TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

iOS

Apple visade iPhone 6 i två olika storlekar och tre färger

Skribent:
Publicerad: , 04:45
Uppdaterad: 2016-09-09, 00:51
Respons: Skriv en kommentar!

Apple presenterar iPhone 6 med större skärmFör ett par timmar sedan avslutades Apples efterlängtade pressevent där man, som väntat, visade upp nya iPhone 6 tillsammans med sin nya smarta klocka Apple Watch. Men innan vi tittar på deras smarta klocka – som kanske är än mer spännande än de nya iPhone – kollar vi in nya iPhone 6.

Apples nya generation av iPhone kommer i två olika storlekar – iPhone 6 med 4,7-tumsskärm, respektive iPhone 6 Plus med 5,5-tumsskärm. Så oavsett om du gillar din smartphone med riktigt stor skärm eller utan, har Apple ett alternativ. 5,5 tum är en av många omtyckt storlek, men det blir en väldigt stor smartphone.

Uppdatering: Nu kommer iPhone 7 och iPhone 7 Plus till Sverige!

Föregångaren iPhone 5 har en skärm på 4 tum, så bägge modellerna av iPhone 6 har större skärmyta. Det var inte ett helt oväntat beslut, eftersom de flesta konkurrenter numera har större skärmar än 4 tum. Samtidigt ville Apple nog försäkra sig om att täcka in hela marknaden, och inte riskera att förlora de konsumenter som tycker 5,5 tum är för stort.

iPhone 6 har med sina 4,7 tum en upplösning på 1334 x 750 pixlar. Den större iPhone 6 Plus har på sina 5,5 tum en Full HD-upplösning på 1920 x 1080. Retina HD-skärmarna ska bland annat ha högre kontrast för bättre svärta.

Vad gäller själva designen är det inga större förändringar sedan iPhone 5. Kanterna har blivit mer runda, och mobilerna har blivit snäppet tunnare; 6,9 millimeter för iPhone 6 och 7,1 millimeter för iPhone 6 Plus (att jämföra med iPhone 5S som mäter 7,6 millimeter).

iPhone 6 har fått rundare kanter och blivit lite tunnare

Bägge modellerna använder sig av den nya 64-bitars A8-processorn, tillsammans med en M8-processor som använder sig av mobilens gyro, accelerometer, kompass och den nya barometern för att bearbeta data om exempelvis hur du rör dig. Grafikprestandan ska vara upp till 50 procent bättre än tidigare modell.

Bättre batteritid på iPhone 6 Plus

Batteritiden är densamma iPhone 6 och iPhone 5 – men den är runt 20 procent bättre i den större iPhone 6 Plus. Här hade Apple hellre fått låta iPhone 6 vara lika tjock som Plus-modellen, om det hade inneburit att man fått in ett bättre batteri.

Digitalkameran är fortfarande på 8 megapixlar, men den nya iSight-kameran ska prestera bättre kvalitet på bilderna. Bland annat har den en snabbare autofokus. I iPhone 6 Plus finns även optisk bildstabilisator.

iPhone 6-modellerna använder LTE och har stöd för upp till 20 olika band, för att vara kompatibel världen över. Hastigheten är upp till 150 Mbps. Vidare har modellerna stöd för den nya WiFi-standarden 802.11ac med upp till 433 Mbps.

iPhone 6 kan köpas i tre olika färger; silver, guld och "rymdgrå"

Apple har redan lagt upp iPhone 6 på sin svenska webbshop. De kan börja beställas från och med 26 september. iPhone 6 kostar från 6395 kronor, och iPhone 6 Plus börjar på 7395 kronor. Du kan få mobilerna i färgerna silver, guld eller rymdgrå. Lagringskapaciteten är 16 GB, 64 GB eller 128 GB.

I det stora hela verkar det inte vara några större nyheter, bortsett från att skärmarna växt till samma storlekar som konkurrenterna på marknaden. De stora nyheterna kommer snarare i och med iOS 8 som släpps den 17 september.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Apple iPhone!: Sponsrade länkar

Tillbehör för iPhone 8 Här hittar du massor av tillbehör; headset, skal och så vidare…

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.