TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Off Topic

Därför är jag sjukskriven ett tag framöver

Skribent:
Publicerad: , 16:04
Respons: 100 kommentarer

Bipolär sjukdomHej på er! Du som följer min blogg har säkert märkt att uppdateringarna varit dåliga de senaste sex åren. Jag har varit extremt kass på att svara på mejl och liknande. Och nu verkar det ha fått sitt svar, men jag är osäker på om jag vill gå ut offentligt med det. När jag skriver det här har jag inte bestämt mig.

Jag har tidigare berättat om att jag dragits med svår ångest och depressioner, vilket jag har fått mediciner för och som inte har hjälpt. De senaste 1,5 åren har varit rent katastrofala för mig. Men nu till slut har jag fått en bra kontakt med vården.

Att skriva om att jag har Crohns sjukdom har aldrig varit några problem, eftersom det är en somatisk sjukdom. Trasigt immunförsvar och dåliga tarmar och ett liv på toaletten. Det är lättare och mer allmänt accepterat.

Men när det gäller psykiska sjukdomar är det fortfarande en smula tabu. Idag börjar det bli lättare och folk är mer öppna med den här typen av sjukdomar, fast vi – samhället – har fortfarande långt att gå.

Jag som kommer från en lååång generation av smålänningar, och är därmed jättesvensk (genetiskt, inte politiskt!), och har det i blodet att man inte diskuterar känslor hur som helst. Gnälla över ryggbesvär är en sak, men ångest något helt annat. Det ska man hålla käft om.

Därför är jag så osäker på huruvida jag ska berätta om det här. Varenda genetiskt nedärvd cell i kroppen skriker nej, men samtidigt tycker jag det är viktigt att prata om det.

[…]

Okej… Nu har jag pausat för att kolla lite videoklipp, och jag hittade ett med Filip Hammar. Och kan han prata om det så kan jag väl också säga det.

Jag har fått träffa specialistläkare och de har givit mig diagnosen ”med största sannolikhet bipolär. Jag behöver fler utredningar innan de spikar det, men de var ändå så pass övertygade att jag fick börja med en ny medicinering.

Det här är ju inte så roligt. Mycket av sådant som hänt i mitt liv sedan 20-årsåldern blir dock väldigt förklarliga när jag får höra vad det innebär.

Så i måndags gick jag hem med en burk tabletter, en remiss och ett sjukintyg.

Blogga om bipolär sjukdom
image-24533

Det här inlägget var rätt svårt att till slut väga publicera…

Just nu kommer det här påverka bloggen i form av att jag inte kan jobba. Jag har några frilansare som kan hoppa in och hålla bloggen vid liv, så fortsätt gärna följa den. Och sedan kommer jag tillbaka, förhoppningsvis som en hyfsat mer normal (nåja) människa. Jag finns på Twitter – så där kan du följa mig.

Slutligen vill jag be om ursäkt till alla er som jag inte besvarat eller återkopplat till. Alla projekt som runnit ur sanden. Det finns alltså en förklaring till varför det blivit så. Jag tänker inte använda sjukdomen som en ursäkt, bara en förklaring, och en förhoppning om förståelse.

Jag hoppas att du som följer TkJ.se fortsätter med det, och inte börjar se på mig som någon form av psykisk galning. För det har jag ju uppenbart varit sedan tonåren, och under alla år som bloggare… ;-)

Puh. Det här inlägget krävde mycket viljestyrka att publicera…

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

E-BÖCKER FÖR BLOGGARE: Sponsrade länkar

Har du en blogg? Missa inte mina e-böcker för bloggare! Tjäna pengar på din blogg och Skriva för bloggar finns att köpa hos de flesta återförsäljare till låga priser. E-böckerna har fått väldigt mycket beröm från kunder och är populära bland såväl nybörjare som proffs inom bloggande. Köp och ladda ner direkt – till dator, smartphone och surfplatta (iOS, Android, Windows).

Kommentarer

100 kommentarer

 1. Lukas652017-01-25 at 19:26Reply

  Tack, för att du bidrar till ett öppnare samtalsklimat om psykisk ohälsa/psykisk sjukdom. Enda sättet att få bort tabun i vårt samhälle, är ju att prata och lyssna. Allt gott!

 2. Struggler652016-10-22 at 20:27Reply

  Jag fick min diagnos BP typ 2 2006. Sjukskriven i omgångar. Nu sedan två och ett halvt år tillbaka. Bra att du går ut med det. Jag har inte vågat säga till min chef att jag har sjukdomen. Börjar överväga att vara mer öppen om det efter att du och många andra bidrar med att minska tabut om psykisk sjukdom.

  Det kan ta ett tag innan man träffar rätt med rätt medicin. Håll ut och ha tålamod. Rätt medicin kan göra att symtomen i stort sett försvinner, eller som i mitt fall, även om jag är sjukskriven, skulle ha mått betydligt sämre utan medicin. Läs på så mycket du kan om sjukdomen och lär känna hur den yttrar sig på dig så får du insikt i vad du kan göra i dina livsvanor för att dämpa yttringarna av sjukdomen. Ta hand om dig!

 3. JR2016-08-13 at 02:49Reply

  Mycket starkt och modigt av dig att skriva om en folksjukdom. För min del hjälpte det att jobba.
  Kämpa på! Hoppas du hittar en metod som hjälper just dig. Vi är alla olika och det gäller att hitta en lösning som fungerar för dig. Det tar tid. Tro mig. Kämpa på och ge inte upp!

 4. Magnus Bengtsson2016-06-12 at 22:31Reply

  Jag tycker inte att det är bra att du är sjuk, men det är mycket bra att du går ut med det. Samhället är i skriande behov av att diskutera psykisk ohälsa öppet, så att folk förstår att det är precis lika vanligt och precis lika normalt som att ha en somatisk sjukdom.

  Stor eloge åt dig! Landet behöver massor av människor som du! Hoppas at du får uppleva den varma och fina sidan av psykiatrin. Stort lycka till!

 5. Maria Klippmark2016-05-30 at 22:13Reply

  Kämpa på och var stolt över dig själv. Nu verkar det ju också som om du är på god väg att få hjälp.
  Tittar in då och då på din informativa blogg, många fina användbara tips.
  Lycka till och kram.
  Maria

 6. Freddy Håkansson2016-05-29 at 08:38Reply

  Bra att du skriver!

  Vi är nog många som inte mår bra i vårt inre, skälen kan givetvis vara olika men som du skriver så är det inget man ”ska prata om”. Men egentligen är det väl något man verkligen ska prata om och visa förståelse för.

  Trots allt så är det väl nästan fler som mår dåligt i det inre än som har något fysiskt problem. Men i vårt samhälle så ska man ju vara stark, lycklig och säga att allt är bra.

  Förbaskat bra skrivet av dig!

 7. Liza Magnusson2016-05-24 at 03:28Reply

  Av en händelse elr google fråga så hamnade jag på din ”sida” fick svar på mycket och läste om din sjukskrivning!! bra vågat! Lycka till med mediciner osv!! jag ska forts läsa Tkj.se!! det lilla jag behövde få information om fick jag bäst och utförligaste svar hos Tkj.se!! du behövs men sätt din hälsa först!!

 8. Don Thomaso2016-05-21 at 12:31Reply

  Du har min stora beundran…

 9. Marcus Westlund2016-05-20 at 22:03Reply

  Modigt, bra, ärligt och tufft! Bra jobbat och kämpa på!

 10. Magnus Liljeqvist2016-05-19 at 23:29Reply

  Vet att några blivit bättre av cbdolja (Cannabis olja utan thc så man blir inte hög) både när det gäller depression och Chrons (smärta och sömn mm mm mm ska det funka på oxå). Jag är inne på min andra vecka med droppar nu. Finns mkt att läsa på nätet och den svenska cbd gruppen på Facebook.
  Bara ett allmänt tips till dig och andra så man man läsa på och bilda sig en egen uppfattning.
  Krya på dig med allt och tack för att du delar med dig.

 11. Mats2016-05-19 at 19:18Reply

  Tommy, skärp dig! Sträck på ryggen och var stolt över dig själv att du rakryggat går ut o talar om detta – ALL HEDER TILL DIG skulle jag vilja säga! STARKT GJORT!
  Det är absolut inget att skämmas för, men jag förstår vad du menar med nedärvda gener o celler o fan o hans moster… ibland är det svårt att vara människa bara o att man mår dåligt nån gång – det är helt naturligt tycker jag! Du har mitt fulla förtroende, respekt samt stöd i alla avseenden! Ta nu HAND om dig i första hand o kom tillbaka – du har alltid ”oss” andra som självfallet inte själva är 100% perfekta (vem fan är det idag?) … Vi finns här för varandra! Kärlek från Borås

 12. Bengt Samuelsson2016-05-19 at 17:20Reply

  Jag har fattat för länge sedan att du inte är 100%
  Men ha de så gott det går ändå
  Efter ca 20 års depression mm så fick jag äntligen diagnosen asperger med ADHD och då ’sjukpension’ vilket inte var min plan.

  http://www.hjarnfonden.se/om-hjarnan/diagnoser/bipolar-sjukdom

 13. Fanny Melwin Lindberg2016-05-19 at 15:06Reply

  Grattis till att du vågat skriva hur du har det! Har haft väldig hjälp av din klokskap då datorn inte vill vara samarbets villig.
  Tack för din hjälp och jag kommer fortsätta gå in på din sida då hjälp behövs 🌻
  Tant 👵 från Kungsängen

 14. Bo Enedahl2016-05-19 at 14:51Reply

  Hej Tommy. Brottas med depressioner själv med, så jag känner igen mig i dina tankar. Inte nog med att en mår dåligt, man ”måste” försöka ursäkta och förklara för andra som inte förstår hur det är att ha psykisk ohälsa!
  Det tog nog minst ett par år för mig innan jag bestämde mig för att vara öppen med min depression. Men idag känner jag att det var rätt att göra det, för på något vis känns det lättare med att vara öppen med det.
  Och, känns väldigt bra samtidigt att hjälpa till att få bort tabustämpeln och göra det mer öppet.
  Hoppas du får träffa bra läkare med!
  Kärlek till dig Tommy

 15. Freand2016-05-19 at 11:15Reply

  Modigt! Och bra! Hoppas du får den hjälp du behöver, hojta till om du vill ta en kaffe på cecil o prata nörderier nån gång.

 16. Einar Eriksson2016-05-19 at 11:14Reply

  Jag har också läst dina inlägg i många år. Ann-Louise Fransson från Deralycke har hjälp mig att bli i bättre form. Titta in på hennes sida http://www.botanikan.se

 17. Mikael Svensson2016-05-19 at 11:12Reply

  Strongt av dig att skriva om detta. Bra att fler får reda på den så fler vågar prata om den. Är säkert många som inte ens vet att de har det som skulle må bra av att kolla upp det. En riktig macho-kram tilldelas dig!

 18. Cyrus2016-05-19 at 11:07Reply

  Naturligtvis blir man ledsen när någon som man bryr sig om. Alla människor har perioder i livet då man inte mår bra., det vore konstigt annars. Jag minns Iran-Irak kriget på åttiotalt då jag var 13 år. Mina föräldrar förlorade i princip allt över en natt och vaknade en morgon med bara sina kläder på sig. Jag minns hur fruktansvärt dåliga de mådde och till och med funderade på att ta sitt liv berättade min mamma senare. Idag är de världens gladaste pensionärer. Krya på det. Bättre tider kommer, det gör det ALLTID.

 19. Emma Marie Andersson2016-05-19 at 09:14Reply

  Kram på dig! Och det är väl själva fan, att det ska vara så svårt att prata om de VIKTIGA sakerna.

 20. Mia Peterson2016-05-19 at 09:09Reply

  Bra där!

 21. Ola Karlsson2016-05-19 at 00:28Reply

  Följt o läst många år. Tycker du är super.. O mitt liv rubades av en stroke. något man inte rår för. Ha det bra..

 22. Kristoffer Ekman2016-05-18 at 23:01Reply

  Kram!

 23. Veronica Lidholm2016-05-18 at 22:45Reply

  Ta hand om dig!
  Jag har fått många tips & bra förslag på Tkj.se och kommer inte sluta läsa. :)
  Strongt gjort!

 24. Bodil Svensson2016-05-18 at 22:26Reply

  Är man sjuk så är man, oavsett vad som drabbat en. Hoppas den nya medicineringen hjälper och att du kommer ut på andra sidan båttre till mods. Lycka tiill!

 25. Leif Eriksson2016-05-18 at 22:25Reply

  Kan berätta för dig att många av mina fb-vänner och folk jag jobbat med är bipolära. Det är inget att skämmas för, och det är en lurig sjukdom. Men det bästa med detta är att du fått en diagnos och möjlighet att må bättre. Önskar dig en borttagen skämskudde och ett godare liv! Tackar också för många bra tips och en blogg jag följer med glädje!

 26. Mikael Gustafsson2016-05-18 at 22:23Reply

  Din hälsa är viktigast och din blogg är bra.

 27. Jennifer Bark2016-05-18 at 22:21Reply

  Väldigt starkt att våga skriva om det. Tror också det kan hjälpa många andra. Många styrkekramar.

 28. Stellan Löfving2016-05-18 at 22:20Reply

  Du är modig som berättar detta, Tommy. Ta hand om dig!

 29. Peter Dahlgren2016-05-18 at 22:13Reply

  Varma hälsningar från en annan smålänning!

 30. Elisabet Abrahamzon2016-05-18 at 21:46Reply

  Mycket starkt att berätta. Krya på dej o var rädd om dej 💜

 31. Hasse Blandband2016-05-18 at 21:34Reply

  Bra och modigt skrivet. Jag tror att du fixar det här på ett bra sätt.

 32. Yvonne Johansson2016-05-18 at 21:34Reply

 33. Ann-Charlotte Lagerström2016-05-18 at 21:23Reply

 34. Johanna Karlsson Jaredsson2016-05-18 at 21:23Reply

  Så starkt gjort att tala om de.. Klart jag kommer följa o jag hoppas att du får den hjälp du förtjänar o behöver.. Kramar Hanna

 35. Christer Karlsson2016-05-18 at 21:20Reply

  Det enda som betyder något är din hälsa och att Du blir bra igen. Ser fram mot att Du återkommer med dina lärorika och många gånger så viktiga inlägg. Var nu rädd om dig och ha det så gott Du kan.

 36. Mattias2016-05-18 at 21:17Reply

  Starkt att du vågar skriva det här! Vi håller tummarna för dig här och hoppas att du kommer tillbaka till oss en dag! Förhoppningsvis inte i en allt för lång framtid, men hälsan kommer alltid först!

 37. Annette Engström2016-05-18 at 21:14Reply

  Jag hoppas att du snart kommer att må bättre och att du snart är tillbaka i bloggandet. Sköt om dig. Hälsningar Annette

 38. Mats Eriksson2016-05-18 at 20:55Reply

  Starkt. Stort. Allt gott!

 39. Filbunken2016-05-18 at 20:29Reply

  Båda tummarna upp!

 40. Togge2016-05-18 at 20:29Reply

  Bra inlägg! Krya på dig!

 41. Jofen Kihlström2016-05-18 at 20:14Reply

  All cred Tommy, det kräver mod – men det är också viktigt att nån börjar våga. Heder och lycka till!!

 42. Håkan Halvardsson2016-05-18 at 20:13Reply

  Mycket starkt skrivet jag är djupt imponerad av dig. Stå på dig och krya på dig.

 43. Peter Andersson2016-05-18 at 20:12Reply

  Starkt! Hoppas du orkar fortsätta.

 44. iggypop2016-05-18 at 20:00Reply

  Krya på dig Tommy!

 45. Joacim Lundin2016-05-18 at 19:59Reply

  Starkt, bra och inspirerande att du delar med dig!

 46. Robert Rosén, Utkik Media2016-05-18 at 19:52Reply

  Bra och rätt att du skriver om detta, gillar verkligen din utmärkta blogg som jag följer sedan många år.

 47. Thomas Hjortmark2016-05-18 at 19:32Reply

  Instämmer med Magnus ovan. Krya!

 48. Magnus Höggren2016-05-18 at 19:26Reply

  Följt dig under flera år alltid lika bra! Starkt gjort av dig!

 49. Siren Torp2016-05-18 at 19:24Reply

  Gott att det finns flera än jag som sliter med dessa tabubelagda problem…! Att ha höga prestationskrav är en av våra värsta fiender! Ta väl hand om dig nu! Stor kram! :)

 50. Jan Pettersson2016-05-18 at 19:12Reply

  Mycket bra att du tar steget ut och vågar pratar om det!

 51. Daniel Haaf2016-05-18 at 19:11Reply

  Det här tar du dig igenom. Kämpa på!

 52. Joachim2016-05-18 at 19:11Reply

  Bra Tommy. Hoppas det känns lite lättare nu när det är ute? Tror du har mycket att vinna i att vara ärlig mot dig själv och andra. Jag känner dig som en vänlig själ och det är alltid kul att se dig, fast det inte är så ofta längre efter flytten från Klavre. Släsar inte med kramar men här har du en! Ses. Jocke.

 53. Mattias Ericson2016-05-18 at 18:57Reply

  Starkt att berätta! Du har samma förtroende som alltid! Se till att ta hand om dig och få medicineringen att fungera!

 54. Kenneth Lundström2016-05-18 at 18:31Reply

  Kämpa på!!!

 55. Efwa Karlsson2016-05-18 at 18:19Reply

  Haha, älskar slutknorren! Jag är ju också en trasig en, från kropp till själ, och det ”häftiga” med det hela, när man får en vettig diagnos och faktiskt har möjlighet att jobba med sig själv, är ju faktiskt lite det du skrev! Vips kommer det ”härliga tokiga” tillbaka igen, sånt som mer tyngt på sluttampen. Jag fick min PTSD-diagnos sent i livet, skillnaden det har gjort för min livskvalité är enorm, nu förstår jag ju varför saker o ting blivit fel tidigare! Och nu när jag mirakulöst börjat återhämta mig, i detta fall måste jag tacka en medicin trots att långårig terapi säkert gjort sitt till också förstås, då ”vaknar” Efwa till igen! I mitt fall har en massa skräck fallit bort, jag börjar våga leva igen och ja – jag har saknat det ”toket” från ungdomen också! Lycka till i massor och välkommen in i skaran av oss som faktiskt får vara med om saker som ”vanliga” aldrig ens är i närheten av, på ont och faktiskt en hel del gott!!

 56. Burken2016-05-18 at 18:15Reply

  Vet hur det är, själv brottas jag med utmattningsdepression. ❤

 57. Leena Lind2016-05-18 at 18:14Reply

  Bra T nu är du ett steg närmre dig själv. Du vet vad jag sagt o står för det fortfarnde. <3

 58. Jens Plan2016-05-18 at 18:09Reply

  <3

 59. Laszlo Lipovszky2016-05-18 at 17:59Reply

  KRYA PÅ DIG!

 60. Katarina Cinnamon Jahlitz2016-05-18 at 17:58Reply

  Var rädd om dig

 61. Lillemor Jernberg Fd Engström2016-05-18 at 17:56Reply

  Det är så vanligt och en sjukdom är aldrig skamlig! Krya på dig!

 62. Lena Hansson2016-05-18 at 17:55Reply

  Bra att du berättar. Det behövs mer öppenhet ❤

 63. Leif Bengtsson2016-05-18 at 17:50Reply

  Krya på dig Tommy.

 64. Minglarn Minglar2016-05-18 at 17:47Reply

  grymt starkt av dig att skriva om detta i bloggen!! Kämpa på! Det fixar sig!

 65. Åke Karlsson2016-05-18 at 17:44Reply

  Krya på dig (y)

 66. Siv Mariou2016-05-18 at 17:43Reply

  Tycker inte att det är något att skämmas över! Idag är det en ganska vanlig diagnos! Min son fick samma diagnos när han var 25 år och kände sig ganska lättad när han förstod varför han hade mått så dåligt! Idag är medecinerna bra och med hjälp av dem kan man må bra och leva ett bra liv. Lycka till och var rädd om dig!

 67. Kuchynski Jack Jan2016-05-18 at 17:36Reply

  KÄMPA !!!

 68. Erik2016-05-18 at 17:34Reply

  <3

 69. Kaja2016-05-18 at 17:31Reply

  Krya på dig. Det är aldrig trevligt att bli sjuk. När jag fick min värk i hela kroppen och kunder inte sitta mer en timme då fick jag kontakt med dig din blogg och hemsida. De hjälpte att jag kunde tänkas på något annat. Tack för alla goda råd och jag önskar dig bättring och att du kommer i balans med din sjukdom

 70. forhike2016-05-18 at 17:30Reply

  Krya på dig!!

 71. Lennart Zetterberg2016-05-18 at 17:28Reply

  Krya Tommy och ta det lugnt. Promenera och rör på dig. Bra för psyket.

 72. Tomas Juicefsson2016-05-18 at 17:15Reply

  Instämmer med andra ovan

 73. Konrad Burman2016-05-18 at 17:10Reply

  Starkt att skriva om det. Din blogg har varit given i min RSS-läsare i flera år och kommer inte att sluta följa den :) Ta hand om dig!

 74. Jesse2016-05-18 at 17:09Reply

  Tycker det är jätte starkt av dig att gå ut med din diagnos, vi måste prata mer om psykiskt ohälsa. att vara bipolär är en jävlig sjukdom, hoppas du får de verktygen som du behöver för att kunna hantera ångest osv när de väl kommer och ta hand om dig

 75. Fredrik Larsson2016-05-18 at 17:08Reply

  Starkt.

 76. Eva Sjöberg2016-05-18 at 17:07Reply

  Vi känner inte varandra men jag tycker det är starkt av dig att berätta. Var rädd om dig. Det finns bara en av dig.

 77. Christer Lindblom2016-05-18 at 16:58Reply

 78. Anna Johansson2016-05-18 at 16:58Reply

  Underbara Du som berättar! Ta hand om Dig!

 79. Kjell Gotthold Englund2016-05-18 at 16:51Reply

  Hälsan är viktigare, ta hand om den :)

 80. Carl Stridsberg2016-05-18 at 16:51Reply

  Det är ju ofta så att när man är långvarigt sjuk följer det med psykisk sjuka och själslig trötthet som ett brev på posten. Och jättemånga mår ju dåligt psykiskt idag av andra orsaker så det är helt ok att skriva om detta. Själv har jag en tumör i ryggen som gett mig kronisk värk i många år nu så jag förstår precis hur det kan vara. Går knappt en dag när jag inte själv funderar på att lägga ner mina webbprojekt. För man tänker att det händer ändå förr eller senare. På något sätt är det ändå de som gör att man håller igång, kanske för att man har något att pyssla med. Det får ju bli när man mår lite bättre, just efter sin morfindos som man orkar jobba lite med dem. Ibland går det dagar då man inte orkar.
  Så vila du dig bara, Tommy. Och kom tillbaka när och om du orkar. Din blogg och sajt har ju redan gett så många människor så mycket bra stoff att läsa.
  Krya på dig!
  //Carl

 81. Elma Dumancic2016-05-18 at 16:50Reply

  Jag är inte så bra på att välja ord(ser du, alla vi har ”nåt”), men skiter i detta fal och väljer att visa mitt stöd hursom.
  Som sagt, ingen är ”perfekt”.
  Du ska inte bortkasta din energi på vad andra tycker utan koncentrera dig på dig själv.
  Tror och känner att det är ganska så skönt för dig att ha förklaring för vissa saker som jag ska nu kalla dem som misstag som du gjort.
  Tror vi alla skulle känna fred om vi hade nåt som kunde förklara oss så som vi är. :)
  Så tur i viss mån har du.
  Vi andra som ”inte har nåt” för försöka förtränga saker och grejer medans du kan jobba på nu närdu vet vad du hanskas med. ;)
  Ha det så bra!

 82. Kalle Färm2016-05-18 at 16:49Reply

  Ta hand om dig, kompis!

 83. Svante Lundqvist2016-05-18 at 16:48Reply

  Hang on, det finns utmärkt hjälp, och jag läser alltid dina uppdateringar, sällan eller ej. :)

 84. Görel Bylund2016-05-18 at 16:48Reply

  Starkt gjort och fint skrivet! Ta hand om dig och jobba för allt i världen inte för mycket!

 85. Tina2016-05-18 at 16:40Reply

  Tycker det är jätte starkt av dig att gå ut med din diagnos, vi måste prata mer om psykiskt ohälsa. Önskar dig det bästa i framtiden

 86. Lena Hansson2016-05-18 at 16:37Reply

  👍💕

 87. Björn Brounéus2016-05-18 at 16:37Reply

  Har följt dig i många år, fortsätter…. ^_^

 88. Marina Kamfjord2016-05-18 at 16:35Reply

  Sköt om dig.

 89. Joakim Öhrndalen2016-05-18 at 16:33Reply

  Det är starkt och förhoppningsvis även en ventil för dig 👍

 90. Lotta Jonsson2016-05-18 at 16:32Reply

  Jag uppskattar ditt jobb och kunskap mycket.

 91. Mike Eriksson2016-05-18 at 16:27Reply

  Släpper inte din sida, kämpa :)

 92. Petra Krantz Lindgren2016-05-18 at 16:25Reply

  Heja dig som berättar!

 93. Joakim Jansson2016-05-18 at 16:24Reply

  starkt och viktigt Tommy! För dig själv och för andra.

 94. Anders Olausson2016-05-18 at 16:24Reply

  Bra! Sånt här behöver pratas om.

 95. Majsan Gustafsson2016-05-18 at 16:21Reply

  Önskar dig en bra hälsa och lycka med allt vad du tar dig för. Gillar verkligen ditt arbete!

 96. Per Torell2016-05-18 at 16:19Reply

 97. Claez Johansson2016-05-18 at 16:14Reply

 98. Roland Nutti2016-05-18 at 16:13Reply

  Vi följer fortsatt dig och dina frilansare här! Hoppas på ett bättre mående framöver (Y)

 99. Alexander Skogberg2016-05-18 at 16:07Reply

  Bra och fint skrivet. Jag känner dig inte mer än några utbytta tweets Tommy, men jag blir mäkta stolt. Kommer följa.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.