TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Bloggar

Så här byter du INTE länkar med andra bloggare

Skribent:
Publicerad: , 06:34
Uppdaterad: 2009-04-22, 08:26
Respons: 3 kommentarer

Länkbyten är den vanligaste formen av marknadsföring för bloggare. Det är enkelt och uppenbart. Två bloggare byter länkar till varandra och bägge vinner ofta på det. Men även om det är lätt och rakt på, så går det att göra helt fel. Det märkte jag i förrgår

Det kom ett e-post från en person som skrev att hen skulle starta en ny blogg och att hen ville byta länkar med mig. Sedan kom ett till. Och ett till. Snart hade jag fått en massa kopior av e-brevet till olika adresser jag har, gällande några gamla domännamn som ligger uppe här och var. Förmodligen har hen googlat ”länkbyte” och sedan e-postat alla adresser hen hittat.

Länkbyte

Första felet i det här fallet, var att bloggen inte var igång. Det fanns en länk till bloggen, fast där var bara en nyinstallation helt utan några inlägg. Så bloggen var helt död. Varför skulle någon vilja byta länkar med en blogg som inte är igång? Länkbyte ska vara ömsesidigt, men i det här fallet var det bara avsändaren som skulle tjäna på det. Jag hade snarare förlorat på att byta länkar. Försök alltså inte byta länkar med någon förrän din blogg är igång och du har postat ett tag, i alla fall någon vecka.

Andra felet var att hen siktade med hagel istället för kula. Kvantitet istället för kvalitet, i förhoppning om att kanske någon nappar. Jag vet inte alls vad bloggen skulle handla om, så det är svårt att säga om hen egentligen har något intresse av mina besökare. Det är klart bättre att ha tio länkbyten med relevanta bloggar som man tycker om och som rör sig inom samma nisch, än att ha hundra länkar med helt orelevanta bloggar.

Tredje, och sista, felet som gjordes, var att det var ett väldigt kort standardbrev som bara innehöll meddelandet att den blivande bloggaren ville byta länkar. Det står ingenting om vad bloggen handlar om, varför hen vill byta länkar eller varför hen valt just min sajt.

Jag får sådana här e-post med jämna mellanrum, så det är inte speciellt ovanligt. Det finns en del att lära av det. Är du på jakt efter länkbyten, gör helt enkelt tvärtom så blir det rätt. :-)

Läs vidare: Öka trafiken till din blogg: 11 guider till hur du gör

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

3 kommentarer

  1. Ekke2010-03-03 at 15:59Reply

    Hoppas hen har lärt sig något sedan dess.

  2. igor2009-04-23 at 09:21Reply

    Vem vinner på länkbyte är ganska svårt att avgöra tycker jag. i detta fall när sidan inte ens är startad så är det inget snack om saken men frågan är hur mycket nytta har en ”liten” blogg (blogg med lite information) eller hemsida att länka till dig tex. Risken är nämligen att besökare aldrig kommer tillbaks. Det hände mig när jag hittade din blogg. Jag kommer inte ihåg vilken sidan var jag på när jag klickade på länken och hamnade på din blogg, sen dess har jag aldrig kollat på den igen (vet inte ens adress) för på din blogg hittade jag mycket mycket mer information. Här pratar jag om bloggar som skriver om samma ämne så klart. Det vill säga man fastnar lättare för ”stora” bloggar (bloggar med stor mängd med information).

  3. Christian2009-04-23 at 08:55Reply

    ”Spray and pray” kallas den strategin och den är faktikst inte utvecklad av länkbytare utan av PR branschen som använder det begreppet när man skickar ut en pressrelease till alla, och då menar jag alla!

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.