TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Spyware

Conduit – Ta bort search.conduit.com från webbläsaren

Skribent:
Publicerad: , 10:29
Respons: 4 kommentarer

Ta bort Conduit SearchConduit ligger bakom ett verktygsfält inom kategorin adware som är mer än enkelt att drabbas av. Conduit samarbetar med massor av utgivare av olika programvaror så det är lätt att få Conduits programvara installerad samtidigt som du installerar något gratisprogram. Ofta finns det en kryssruta som man får avmarkera vid installation för att verktygsfältet inte ska läggas till.

Det Conduits program gör, är att dels lägga till ett verktygsfält i din webbläsare, ändra startsidan till search.conduit.com samt byta ut din standardsökmotor till Conduits. Det finns ingen egentlig fara med att ha Conduit installerat, förutom den irriterande faktorn att inte kunna ha en egen startsida och så vidare. Så här enkelt tar du bort det!

Conduit försöker som regel inte att gömma sig på din dator. Därför går det nästan alltid att avinstallera det via Windows egna applikation för avinstallering; den hittar du i Kontrollpanelen och beroende på vilken version av Windows du har heter den Avinstallera program alternativ Lägg till eller ta bort program.

När det kommer till att avinstallera den här typen av irriterande skräpprogram, är det inte fel att använda något av de bra avinstalleringsprogram som ersätter Windows verktyg. Dessa ser nämligen till att städa bort en massa skräp som standardavinstalleringen lämnar kvar. Här är tre bra alternativ:

Ta bort Conduits verktygfält

När du har avinstallerat Conduit behöver du troligtvis även att ta bort verktygsfältet. Hur du gör detta beror på vilken webbläsare du har:

Ta bort Conduit Search verktygsfält

Internet Explorer: Klicka Verktygsikonen (den som ser ut som ett kugghjul uppe till vänster) och väljer Hantera tillägg. Nu kommer du till fönstret Hantera tillägg, och under fliken Verktygsfält och tillägg. Leta efter verktygsfält från utgivaren Conduit Ltd. För att ta bort sökmotorn stanna du kvar i Hantera tillägg. Öppna fliken Sökleverantörer och ta bort Conduit Ltd. Customized Web Search.

Firefox: Välj menyn Verktyg och Tillägg. Här letar du upp och ta bort eventuella poster med Conduit i namnet. För att byta standardsökmotor klickar du på sökmotorikonen i webbläsarens sökruta, och i menyn som visas väljer du Hantera sökmotorer. Markera Conduit och klicka Ta bort.

Ta bort Conduit i Firefox

Chrome: Klicka Verktygsikonen med tre streck uppe till höger, och välj Verktyg -> Tillägg. Nu öppnas fliken Tillägg. Leta upp Conduit om den finns representerad här. Du kan också kontrollera att Conduit inte installerat och ändrat din standardsökmotor – det vill säga den sökmotor som används när du skriver in en sökfras i adressfältet i Chrome. Det gör du genom att högerklicka i adressfältet och välja Redigera sökmotorer.

Ta bort Conduit från Google Chrome

Om Conduit.com fortfarande finns kvar

Har du otur kanske ovan metoder inte fungerar för att ta bort Conduit från din dator. Du kan då ta hjälp av något antispyware-program. Det finns gott om gratisprogram som kompletterar ditt vanliga antivirus med att skydda din dator mot olika typer adware och spyware.

Tidigare i veckan hjälpte jag en vän med hans dator som strulade. Då snubblade jag över Conduit, som på hans dator mycket riktigt hade lagt in verktygsfält och bokmärken, samt ändrat standardsökmotorn och startsidan.

Jag lyckades lösa alla problem med hjälp av det lilla gratisprogrammet AdwCleaner. Sitt simpla utseende till trots klarade AdwCleaner att lokalisera Conduit och ta bort detutan problem.

AdwCleaner städar bort Conduit

Programmet är som sagt väldigt lätt att använda. Det kräver ingen installation, så du kan köra direkt från till exempel ett USB-minne. Starta programmet och klicka på Search för att söka igenom systemet efter adware, spyware, keyloggers och annan bråte du helst vill undvika.

Efter en genomsökning får du en rapport över vad som har hittats. Den informationen är inte speciellt lätt att läsa av för nybörjaren, men om du söker hjälp av ett proffs bör du spara den. Egentligen behöver du dock inte bry dig om den. Det räcker att klicka på Delete i programmet för att låta det rensa bort all eventuell bråte.

Fler välkända adware och infektioner:

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2019 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.
Kommentarer

4 kommentarer

 1. Emil2014-05-12 at 14:33Reply

  Tack som fan, adwcleaner funkade!

 2. Rophphe2014-01-29 at 17:31Reply

  Det fungerade inte. Det är märkligt att med Crome får jag upp min vanliga startsida, men om jag öppnar en flik till så sitter Conduit där. I IE finns det också kvar…
  Kan det bero på att jag deletat alla registerposter som innehåller ”conduit”?

 3. Maria2014-01-04 at 10:54Reply

  Tack så mycket! Har fått bort Conduit från min dator och även min mammas, adwCleaner var enkelt och smidigt att använda!

 4. rosenkavaljeren2013-09-12 at 12:46Reply

  AdvCleaner gjorde jobbet direkt och fick bort allt ”Conduit”! Konstigt att det tipset inte fanns att hitta någon annanstans.
  I vilket fall, en sån lättnad,

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.