TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Internet-TV

”Apple vill ge TV-bolag information om dig mot att få sända program”

Skribent:
Publicerad: , 15:12
Respons: 2 kommentarer

Apple lanserar tjänst för att strömma TV över InternetApple är på väg att lansera en egen tjänst för TV via Internet, och hakar därmed på en rad andra företag som redan sänder TV och film över Internet. Till skillnad mot exempelvis Amazon och Netflix lockar Apple, enligt New York Post, TV-bolagen med data om sina användare. Det är värdefull information som går att samla ihop på ett helt annat sätt när TV sänds över Internet istället för traditionella kanaler; marknätet, kabel eller satellit.

Amazon och Netflix har inte velat dela med sig av den här datan till TV-producenterna, men enligt källor som New York Post pratat med verkar Apple vara mer frikostiga. Förmodligen är det här något som Apple inte kommer vara ensamma om, i alla fall inte på sikt. Data är som sagt värdefullt.

Internet håller på att slå ut ytterligare en gammal teknik – nämligen de traditionella kanalerna för att sända TV; mark- och kabelnätet, och satellitmottagning. Dessa uråldriga lösningar, med sina spikade TV-tablåer, är inget som lockar dagens generation, där man vill titta på vad man vill och när man vill.

Den enda flaskhalsen som hindrar att alla TV-program och filmer sänds över Internet idag, är bandbredd. Det är inte alla som har så pass bra bredband att man kan strömma video hur mycket som helst.

Apples TV-tjänst till hösten?

Apples TV-tjänst ska enligt ryktet lanseras under hösten. Företaget diskuterar med en rad olika TV-bolag för att komma överens om att få sända deras program och kanaler via sin tjänst. Disney, CBS, Fox och Discovery nämns i artikeln hos New York Post. Apple siktar enligt källor på att få ihop ett paket med 25 olika kanaler, till ett pris mellan 20 och 40 dollar i månaden, beroende på källa.

Tjänsten kommer enligt Cnet vara tillgänglig på alla enheter med iOS, inklusive Apple TV. Troligtvis kommer det även att finnas en webbtjänst för att du ska kunna kolla på datorn.

Att skapa en fungerande TV-tjänst är inte helt enkelt. Det finns inga vettiga standarder och därtill finns det massor av rättighetsfrågor. Det ligger mycket jobb bakom att få ihop en bra tjänst med ett intressant utbud av TV-kanaler och program. Räkna med att det kommer att hända mycket inom området de närmsta åren.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

BREDBAND: Sponsrade länkar

Mobilt bredband!
Det i många fall smidigaste sättet att skaffa Internet – oavsett på resande fot eller i hemmet – är mobilt bredband. Jag har använt Telenors abonnemang sedan starten och har alltid varit nöjd. Finns även med FRI TRAFIK! Ingen bindningstid.

Kommentarer

2 kommentarer

  1. Peter Esse2015-03-18 at 15:16Reply

    Det skulle gå emot allt vad Apple har sagt och gjort tidigare. Varför skulle man förändra det för denna tjänsten när annat fallit

  2. Peter Esse2015-03-18 at 15:16Reply

    Det skulle gå emot allt vad Apple har sagt och gjort tidigare. Varför skulle man förändra det för denna tjänsten när annat fallit

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.