annat? Trojaner och spionprogram vet var de ska leta och de kan hitta din data och skicka vidare den till cyberskurkar. Då är det bättre att du hittar informationen före dem och ser till att skydda den! Det kan du göra med det här verktyget. Identity Finder Home Edition FreeArtikel: De bästa säkerhetsprogrammen på svenska […]

 65. Peter2009-12-18 at 10:28Reply

  Jag har använt mig av AVG Internet Security under ett par år nu och kan inte tänka mig att byta. Dom har en support som slår allt.

  Prova gärna.

 66. Robin2009-11-25 at 18:20Reply

  Varför tar du bara upp ”betalprogram”?

  • TkJ2009-11-25 at 20:39Reply

   Robin: Därför att det är en artikel om kommersiella säkerhetspaket. Gratisprogrammen har jag presenterat på annat ställe – länk finns i artikeln.

 67. Antivirus « En nördig Blogg2009-11-04 at 22:23Reply

  […] Källa: TkJ […]

 68. Comodo Internet Security 3 – Antivirus och brandvägg i gratis säkerhetspaket @ Gratisprogram – Hundratals tips!2009-10-13 at 09:07Reply

  […] Comodo Internet Security 3 – Antivirus och brandvägg i gratis säkerhetspaket Publicerad 13 oktober, 2009 Bosse Inga kommentarer Comodo Internet Security 3 [engelska, 39 MB, gratis] Säkerhetsföretaget Comodo har funnits med på banan i många år. De har bland annat erbjudit gratis brandvägg och gratis antivirus, och sedan en tillbaka har de slagit ihop dessa i programpaketet Comodo Internet Security. Detta är ett säkerhetspaket med antivirus och brandvägg, som har den goda fördelen att vara gratis. Erbjuder ett schysst säkerhetsskydd för din extradator. Comodo De svenska säkerhetspaketen […]

 69. Göte2009-10-06 at 22:53Reply

  Jag har väldigt goda erfarenheter av nod32. Enkelt, träffsäkert och minimala resurser tas i anspråk. Kaspersky är förmodligen bättre, men kräver mer kunskaper och mer resurser.

 70. John2009-10-03 at 09:16Reply

  Det finns många antivirusprogram men jag föredrar ändå Avast.
  Både gratisversionen Home Edition och betal versionen Professional är bra:
  http://avast.se/

  Har haft dålig erfarenhet av Norton förut, så jag vill nog inte testa den igen.

 71. Gratis säkerhetspaket eller en gigant « SpotFeed2009-09-30 at 00:22Reply

  […] Gratis säkerhetspaket eller en gigant Varje år kommer man till frågan att köpa uppgradering av befintligt säkerhetspaket. Lista på Tommy k Johannsons 10 bästa säkerhetspaket. […]

 72. John2009-09-29 at 20:36Reply

  Jag skulle gärna se Avast professional på denna lista. Har bra erfarenhet av Avast. Finns även en enklare gratisversion.

 73. caroline2009-09-08 at 17:58Reply

  hej jag installerade cyber defender och det visade sig att min data redan va infekterad, vad ska jag göra nu måste jag gå in och köpa något som jag kan ta bort det med eller. kan verkligen inte detta med datorer snälla snälla hjälp mig =( det kom upp en warning skylt och det stog att 17 items found,

 74. Robert Tibom2009-07-12 at 20:28Reply

  Har Norton 360 (installerat aug-2008).
  Jag saknar möjlighet att söka enbart i flyttbar disk, usp minne mfl.
  Jag vet att fullständig sökning ska söka i alla anslutna enheter, men om jag vill söka i bara en enda? Tex för att spara tid när man kollar på en kompis foton mm.

  I vilka antivirus program kan man specifiera vilken enhet man vill söka?
  Vänligen
  Robert Tibom

 75. Comodo Internet Security – Gratis antivirus och brandvägg i ett! @ Gratisprogram – hundratals tips!2009-06-24 at 16:40Reply

  […] Hemsida: Comodo Internet Security Ladda hem Comodo Internet Security Alla kompletta svenska säkerhetspaket! […]

 76. 4 enkla tips för att surfa säkert |2009-05-26 at 13:17Reply

  […] Antivirus du ska välja är lite individuellt och en smak sak. Hos Mjukvara.se och Tkj hittar du bra guider om just Antivirus båda kommersiella och gratis sådana. Oavsett vilket du […]

 77. Bengt Sundvall2009-05-19 at 12:25Reply

  FjK borde uppdatera avsnittet om NOD32 med att Eset sedan förra året också tillhandahåller sviten Eset Smart Security (innehåller NOD32 Antivirus, NOD32 Antispyware, Personal Firewall och Antispam). Finns numera på alla de nordiska språken, alltså också svenska.
  För övrigt är inte den webbplast till vilken länken ”Besök Esets webbshop” den enda återförsäljaren. Jag köpte min svit hos Eurosecure (http://www.esetscandinavia.com/). Men det kanske är samma företag i olika skepnader?

  • TkJ2009-05-19 at 12:49Reply

   Bengt: Ja, Eset och Eurosecure är samma företag – länken du anger pekar på det; esetscandinavia.com. :-)

 78. Cinski2009-04-17 at 23:19Reply

  Ville bara klargöra för dom som använder Panda att det ryktas om att det är kopplat till Scientologerna, bara så ni vet. Sen tyckte jag att det var lite dåligt att inte ha med Bitdefender som har toppat alla tester den senaste tiden vad det gäller säkerhet men det kanske beror på att det inte är på svenska.

 79. Karolina2009-03-24 at 18:43Reply

  Måste fråga. F-Secures antivirus är de ett bra program även om man har de genom BBB el är de bara skit då?
  Jag hämtade hem mig dator igår då grafikkortet pajade och jag han inte mer än starta upp min dator så *PANK* hade jag virus och de vara bara att åka tillbaka till butiken med datorn.
  Har F-Secures antivirus via BBB idag på båda mina datorer, men är nu lite osäker på om de är så bra som de sägs.
  Ligger F-Secures antivirus i toppklass el ska man byta till Norton?

 80. Henrik2009-02-25 at 04:40Reply

  Körde Norman på hyrdatorn jag hade tom 2007.
  Funkade bra, men krävde en del resurser.
  Verkar dock inte klarat sig jättebra i olika tester de senaste åren.
  se:
  http://malwareresearchgroup.com/?page_id=2&lang=sv
  och
  http://www.virusbtn.com/news/2008/09_02
  Å andra sidan. För den pengen är det ju skitbra!

 81. Henrik2009-02-25 at 04:26Reply

  Ett klockrent program som vunnit flera olika tester, även mot de stora, är ju Avira Antivir.
  Själv kört detta senaste året och tycker det överträffar både Norton (2008) och McAffe (2008).
  Finns dessutom i en gratisversion. (se länk till gratis antivirus ovan).
  Kan bara rekomendera!

 82. Svarten2009-02-18 at 22:05Reply

  Tack fö bra all bra information på den här sidan, men de är ingen som skrivit nåt om Norman Security Suite, man kunde köpa den med Aftonbladet häromdan.. Nån som vet om det är ett bra program?? tacksam för svar..

 83. J-E2009-02-09 at 15:05Reply

  http://www.malwarebytes.org/

  Ett otroligt bra program som rensar det mesta av spionprogram
  har aldrig varit med om dess like, kanske har det varit med någon gång på denna blogg, då har jag tyvärr missat detta

 84. Den Onde2009-01-29 at 12:04Reply

  Norton är skit för folk med lite ram tex bärbara datorer.
  Själv kör jag simpelt skydd med Avast. Och jag klarar mig bra utan problem.

 85. Per2008-11-24 at 15:57Reply

  Tycker att mer fokus bör ligga på nod32. Det klart effektivaste, men samtidigt kraftsnålaste, anti-virusprogrammet av de alla. Ser du exempelvis på Norton så är deras produkter nästan mer skadliga än vad de gör nytta.

  Såg de gratisvarianter du rekommenderade. Måste säga det att Avast är, utöver nod32, det absolut bästa virusskyddet jag någonsin använt. Då har jag trots allt testat de flesta. Det är nätt, smidigt, tar lite energi och tar ALLT.

 86. sockna2008-10-31 at 18:33Reply

  Comodo har släppt en gratis säkerhetssvit med både brandvägg och antivirusprogram. Har tyvärr inte hunnit att prova den men den ska fungera med både XP och Vista (32-bitars versionerna).

  http://www.personalfirewall.comodo.com/

 87. TkJ2008-10-29 at 13:03Reply

  Nu har jag uppdaterat med Panda Internet Security också – ledsen att jag glömde bort programmet tidigare! Säg gärna till om jag missat några andra svenska kommersiella paket.

 88. Roger Kjellgren2008-10-29 at 01:00Reply

  Sunbelts VIPRE är ett nyskrivet program som inte kräver någon processorkraft som ju är fallet med alla andra gamla antivirusprogram. Då det även varnar för trojaner och maskar samt samt krackerprogram anser jag det vara det klart bästa och mest prisvärda säkerhetsprogram. De har en femton dagars testversion, adressen dit är: http://www.sunbeltsoftware.com

 89. Jan Hedqvist2008-10-29 at 00:17Reply

  Panda AVPro är ett allsidigt program som kollar virus, spionprogram och även har en brandvägg. Kostnad ca 350 kr per år för installation på tre datorer. Borde ha nämnt i din lista tycker jag.

 90. TkJ2008-10-28 at 19:27Reply

  Angående Avast! så är det inget fel på det antivirusprogrammet, men det hör inte hemma i en lista över kommersiella säkerhetspaket som du köper i butik.

 91. MrBanco2008-10-28 at 14:44Reply

  Avast! var inget att räkna med antar jag…

 92. Vampiro2008-10-28 at 13:12Reply

  Och glömde nästan…För att hitta Gratis versionen av Avast.
  http://www.avast.com/eng/download-avast-home.html
  Skrolla ner sidan för svensk version.
  Och Gratis Nyckel…
  http://www.avast.com/eng/home-registration.php

  Så nu är jag klar :)
  Hoppas att det här hjälpte.

 93. Vampiro2008-10-28 at 12:49Reply

  En till bra grej att skaffa är CCleaner.
  Ochså Gratis….Och ett måste för rensning av Registret.
  Och bad Coockies.
  http://www.ccleaner.com/

  Så ja…nu har du ett bra gratis alternativ.

 94. Vampiro2008-10-28 at 12:41Reply

  AVAST!
  Svensk Version Och Gratis….För Hemma Användare.
  När du ladat ner programet så behöver du gratis Nyckel som du
  får från Sidan.
  http://www.avast.com/

  Spyware Gratis versionen av Spyware Doctor Som du får genom
  Google Pack.
  http://pack.google.com/intl/sv/pack_installer.html?ciNum=13&hl=sv
  Det är bara att avmarkera dom program du ej vill ha…
  Du kan välja att updatera till annan version men behövs ej och
  programet sköter mer eller mindre sej självt och är ett mycket
  bättre alternativ än Lavasofts minne och procesor sluckande
  och tidsdödande scan efftrsom Spyware Doctor Scannar
  automatiskt i backgrunden och märks knappt fören scan är
  klar då kommer en litten ruta up i system fälltet och färgen
  visar om allt är OK om inte så öpna och ta bort vad som hitats.
  Båda programen har automatisk Updatering.
  Ställ in Spyware doctor så som du vill och det samma med
  Antivirus programet.
  Windows Egen Brandväg sköters sej bra..
  Och om du är på Vista systemet som jag så har du ju ochså
  Windows Defender som extra skyd.
  Glöm inte att ändra Internet säckerhet och att ta bort onödig
  Insyn till din Dator det finns mycket som inte behöver va Öppet
  och ju mer låst från Insyn desto mer skydad är du.
  Och framför allt -andvänd alldrig Svarta skyds program-
  det är bara idiotiskt.
  Ursäckta den dåliga Stavningen om det blev fel nånstans.

 95. Karin Edebo2008-10-10 at 14:06Reply

  Hej!
  Jag heter också Karin och jobbar på PCM som har generalagenturen för Panda i Sverige. Jag gjorde en sökning just på antivirus och då kom den här informativa sidan upp. Ser dock, som tidigare konstaterats, att ni missat Panda i summeringen och det är ju synd eftersom vi har väldigt flexibla, smarta och proaktiva lösningar, både för en eller tre datorer. Besök oss gärna på http://www.pcm.se.

 96. Karin2008-10-02 at 20:16Reply

  Jag instämmer med Anders och Tord, Panda fungerar utmärkt och kostnaden tar jag gärna

 97. Tord2008-09-24 at 22:55Reply

  Hej! Jag använder Panda och det fungerar jättebra. Det har stoppat allt vad gäller virus och spionprogram. Men det är inte gratis förstås.
  Mvh Tord

 98. Anders2008-09-23 at 13:08Reply

  Ni glö,de ett program i listan (dock inte gratis) Panda.
  Har testat massor med antivirus program innan, men detta är det absolut enklaste man kan hitta. inte svin dyrt, men inte heller jätte billigt.

 99. Peter Dieck2008-09-23 at 12:23Reply

  Jag tyckte att AVF är bästa säkerthetskydd av alla. Jag kan dock bara lite grand på engelska. Finns det inte likadan sånt på svenska? För AVG är ju gratis bra program.

  Mvh Peter

 100. Stefan2008-09-20 at 17:07Reply

  Jag har också kört med F-Secure på mina burkar sedan version 5 (år 2000). Först bara Antivirus, men senare hela Internet Security-sviten. Den är klart bäst enligt min åsikt! På laptopen (Vista Business) har jag tyvärr inte fått den att funka klockrent eftersom en specifik fil inte ville vara med och leka, så där valde jag BitDefender Total Security 2008, och den är faktiskt _nästan_ lika bra.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.