Antivirus - Bäst antivirusprogram på svenska | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.

Feedburner

TkJ RSS

Antivirus: De bästa svenska antivirusen 2017!

Skribent:
Publicerad: , 00:27
Uppdaterad: 2017-01-25, 17:14
Respons: 108 kommentarer

Norton SecurityAntivirus är ett måste idag. Skydda dig själv och din dator med ett komplett säkerhetspaket med viruskydd, antispyware, brandvägg, föräldrarkontroll, antispam och mycket mer!

Funderar du på vilket säkerhetspaket du ska köpa? Det finns ett väldigt stort urval att välja mellan. På den här sidan går jag igenom alla de stora populära svenska alternativen. Du kan läsa mer om dem och köpa dem direkt på nätet, ofta till rabatterat pris!

Antivirus på svenska för 2017!

Programpaketen från utvecklarna brukar heta Internet Security. Det finns ofta flera andra versioner, men Internet Security-paketen rekommenderas då de innehåller alla nödvändiga verktyg för att skydda dig på nätet. Skydd mot virus, trojaner, hackare, bedrägerier, farliga webbsidor, stöld av din privata information och mycket mer.

Klicka på programutvecklarens namn för att läsa mer om deras lösning. Jag har testat flera av dem. Klicka på Mer information för att besöka deras hemsidor. Det rekommenderas att dubbelkolla priserna, eftersom tillverkarna ofta har olika erbjudanden och kampanjer med kraftiga rabatter. Jag försöker dock uppdatera min information så ofta jag kan.

2017 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.

Bäst antivirus

Det finns en hel uppsjö av virusskydd på marknaden. De flesta går att köpa direkt i butik, men du kan också beställa dem eller ladda ner dem från tillverkarnas hemsida (vilket som regel är billigare). Fördelen med att köpa ett kommersiellt säkerhetspaket är att du får ett komplett skydd för din dator, ett programpaket som uppdateras minst en gång om dagen – i många fall flera gånger, för att du ska vara helt skyddat mot de senaste virusen och attackerna – och att du får tillgång till support.

TkJ Rekommenderar, litenInför 2015-2016 satsade många antivirusutvecklare att slå samman alla sina program till att istället erbjuda en paketlösning med allt skydd för så många enheter som möjligt; datorer, surfplattor och smartphones.

2013 och 2014 års versioner av Internet Security-paketen har satsat mycket på att erbjuda skydd när du använder din Internetbank eller handlar på nätet.

Under 2012-2013 har säkerhetsföretagen arbetat hårt med att optimera sina program. Tidigare har flera varit tunga och tagit mycket prestanda av datorn. De har gjort systemet slött och ätit upp både processorkraft, internminne och hårddiskutrymme. Så är det sällan idag. Tanken är att du inte ska märka av att du har ett antivirus igång. Det ska ligga tyst i bakgrunden, sköta sitt jobb och inte störa varken dig eller dina andra program och spel.

På den här sidan listar jag de största och mest pålitliga säkerhetspaketen. Du kan enkelt klicka dig vidare för att köpa programmen. Tänk på att det är välkända företag som arbetar med datorsäkerhet som tillhandahåller onlinebutikerna, så du behöver inte vara orolig för att betala med kort.

Tipsa gärna dina vänner! Hjälp dina vänner att skydda sina datorer mot skadlig kod, bedragare, hackare och andra Internetbrottslingar. Rekommendera den här sidan på Facebook – tack!

 

Symantec Norton Security

Norton SecurityDetta ledande säkerhetspaket innehåller allt du kan tänka dig behöva. Det innehåller antivirus, kraftfull brandvägg, skydd mot phishing (nätfiske, bedrägerier), identitetsskydd, föräldrarkontroll och mycket mer…

TkJ Rekommenderar, litenI slutet av 2014 slog Symantec ihop nio olika produkter och skapade Norton Security, som är väldigt resurssnålt och håller sig tyst och lugnt i bakgrunden utan att störa dig. Norton Security Deluxe har licens för 5 enheter. Du kan installera det på Windows, OS X, iOS och Android – fem licenser ingår, tio om du köper Norton Security med Backup. Rekommenderas till alla typer av användare!

Läs test av Norton Security

Aktuellt pris: 599 kronor

Köp online


McAfee Total Protection

McAfee Total Protection 2016Ett av de företag som har hängt med längst, och som har flest kunder, är McAfee. Deras säkerhetspaket är enkelt att använda och fungerar utmärkt för nybörjaren. I likhet med de flesta andra har programmet blivit mycket snabbare och ska inte störa några andra program eller spel du kör. Genom ny teknik ser McAfee till att ditt säkerhetsprogram alltid är uppdaterat för att stoppa de senaste hoten. Programmet innehåller 5 licenser att användas på PC, Android, Symbian eller Blackberry.

Aktuellt pris: 445 kronor

Köp online


Panda Internet Security

Panda Internet Security 2016Pandas säkerhetspaket är en omtyckt lösning som ger skydd mot alla faror; virus, trojaner, Internetbedrägerier, hackare, identitetsstöld, rootkits och så vidare. Panda Internet Security 2016 skyddar alla dina enheter med Windows, Mac OS X, Android och iOS. Programmet har föräldrarkontroll, och innehållet också funktioner för att göra datorn snabbare.

Aktuellt pris: 425 kronor

Köp online


Kaspersky Total Security

Kaspersky Total Security 2016Det här har alltid varit ett bra val för den lite mer avancerade användaren, då det innehåller massor av inställningar. Men gränssnittet har nu gjorts väldigt lättförståeligt, så om du inte är intresserad av alla inställningar behöver inte bry dig.  Det gör att Kaspersky Total Security passar alla användare.

TkJ Rekommenderar, litenDet får väldigt goda betyg i tester, och jag rekommenderar det. Du kan konfigurera det mesta. Skydd finns mot virus, maskar, trojaner och andra attacker och farlig kod. Föräldrarkontroll, lösenordshantering, skydd av din identitet på nätet och mycket mer. Kan köras på PC, Mac, Android och iOS.

Aktuellt pris: 669 kronor

Köp online


BullGuard Premium Protection

Bullguard antivirus 2015BullGuard är ett populärt säkerhetspaket med många smarta funktioner. Det skyddar mot skadlig kod, farliga webbsidor och alla andra hot. Dessutom finns det föräldrarkontroll, spelläge som gör att programmet inte påverkar datorn när du spelar.

Bullgard innehåller även PC Tune Up som håller din dator trimmad och snabb, säkerhetskopiering till molnet och verktyg som varnar dig när du kör en gammal version av ett program.

Aktuellt pris: 300 kronor – Just nu 50% rabatt!

Köp online


ESET Smart Security

Eset Smart Security 2016Förmodligen det minst resurskrävande och enklaste antivirusprogrammet på marknaden. ESET Smart Security skiljer sig mot säkerhetspaketen eftersom det ”bara” har antivirus och brandvägg. Detta kompenseras med att det är mycket bra. Programmet har vunnit många priser på grund av sin träffsäkerhet när det gäller att hitta nya virus.

Det är väldigt snabbt och kräver inte mycket av din dator. NOD32 jobbar tyst och fint i bakgrunden. Det saknar dock mer avancerade funktioner för exempelvis föräldrarkontroll. ESET Smart Security är ett komplett säkerhetspaket.

ESET har även ett antivirus för Mac, kallat för ESET Cybersecurity.

Aktuellt pris: 742 kronor

Köp online


F-Secure SAFE

F-Secure SAFE 2016F-Secure är ett lättanvänt program som sköter sig tryggt och lugnt i bakgrunden. Det skyddar så klart mot farlig kod i alla dess former, mot farliga webbsidor när du surfar, och har föräldrarskydd.

F-Secure SAFE 2016 innehåller funktionen Bankskydd som ytterligare säkrar din kontakt med Internetbanken. Det finns även en funktion som säkrar dina sökresultat på exempelvis Google, för att du inte ska råka besöka farliga webbsidor.

Aktuellt pris: 490 kronor

Köp online


Bitdefender Total Security Multi-Device

BitDefender 2016Bitdefender vann 2014 respekterade AV-Comparatives pris för årets produkt. De erbjuder ett riktigt imponerande säkerhetspaket med kraftfullt skydd mot alla former av hot på på Internet. Applikationen finns för Windows, Mac OS X och Android.

Deras nya Total Security Multi-Device låter dig installera säkerhetsprogrammet på upp till 5 enheter. Man har arbetat med att göra programmet så enkelt som möjligt att arbeta med, och erbjuder något man kallar för OneClick Security, som i princip innebär att du ska kunna starta programmet med ett musklick och sedan sköter det sig i bakgrunden.

Observera dock att Bitdefender numera inte finns på svenska – programmet är på engelska. Men jag ville ändå ha med det i listan eftersom det är så pass bra.

Aktuellt pris: 349 kronor

Köp online


Gratis viruskydd

Om du inte vill betala för ett säkerhetspaket, finns det gratis antivirus. Väljer du ett sådant måste du vara medveten om att de flesta bara skyddar mot virus – du behöver alltså komplettera med brandvägg och antispyware. De gratis antivirusprogrammen erbjuder så klart ingen support, och de flesta är på engelska.

Läs fler artiklar om säkerhet

Gilla oss på Facebook, så missar du inget nytt!

Vad tycker du? Diskutera! Skriv kommentar!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2017 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.

Erbjudande april 2017

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Sponsorer

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick