TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Facebook

Bloggar på Facebook? Det vore inte helt otippat!

Skribent:
Publicerad: , 14:49
Respons: 1 kommentar

Blogg på FacebookTechCrunch har publicerat en intressant analys av Facebook som bloggplattform, och om hur Facebook vill börja konkurrera med Tumblr. Idag går det knappt att använda Facebook som en blogg. Vill du skriva längre inlägg på Facebook finns det en undangömd funktion som heter Anteckningar (Notes), men det är knappast tillräckligt för att konkurrera med Tumblr. I alla fall inte i dagens form.

Intresset för att driva bloggar är väldigt stort, och som TechCrunch skriver måste Facebook göra om funktionen Anteckningar från grunden för att kunna slåss mot bloggplattformar. Hade Facebook erbjudit möjligheten att posta längre inlägg lika enkelt som hos Tumblr, hade många säkert gillat att ha allting under samma tak.

I mars köpte Facebook upp Storylane – eller rättare sagt teamet bakom tjänsten – som var en slags bloggplattform i glappet mellan Facebook och Tumblr. TechCrunch drar en slutsats om att Facebook kan vara på gång med en lösning för den som vill blogga på Facebook.

Jag tror långt ifrån alla bloggare skulle vilja flytta till Facebook, oavsett hur smidig den hypotetiska blogg-funktionen kommer att bli. Ett av skälen är att man vill ha en egen design på bloggen, och jag är rätt säker på att Facebook inte kommer att öppna för att man ska kunna designa sin Timeline fritt. Alla som kommer ihåg hur MySpace såg ut när de lät användare designa fritt, vet att det inte är en bra idé.

Andra bloggare skulle dock uppskatta möjligheten att posta inlägg på Facebook. Då kan man skapa en Facebook-sida och använda den som blogg. Visst, det går att göra redan idag och använda statusuppdateringar som blogginlägg, men det är en tämligen begränsad lösning. Med hjälp av en ny fräsch Anteckningar-funktion, som gärna får inspireras av Tumblr, hade man kommit långt.

Det är en hel del namnkunniga bloggare som idag har bytt från Blogger, WordPress och Tumblr, till Google+. Och om Google+, som bekant är ett socialt nätverk att jämföra med Facebook, kan locka bloggare, kommer Facebook att göra det.

Facebook – eller Google+ – kan vara en bra bloggplattform för en del bloggare. Om du är ointresserad av att kunna anpassa din bloggs utseende in i detaljnivå, och om du inte har några planer på att tjäna pengar på annonser, erbjuder de sociala nätverken varsin intressant plattform. Speciellt bra är det för de som använder bloggen i marknadsföringssyfte (exempelvis författare, frilansare och så vidare). När du publicerar på Facebook kan du nå väldigt många läsare, genom att andra gillar och delar dina poster.

Skulle du kunna tänka dig att flytta din blogg till Facebook, om Anteckningar-funktionen blir bättre?

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

En kommentar

  1. Bloggar på Facebook? « Freddy's Platta2013-05-29 at 21:05Reply

    […] Bloggar på Facebook? Det vore inte helt otippat! TechCrunch har publicerat en intressant analys av Facebook som bloggplattform, och om hur Facebook vill börja konkurrera med Tumblr. Idag går det knappt att […]

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.