TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Konsument

BangerHead spammar stulna e-postadresser

Skribent:
Publicerad: , 09:37
Respons: 9 kommentarer

Bangerhead spamAh, I love the smell of spam in the morning! Eller inte. Nikke Lindqvist fick ett spam från e-butiken BangerHead, och analyserade det. Han kom fram till att företaget hämtat hem listan över e-postadresser från hackade Bloggtoppen och sedan skickat ut spam till dem.

Snyggt jobbat, BangerHead. Förutom att ni, som Nikke skriver, har stulit e-postadresser har ni även spammat privatpersoner – två brott alltså. Nikke överväger att lämna in i en polisanmälan idag, vilket jag hoppas att han gör. Så här får man så klart inte göra.

BangerHead är en butik som säljer skönhetsprodukter, men med tanke på deras marknadsföringsmetoder drivs det inte som ett seriöst företag. De har lyckats få märkningen Trygg E-handel, vilket de uppenbart inte gör sig förtjänta av. Du kan som drabbad lämna in ett klagomål till Trygg E-handel via den här webbsidan. Gör det.

Nu visar det sig att Bangerhead har spammat alla som finns med på listan med läckta lösenord från hacket mot Bloggtoppen. Båda adresserna var privata, vilket innebär att jag tror att Bangerhead och deras ägare Collateral Invest AB (eller Collateral Capital Partners AB som verkar vara det officiella namnet) faktiskt har begått två lagbrott. De har handskats med (digitalt) stöldgods, vilket väl nästan är likvärdigt med att begå dataintrånget, och de har spammat privatpersoner. Tror nog faktiskt att jag ska kosta på mig en polisanmälan mot dem imorgon. [Nikke]

Har du också fått spammet? Jag fick det imorse – ett mejl där de erbjuder 100 kronor i rabatt i butiken.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Kommentarer

9 kommentarer

 1. Lösenorden stulna | Björn Rutgersson IT-blogg!2011-10-28 at 11:52Reply

  […] hos Nikke) skickat reklam till de stulna e-postadresserna från bloggtoppen.se hacket. (Även Tommy skriver om det). Det rör främst två olika företag/tjänster, dels Bangerhead som av […]

 2. Anders2011-10-27 at 19:34Reply

  Mitt något försiktiga brev till dem:

  ”Ni vet om att det är olagligt att skicka nyhetsbrev till privatpersoner och enskilda firmor om de själva inte valt att få nyhetsbrev eller är tidigare kund hos er? Jag är inte tidigare kund och har fan i mig inte valt att få nyhetsbrev från er! Dessutom går det inte att avregistrera på ett bra sätt då man måste veta vilken jävla mailadress ni skickat till. Tänker inte sitta och testa detta för att avregistrera mig från något jag inte ska ha från allra första början!

  Ta bort mig från listan direkt!”

  Deras svar:

  ”Hej Anders,
  Tack för ditt mejl. Du fick igår ett erbjudandeutskick från oss, och vi jobbar just nu för att reda ut varför just du fått detta. Vi kan försäkra dig om att du inte kommer att få fler utskick av oss om du inte önskar.

  Med vänlig hälsning
  Bangerhead”

  :-)

 3. Iwona2011-10-27 at 09:46Reply

  Har också fått. Och när jag ville avanmäla nyhetsbrevet var jag inte prenumerant. Så det är självklart att de har stulit adressen från listan.

 4. Robotnyheter2011-10-27 at 00:25Reply

  Jag fick också mail från Bangerhead.se, men det hamnade direkt i skräpposten på GMail, så jag öppnade det aldrig, men man ser ju ändå början av det.

  Jag fick även mail från Bloggplatsen.se där de skrev:

  ”Sajten Bloggtoppen.se har blivit hackad och användarnas lösenord sprids nu på nätet!
  Flera har hört av sig och trott att det är Bloggplatsen som blivit hackad, men det är alltså Bloggtoppen och inte Bloggplatsen, som blivit utsatt för intrång.”

  Jag har aldrig varit registrerad på Bloggplatsen.se men har fått samma mail till två olika adresser som jag använt på Bloggtoppen.se, så jag misstänker de spammat stulna adresser de med, såvida de inte delar maildatabas med någon annan bloggtopplista jag är registrerad på. Men det framgick inte av mailet som ” [email protected] via cartman.internet24.se” som avsändare.

 5. Seotjejen2011-10-26 at 20:52Reply

  Har inte fått detta spam, men förvånas ändå oerhört över att ett företag/en butik kan bete sig så. Fattar de verkligen inte att det kommer att komma ut var de fått adresserna ifrån? Hur vågar man som företagare ta en sådan risk gällande bad will?

 6. Niklas2011-10-26 at 18:37Reply

  Hade också fått ett spam från bangerhead.se

  Gick in på http://www.tryggehandel.se och gjorde en anmälan.

 7. Bengt O. Karlsson2011-10-26 at 11:43Reply

  Alltså ett ännu enklare sätt att kolla om man är med på listan över stulna passwords än det du rekommenderadehäromdagen. Får man inget spam är man alltså säker ;-)

  Själv använde jag aldrig Bloggtoppen. Däremot skrev jag flera inlägg om deras affärmetoder och fick ett par hotelsebrev som svar.

  Vet man f.ö. att siten verkligen blivit hackad? Kan det inte vara så att de sålt eller givit bort uppgifterna själva?

 8. Annica2011-10-26 at 11:14Reply

  Samma här. Har fått mail från Bangerhead. Jag är verkligen ingen datakunnig person men när jag gick in på deras webbsida tyckte jag att den luktade skunk, letade efter telnr till kundtjänst men hittade bara ett kontaktformulär. Och det där från bloggplatsen, är det oxå spam?

 9. Johannes2011-10-26 at 10:36Reply

  Kan bekräfta det. De har använt en epostadress som jag endast använt på bloggtoppen.

  Har även fått från Bloggplatsen till den adressen. Frågan är om de valt att använda den stulna listan eller om de har ett samarbete med bloggportalen och därmed fått tillgång till adresserna.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.