TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Apple

Är Apple på gång med en TV?

Skribent:
Publicerad: , 12:39
Respons: Skriv en kommentar!

TV från Apple?Kan det komma en Apple iTV framöver? Det verkar i alla fall som om Steve Jobs, innan han gick bort, kommit på hur man skulle revolutionera TV:n, på samma sätt som han revolutionerade surfplattor, smartphones och MP3-spelare. Detta framgår i boken Steve Jobs av Walter Isaacson.

Det har gått rykten om att Apple tänker göra en TV rätt länge. Något konkret har så vitt jag vet inte kommit fram, men spekulationer har pågått. I boken framgår det att Steve Jobs säger sig hittat lösningen på hur Apple ska förändra TV:n.

TV:n har inte genomgått några större förändringar de senaste tusen åren. Det enda som har hänt är färger och att bildskärmen blivit plattare. Annars har det i mångt och mycket stått still. TV-programmen strömmas fortfarande ut via radiovågor efter fasta scheman. Sedan kan man så klart underlätta tittandet genom att spela in programmen, men de moderna TV-boxarna är egentligen bara lite mer avancerade versioner av videobandspelare.

”I finally cracked it”, säger Steve Jobs i boken. Hos Prisjakt läser jag att Jobs ville ge TV:n det enklaste gränssnitt som man kan tänka sig. Apples TV ska dessutom synkronisera med övriga Apple-prylar och iCloud. Det skulle bland annat innebära att du kan spela in video eller ta bilder med din iPhone, för att sedan visa upp dem på TV:n genom att helt enkelt hämta datan från iCloud.

CNBC skriver att gränssnittet handlar om röststyrning hämtat från iPhone 4S – det vill säga Siri. Det här är dock inte bekräftat utan det är vad analytikern Maynard Um, som tidigare skrivit om Apples TV-satsning, tror.

Apples TV bygger på iOS?

En Apple-TV (inte att blandas ihop med mediaspelaren Apple TV) kan tänkas komma med funktioner som iTunes, FaceTime och App Store. Tänk att kunna köpa och strömma video direkt från iTunes-affären, så inser man fördelarna. Samtidigt lär Apple knappast licensiera ut tekniken till andra TV-tillverkare, så konkurrerande tjänster behövs alltid. Headweb tillsammans med Boxee är ett bra exempel.

”Jag tror absolut att det kommer en TV-liknande pryl från Apple”, säger Peter EsseAllt om Mac, när jag frågar honom om vad han tror om ryktena.

”Ingenting som innehåller någon TV-mottagare i traditionell bemärkelse och inte heller en efterföljare till dagens Apple TV”, fortsätter Peter Esse. ”Jag tror nämligen att vägen dit går igenom större iMacar med pekskärmar. Det räcker med att se våra barn när de vill styra våra tradionella tvs med hjälp av fingrarna – precis som de är vana vid att göra med iPhone och iPad – för att räkna ut den framtiden.”

Det ska bli väldigt spännande att se om Apple har något på gång framöver, eller om det fortfarande ligger på planeringsstadiet – om ens det.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Apple iPhone!: Sponsrade länkar

Tillbehör för iPhone 8 Här hittar du massor av tillbehör; headset, skal och så vidare…

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.