"Apple lanserar iPad med 7,85-tumsskärm nästa år" | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Annonser

Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Feedburner

TkJ RSS

iOS

”Apple lanserar iPad med 7,85-tumsskärm nästa år”

Skribent:
Publicerad: , 08:30
Uppdaterad: 2012-05-17, 10:19
Respons: 1 kommentar

Apple iPad 7 tumRyktena om att Apple tänker lansera en iPad med mindre skärm vägrar dö, trots att företaget flera gånger förnekat det. Steve Jobs sa till och med att han inte trodde på surfplattor med mindre skärmar.

Å andra sidan har Apple en historik av att ändra sig då och då. Så även om jag personligen inte tror att det kommer en mindre iPad, kan jag inte låta bli att rapportera om ryktena. Kanske finns det någon sanning i det?

Det är, som så ofta, Digitimes som skriver om rykten om en Apple iPad 7,85-tum. Källorna är, också som vanligt, personer inom industrin för tillverkning av komponenter. De påstår att Apple lanserar den nya mindre iPaden under sista kvartalet 2012.

Siffror pekar på att det under 2011 kommer att säljas 60 miljoner surfplattor, och iPad står för 70 procent av dessa. Apple förväntas lansera en iPad 3 i början av 2012, men man tror också att företaget senare under året kommer med en mindre modell med 7,85-tumsskärm.

I en annan nyhet berättar Electronista att IDC spår att Amazon Kindle Fire kommer att knuffa ner iPads marknadsandelar till 60 procent. Surfplattor med Android har inte blivit någon större succé men Kindle Fire verkar gå riktigt bra.

Varför en 7-tummare?

Samsung Galaxy Tab 7 PlusSyftet med att lansera en mindre iPad, är att möta konkurrenterna inom det här segmentet – exempelvis nämnda Amazon Kindle Fire och alla de större smartphones som börjar komma.

Jag har själv provat att använda en surfplatta på 7 tum – då var det den första generationen av Samsung Galaxy Tab – och som jag sagt tidigare tycker jag att det finns fördelar med en 7-tummare. Jag påstår inte att det är bättre än iPads 9,7 tum, men i vissa situationer tyckte jag att den mindre surfplattan var smidigare.

Samtidigt finns det nackdelar med 7-tummare och det är att vanlig surfning inte är smärtfri på en så liten skärm. Kanske är det väsentlig skillnad mellan 7 och 7,85 tum, men det tror jag inte. Applikationer som är bättre anpassade till skärmstorleken fungerar så klart bättre än vanliga webbsidor.

Att lansera en iPad med mindre skärm skulle bära med sig en del problem för utvecklare av appar. Om den mindre skärmen har samma upplösning i pixlar som den större, löser det sig, men annars blir apputvecklare tvungna att ta fram alternativ. Det tvivlar jag skarpt på att Apple vill göra.

Vad tror du? Skulle en iPad på 7 tum vara intressant?


Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

Apple iPhone!: Sponsrade länkar

Tillbehör för iPhone 8 Här hittar du massor av tillbehör; headset, skal och så vidare…

iPhonebutiken Över 700 tillbehör för iPad och iPhone!

  • Kjell Zeider

    Man måste skilja på skärmmått och yttermått!

    Jag har en iPAD 2. Fungerar bra i soffan framför TV:n. På tok för stor att ta med sig, i varje fall i alla lägen. Köpte nyligen Samsung GT-P1000 (7 tum skärm). Diagonalmåttet på den surfplattan är ca 8,3 tum (yttermåttet). Det är DET måttet som är det intressanta, tycker jag. Samsung-plattan (med just det yttermåttet) kan alltid hänga med, eftersom plattan enkelt går ned i såväl ytterrockens innerficka som i kavajens innerficka.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.