TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Sociala medier

Är det inte fler som använder Twitter i Sverige?

Skribent:
Publicerad: , 08:36
Respons: 3 kommentarer

Bloggaren Mattias Boström, som till vardags jobbar på Piratförlaget, har lagt ner en hel del arbete på att luska ut hur många aktiva Twitteranvändare det finns i Sverige. Han har kommit fram till att siffran bör ligga på mellan 20000 och 25000. Det låter troligt – fler än så är det nog inte.

För en del kanske det låter lite med 20000 aktiva Twitteranvändare. Om man själv är aktiv på Twitter, får man gärna känslan av att nästan alla twittrar. Så är dock inte fallet. Mattias Boström berättar att resultatet låg nära det han själv gissat på:

Det stämmer ganska väl med min gissning på förhand. Jag har haft lite svårt att tro att det skulle vara så många som 100000, vilket har framkommit i tidigare undersökningar. Men det handlar förstås mycket om hur man definierar vem som är “aktiv” twittrare.

TkJ på Twitter

De aktiva Twitteranvändarna

En stor del av de som är aktiva på Twitter är Internetanvändare som är väldigt aktiva inom sociala medier rent generellt, och de driver som regel egna bloggar och publicerar sig på nätet på andra sätt. Det här är med andra ord en viktig målgrupp för den som vill nå ut med ett budskap på ”svenska” Internet.

Som marknadsförare eller politiker måste [man] vara medveten om att det totala antalet twittrare är ganska ointressant, utan istället fokusera på vilka det är som faktiskt twittrar. Bland de mer aktiva finns trots allt många av nätets opinionsbildare. Och om jag kan bygga upp en god relation med dessa så har jag fått ambassadörer för mitt varumärke, eller åtminstone värdefull goodwill. Ingen annanstans på nätet är det så lätt att bygga dessa relationer som på Twitter.

Därför använder jag Twitter

TwitterBland er som följer min blogg är det knappast en nyhet att jag själv är en aktiv twittrare. Jag använder Twitter för två skäl; dels för att marknadsföra mig själv och mina projekt, men framför allt för att jag tycker det är roligt.

Jag ser Twitter som ett digitalt fikarum. Eftersom jag jobbar själv och hemifrån, och då jag sitter nere i de småländska skogarna, är Twitter ett utmärkt sätt att vara social på ett avslappnat sätt med mina bloggkollegor. Twitter är helt enkelt riktigt kul och jag kan varmt rekommendera dig att testa det, om du inte redan gjort det.

Mattias Boström får avsluta med att berätta varför han själv gillar Twitter så mycket:

Det är en outsinlig källa till kunskap som har inneburit att jag numera är mycket mer uppdaterad vad gäller trender och utveckling på nätet, men även vad gäller andra frågor i samhället, stora som små. Dessutom leder Twitter oundvikligen till en värdefull gemenskap, både på nätet och senare även genom personliga möten. Och för Piratförlaget är det en viktig kommunikationskanal, där vi bygger upp ett långsiktigt förtroende mellan oss och läsarna, något som är svårt att göra på annan plats än i de sociala medierna.

Läs Twitter-guide för nybörjare.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

3 kommentarer

  1. Manou2010-04-21 at 00:37Reply

    Carat Insight har också gjort en undersökning publicerat på SVD som visar att bara 0.4% av befolkningen är aktiv användare av Twitter: http://www.din-it-kunskap.com/10-twitter-siffror-du-inte-kande-till/

  2. Aemony2010-04-20 at 09:06Reply

    Det som Bengt nämner är väl lite av det jag har min egen Twitter för. Dels för att följa alla de intressanta personerna och dels för att koppla samman det med allt från YouTube till Xbox 360 achivements, Steam och andra sociala webbsidor. Det blir min lilla Lifestream, helt enkelt.

  3. Bengt2010-04-20 at 08:44Reply

    Du vet att du kan låta ditt RSS visas i ditt twitterflöde? http://twitterfeed.wordpress.com/

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.