TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Google+

Är Google+ dött som socialt nätverk?

Skribent:
Publicerad: , 18:47
Respons: 7 kommentarer

Google+ döende?De senaste dagarna har det varit mycket prat om huruvida Google kommer att fortsätta arbeta med Google+ som ett socialt nätverk, och en konkurrent till Facebook och Twitter. Efter att chefen för Google+, Vic Gundotra, plötsligt lämnade företaget har spekulationerna varit många.

Enligt TechCrunch har man pratat med källor insatta i projektet, som hävdar att Google tänker kasta in handduken när det gäller att bygga en konkurrent till Facebook. Istället för att vara en egen produkt, förväntas Google+ mer ses som en plattform för att bygga andra tjänster runt. Det verkar inte helt orimligt.

Syftet med Google+ har varit lite diffust sedan tjänsten lanserades. Genom att mer eller mindre tvinga Google-användare att bli medlemmar i Google+, exempelvis via YouTube, har man samlat ihop rätt många medlemmar. Däremot är det förmodligen inte så många som är aktiva på det sociala nätverket.

För Google har det sociala nätverket snarare handlat om att få sina användare att logga in. I och med att du är inloggad på ett konto hos Google, är det betydligt lättare för dem att rikta annonser i sökmotorn och på alla andra ställen som använder Googles annonssystem (till exempel här på TkJ.se). Är du inloggad vet Google vem du är, och det är enkelt att samla ihop data för att skapa en bra profil på dig.

Google behöver egentligen inget socialt nätverk för det här. De kan mycket väl göra som källorna till TechCrunch säger, att använda Google+ som en plattform för att bygga tjänster på, och – för att uttrycka det krasst – samla ihop mer information om sina användare. I och med att Google slagit ihop alla sina olika inloggningar till ett konto per användare, kan man plocka in data om intressen, beteende och annat från alla sina tjänster.

Jag vet att en del av er läsare gick över till Google+ ifrån Facebook och Twitter när Google lanserade tjänsten. Hur gör du idag – använder du Google+?

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

7 kommentarer

 1. Juri Salminen2014-07-06 at 08:53Reply

  Precis som jag gillar tanken med Linux, så gillar jag tanken med Google+, men vare sig Linux eller Google+ lyckas fullt ut.

  Vad gäller G+, så tycker jag deras layout (på hemsidan) är fruktansvärt tråkig, rörig och dessutom seg.

  Sen blir det ju inte bättre av att det känns stendött. Jag har en Facebookvän på Google+ och det är svårt att hitta likasinnade på den svenska delen av G+. Bland de engelsktalande är det betydligt lättare, men där är det istället mina egna brister i engelska som sätter käppar i hjulen.
  Många av de engelska grupperna lider även av ett myller av Indier som i princip spammar sönder forumen med mer eller mindre korkade frågor och svar.

  Jag har i princip slutat använda G+ och de få gånger jag gör det, så är det via telefonen eftersom det gränssnittet är mindre dåligt än det som erbjuds via hemsidan.

 2. Alternativ142014-05-31 at 18:22Reply

  Google plus verkar ok men det blir nog svårt att klå Facebook. För mig personligen räcker det med fejjan :) http://jmm.nu/31-maj-2014/

 3. Magnre2014-05-06 at 15:50Reply

  Skapade ett konto men det vart väldigt ensamt där .. några få intresserade vänner hade jag men inte tillräckligt. Uppskattade funktionen med cirklar så man kunde rikta det man skriver till olika typer av personer.

 4. Då är det dags för nästa person som inte själv är aktiv på G+ att försöka… « Freddy's Platta2014-05-02 at 12:39Reply

  […] Är Google+ dött som socialt nätverk? | TkJ.se De senaste dagarna har det varit mycket prat om huruvida Google kommer att fortsätta arbeta med Google+ som ett socialt nätverk, och en konkurrent till Facebook och Twitter. Efter att chefen för Google+, Vic Gundotra, plötsligt lämnade företaget har spekulationerna varit många. Enligt TechCrunch har man pratat med källor insatta i projektet, som hävdar att Google tänker kasta in handduken när det gäller att bygga en konkurrent till Facebook. Istä… […]

 5. itsit2014-05-02 at 12:28Reply

  Lägger mina synpunkter på detta inne på G+ :-)

  http://goo.gl/njW1Hs

 6. Varg i Veum2014-05-02 at 10:34Reply

  Det blev rätt ensamt där märkte jag. Jag försökte få facebookare att flytta dit, men ganska snart efter Google+ lanserades kopierade Facebook grejer från G+ så att den blev bättre för användaren så det fanns inga incitament för folk att flytta på sig med tanke på hur inarbetat det var. Deras vänner måste ju också dit för att det ska vara mening.

  Jag använde den ett tag med teknikintresserade vänner som faktiskt skaffade ett konto, men det dog ut då man lika gärna kunde göra det på FB.

  • Åke2014-05-02 at 13:37Reply

   Du kommer ju aldrig att få Facebookare att flytta dit. Då har du ju missat hela grejen med Google +

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.