TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Bizniz

Bli mer produktiv med hjälp av din blogg

Skribent:
Publicerad: , 10:54
Respons: Skriv en kommentar!

Web Worker har postat en lista över tio skäl till varför du ska starta en blogg och bli mer produktiv – det gäller främst folk som arbetar med webben, men tipsen passar lika bra för många andra. Jag håller med om att en blogg kan öka produktiviteten. Tidiare har jag skrivit om att min blogg hjälper mig att hålla mig bättre ájour vad gäller nya program, tjänster och hårdvara, vilket jag har stor nytta av i mitt arbete med att bestämma innehåll i en datortidning

Förutom att bloggen ”tvingar” mig till att hålla bättre koll på nyheter, gör mitt researcharbete på webben att jag testar mycket fler program och webbtjänster och därigenom inte bara hittar nyheter utan även konkreta uppslag till artiklar. Det gör att jag har lättare att bestämma ett mer aktuellt och intressant innehåll i tidningen.

Dessutom gör bloggen att jag håller skrivandet igång konstant, och inte bara när det är dags att skriva en artikel. Numera skriver jag hela tiden, vilket har gjort att flytet och hastigheten ökat rejält. Visserligen skrev jag redan tidigare väldigt snabbt (jaja, Jantelagen får blunda) men nu är det dessutom lättare eftersom jag samlar på mig så mycket kunskaper om sajter och program, och det underlättar enormt i research-arbetet. Istället för att spendera en massa tid på att hitta saker och ting på webben under tiden jag skriver en artikel, har jag redan gjort mycket av researchen till bloggen. Jag kan helt enkelt använda min egen blogg för att hitta länkar och information.

En annan detalj med bloggen är att jag kan följa vilka ämnen som är intressanta. Skriver jag ett blogginlägg som väldigt många läser, kan jag utgå från att ämnet är hett och därmed aktuellt för en fördjupande och längre artikel i tidningen. Nummer 9-2007 av Allt om PC ligger just nu på tryckeriet och kommer ut i butik i början av augusti, och läser du den här bloggen kommer du säkert att känna igen en del av uppslagen. Det kan ha varit ett program som jag hittat och kort länkat till i bloggen, för att därefter skriva en guide till den i tidningen. Det här var menat som exempel, inte smygreklam, men för all del – köp gärna tidningen! :-)

Så jag är jäkla nöjd med hur min blogg hjälper min produktivitet. Att det dessutom är riktigt kul skadar ju knappast… Hur är det själv? Använder du din blogg på något smart sätt?

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Intressant

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.