TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Smarta klockor

Apple Watch Series 4: En rejäl ombyggnad med fokus på hälsa

Skribent:
Publicerad: , 22:36
Respons: 2 kommentarer

Apple Watch series 4Den första produkten som Apple presenterade på sitt event ikväll var Apple Watch, den fjärde generationen. Mycket har hänt. Apple Watch har växt till att inte bara vara den mest populära smarta klockan, utan helt enkelt den mest populära klockan.

Den fjärde generationen har gjorts om på många punkter. Designen är ny. Bland annat är skärmen 30 procent större, genom att täcka ända ut i kanterna och böjs över dessa. Hårdvaran inuti klockan har så klart uppgraderats, och mycket av punkterna har med hälsa att göra.

Vem är det som använder Apple Watch? Dels har vi Apple-nördarna som har den för att det är Apple. Men en stor del av konsumenterna verkar vara intresserade av hälsa, och man använder sin smarta klocka för att hålla koll på din hälsa och mäta dina löprundor, simturer (klockan är vattentät) eller vilken typ av motion du föredrar.

Därför ligger fokuset på din hälsa. Med hjälp av ihopsamlad data, förbättrade mätfunktioner och avancerade algoritmer har man kunna bygga finesser som kan hjälpa dig om du råkar ut för sjukdom eller olycka.

Tipsa dina vänner om nya Apple Watch! Dela artikeln på Facebook…

 

För att ta ett exempel kan Apple Watch generation 4 känna av om du råkar ut för ett fall av något slag. Antingen om du trillar ner från någonting, eller om du halkar på is, så kan din Apple Watch reagera och uppfattas fallet som allvarligt får du förfrågan om du behöver ringa 911 (112 i Sverige). Om klockan märker att du efter ditt fall inte har rört dig på en minut kommer den automatiskt ringa ambulans.

Apple Watch september 2018
image-26489

Under kvällens Apple-event presenterades Apple Watch Series 4. Den kommer med bland annat en rad hälsorelaterade funktioner.

Förutse hjärtproblem och sjukdomar

Vidare har tekniken för att mäta dina hjärtslag blivit ännu bättre. Även här har man tänkt på hälsan, och klockan kan övervaka huruvida din hjärtfrekvens har gått ner eller upp, eller om du har en ojämn hjärtrytm.

När det gäller hur reguljär hjärtfrekvensen är, kan Apple Watch varna dig om du har en dålig sådan. Det är inte säkert att du själv har märkt av det så en sådan varning kan vara livsviktig.

Med hjälp av nya elektroder kan Apple Watch göra en avancerad mätning av diin rytm. Det gör att klockan är den enda konsument-fokuserade EKG-mätare på marknaden. Du kan ta ett EKG under 30 sekunder och denna information lagras i klockan eller i molnet. Sedan kan du ta med din EKG-mätning och visa för din läkare.

Apple utlovar att all sådan här data, som lagras lokalt på klockan samt i molnet, är hårt krypterade. Det hade varit stor kris om det här läckt ut. Försäkringsbolag hade nog inte kunnat låta bli att titta på det.

Apple Watch kan med hjälp av den här datan förutse en hjärtinfarkt eller upptäcka medfödda hjärtfel. Den kan också upptäcka hög eller lågt blodtryck. Det går också att upptäcka ”onormala halter av blodelektrolyter, till exempel kalium, kalcium, magnesium” (källa: Teknikveckan).

Apple Watch 2018
image-26490

Apple Watch har en större skärm som täcker kanterna, och den har fått ett nytt fräscht gränssnitt.

När kommer Apple Watch till Sverige?

Rent designmässigt har Apple Watch 4-series som nämndes ovan, fått en ny skärm som sträcker sig över hela ytan och böjs ner över kanterna. Skärmen ska vara 30 procent större än förra utgåvan. Gränssnittet har också gjorts om.

För dig som använder Apple Watch som telefon eller walkie-talkie kan det vara intressant att veta att ljudvolymen är 50 procent högre, tack vare nya högtalare. Mikrofonen har flyttats till att vara så långt från högtalaren som möjligt.

Apple Watch, generation 4
image-26491

Är du intresserad av att köpa en Apple Watch? Lämna gärna en kommentar med dina åsikter – skrolla ner på sidan!

Klockan använder en ny S4-processor som arbetar i 64 bitar och med dual core. Den är upp till dubbelt så snabb som den tidigare utgåvan.

Apple Watch 4, både den med mobiluppkoppling och den utan, kommer att börja förbokas i Sverige från och med fredag. Priset för Apple Watch utan eSIM är 4895 kronor, och med eSIM 5995 kronor.

Läs mer hos Teknikveckan.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

2 kommentarer

  1. Andreas Carlsson2018-09-13 at 10:57Reply

    JA, självklart!

  2. Wilms Tolle2018-09-13 at 09:07Reply

    NEJ, Absolut inte!

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.