Spara 20% batteritid genom att byta Facebook-app på Android | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.

Feedburner

TkJ RSS

Facebook

Spara 20% batteritid genom att byta Facebook-app på Android

Facebook och batteritid på AndroidFacebooks applikation för Android har länge lämnat en del att önska vad gäller prestandan. Appen har bevisats ta upp väldigt mycket batteritid och göra andra applikationer långsamma att starta.

Använder du Android på din smartphone eller surfplatta, och ofta är inne på Facebook, är det en god idé att överväga att lämna själva Facebook-applikationen. Antingen kan du börja använda mobilwebben eller så finns det andra appar som tar mycket mindre prestanda.

Facebooks applikation ligger som regel oftast kvar i bakgrunden och kollar efter uppdateringar. Har du appen inställd på att hela tiden putta upp notiser om nya Facebook-inlägg från vänner, meddelanden och annat, kommer det att ta en hel del av din smartphones prestanda.

Användare på sajten Reddit har hjälpts åt att undersöka det här, och man har kommit fram till att det går att få upp till 20 procent bättre batteritid genom att avinstallera eller sluta använda Facebooks applikation. Dessutom kan det leda till att dina andra appar startar snabbare.

Notiser i FacebookMen om du är en aktiv Facebook-användare vill du säkert inte bli av med notiserna. Då kan du prova att istället installera appen Metal, som fungerar som ett skal till Facebooks mobilsajt. Enligt en skribent hos The Guardian upplevde han att batteritiden blev 20 procent bättre efter att ha bytt Facebook-appen mot Metal, utan att förlora något direkt ur användarperspektiv.

På tal om notiser från Facebook, så kan du bestämma vilka händelser som ska poppa upp på din mobil. Tryck på Fler -> Kontoinställningar -> Aviseringar -> Mobil. Härifrån kan du aktivera eller deaktivera vad som ska visas som notiser i mobilen.

Jag provade för ett tag sedan att stänga av i princip allting, för att se hur det påverkade min dag. Och resultatet var att jag numera kollar på mobilen väldigt mycket mer sällan. I slutet av dagen har jag fortfarande cirka 80 procent av batteriet kvar i min iPhone 6 – eftersom jag inte lägger kopiösa mängder tid på att titta på mobilen. Det har varit befriande. Jag kan rekommendera att testa det.

Läs mer om att få bättre batteritid i Android

Gilla oss på Facebook, så missar du inget nytt!

Vad tycker du? Diskutera! Skriv kommentar!

 • Lars Bunner

  Förstår inte hur man gör för att kontrollera Noticerna: Fler -> Kontoinställningar -> Aviseringar -> Mobil. Var gör man detta? I mobilen eller på Facebook. Kan man få en mer detaljerad instruction ”för Dummies”

 • Mårten

  Behöver man ha kvar Facebook appen om man gillar metal appen?

 • Laddad hem Metal från googleplay som föreslås i artikeln. Funkar bra. Ska bli intressant att se hur det påverkar batteritiden!

 • Anonym

  Använd telefonens vebbläsare

 • Ja vad ska man ha istället?

Erbjudande: Köp .se-domän för 9 kr!

Är du sugen på att skaffa några nya domäner, ska du passa på just nu! Webbhotellet Loopia låter dig för tillfället köpa .se-domäner för så lite som 9 kronor styck! Har du en idé till en ny sajt kan du testa utan att riskera några summor...
Läs mer och köp din domän idag!

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Sponsorer

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick