TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Pusselspel

Best Friends: Riktigt kul pusselspel med nya idéer

Skribent:
Publicerad: , 07:02
Respons: Skriv en kommentar!

Best FriendsBest Friends har blivit utvalt till ett av 2014 års bästa spel. Det har alltså några månader på nacken, men det gör det knappast sämre. Nu i juni lanserades fler banor, med dynamit och annat. Spelet bygger på den idag närmast uttjatade Bejeweled-temat, men utvecklarna har lagt in flera nya moment och idéer som gör det annorlunda.

Själva huvudmomentet i spelet går ut på att rensa banor genom att dra en linje över likfärgade objekt som ligger jämte varandra. Men Best Friends har ett antal nya funktioner som gör den gamla spelidén rolig igen. Efter Candy Crush, Juicy Cubes och alla andra Bejeweled-kloner skulle man tro att spelidén är tömd. Icke!

Best Friends finns för både iOS och Android. I spelet känner du säkert igen upplägget med en karta som växer allt eftersom du stegar igenom bana efter bana.

Själva banorna går som sagt ut på att rensa bort likadana objekt från rutmönstret, genom att dra fingret över de som ligger jämte varandra, för att bilda linjer innehållande minst tre likfärgade. Du kan dra linjer horisontellt, vertikalt och diagonalt, och ju fler du lyckas ta samtidigt desto bättre.

Det som skiljer Best Friends från de flesta liknande spel är vad som händer med dina bortrensade objekt. Istället för att bara försvinna, flyger de upp till en av dina soldatdjur och används som vapen.

Det finns djur tillhörande alla färger, men från början har du bara ett djur. När dessa matas med objekten från banan, använder de dem för att skjuta ner ondskefulla sniglar. Rensar du bort en färg som du inte har ett djur till, används även dessa som vapen mot sniglarna, men de ger betydligt mindre skada.

Best Friends, spel på iOS och Android
image-23599

Best Friends är inget nytt spel men har du inte testat det tidigare, rekommenderas det – spelet är riktigt kul och vanebildande.

Efter att du givit djuren med tillräckligt många objekt, belönar de dig med ett specialobjekt som används för att rensa bort hela rader eller ge närliggande objekt en ny färg.

Klurigt och smart spel

Dina djursoldater kan växa och bli starkare genom att du matar dem med små gula fluffdjur som dyker upp lite här och var som bonusar. Detta gör du mellan banorna, via kartan.

Varje bana har olika uppdrag. Du ska till exempel rensa bort ett visst antal objekt av en viss färg, döda ett antal sniglar, öppna en igenspikad låda genom att rensa objekt runt omkring lådan, samla diamanter och annat. Det gäller att vara strategisk och rensa så mycket som möjligt vid varje drag, eftersom varje bana har ett begränsat antal möjliga drag.

Jag ska erkänna att jag är ett stort fan av Bejeweled och de kloner som finns. Därför är det inte så konstigt att jag tycker Best Friends är väldigt bra. Spelet är spännande, roligt och ibland riktigt svårt. Att det är så snyggt som det är, ger knappast sämre betyg. Har du inte testat det tidigare, rekommenderar jag att du laddar ner det.

Programinformation

Best Friends

  • Hemsida: Best Friends
  • Utvecklare: Seriously
  • Pris: Gratis (köp inuti appen)
  • Plattform: Android, iOS
  • Betyg: (8/10)
  • Kategori: Pusselspel
  • Testat av:
  • Antal nedladdningar: 615

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

 

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.