TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

CyberGhost VPN Över 3000 servrar världen över, upp till 7 enheter och funkar på alla plattformar! Testa idag!

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Smartphones

Det går åt helvete för Sony Ericsson…

Skribent:
Publicerad: , 12:20
Respons: 10 kommentarer

Marknaden för mobiltelefoner verkar synnerligen dyster på sina ställen. IDG skriver om en rapport som berättar att Sony Ericsson har tappat 2,8 procent av marknadsandelarna på ett år och otroliga 41 procent av volymen. Även hos DN

Sony Ericsson T700Tydligen hänger nu mycket på julhandeln, men jag skulle tippa att det inte finns allt för många Sony Ericsson-mobiler på folks önskelistor i år. Det är snarare HTC-mobilerna med Android och framför allt iPhone 3G S som är hetast.

Själv har jag använt Sony Ericssons mobiltelefoner de senaste tio åren och har varit ganska nöjd med dem. Men nu när jag tittar på min T700 så undrar jag varför jag egentligen valde den, förutom att den har en bra storlek och av gammal märkesvana.

Sony Ericssons T700 var en av de bättre nyare modellerna i stortimentet när jag köpte den. Jämförelsevis har den små jobbiga sega knappar, dåligt batteri, fullständigt urusel och värdelös kamera (jag har fått sluta att fota med mobilen), segt och hopplöst gränssnitt, och att använda den för att surfa kan man bara glömma efter att ha testkört exempelvis iPhone. Ljudet strular lika mycket som mottagningen, så den fungerar knappt som telefon. Dessutom var den asdyr.

Ska Sony Ericsson återhämta sig behöver de komma med något nytt. Jag tvivlar på att jag kommer att köpa en mobil från det märket nästa gång, även om jag fortfarande överlag har positiva erfarenheter av deras mobiltelefoner.

Gillade du artikeln? ⇨ Dela gärna på Facebook & Twitter!

Apple iPhone!: Sponsrade länkar

Tillbehör för iPhone 8 Här hittar du massor av tillbehör; headset, skal och så vidare…

Kommentarer

10 kommentarer

 1. eriks delade – 13 August 2009 – erik testar lite2009-08-13 at 07:22Reply

  […] Det går åt helvete för Sony Ericsson… […]

 2. Thomas2009-08-13 at 01:04Reply

  Har en Sony Ericsson K750i, den kan man ringa på….. ;-)

 3. Fredrik2009-08-12 at 23:06Reply

  Jag fram till nyligen alltid haft någon SE-mobil, ja i nästan 15 år. Trogen märket skulle man kunna säga. Men jag övergav dem när jag valde en HTC Magic. Förvisso har SE hoppat på androidtåget, men deras modell kommer inte förän tidigast Q4.
  Iphone tror jag kommer dö sotdöden, om apple fortsätter att styra sin market som de gör idag. Android-telefonerna är det bästa man kan ha idag, om man vill göra lite mer än att sms:a och ringa.

 4. Erik2009-08-12 at 18:54Reply

  Fick med en SE G502i, när jag förlängde mitt abonnemang i våras. Maken till skitmobil får man leta länge efter. Urusel batteritid och med en byggkvalitet som var minst sagt medioker.

  Att det sedan visade sig att den hade ett produktionsfel med mottagningen gör inte biffen bättre.

  Aldrig mer SE.

 5. Danne2009-08-12 at 14:24Reply

  Jag tror också att SE behöver rycka upp sig och presentera något som marknaden faktiskt vill ha. Deras senaste flaggskepp Experia hör man ju knappt något om alls längre.

  Det är precis som du skriver, iPhone, HTC och i viss mån även Nokia med sin E-serie (på företagsmarknaden) som tar över fler och fler andelar från SE.

  Jag har använt mig av deras produkter i många år, men har nu på senare tid faktiskt bytt märke då jag tycker att utvecklingen hos dem stagnerat.

  Jag hoppas ändå på ett sätt att de lyckas presentera något kvalitativt, för jag är fortfarande intresserad av att använda mig av deras produkter.

 6. Nisse2009-08-12 at 14:24Reply

  Har själv haft tex p800 och p900, skaffade sen en första gen iphone och blev hoppfull när SE släppte xperia, tyvärr är den ett stort skämt och visar hur hopplöst efter de ligger nu…Iphone är uten tvekan bäst just nu. Köper en ny i Italien om en vecka…

 7. Niklas Lagergren2009-08-12 at 13:59Reply

  Instämmer helt, har haft SE-mobiler de senaste gångerna men har nu tröttnat. Känns som om de lever kvar i det förgågna. Just nu drömmer jag om en HTC Hero.

 8. Stupid02009-08-12 at 13:38Reply

  Oled Walkman (NWZ-X1000) ser väldigt intressant ut.

 9. Micael Widell2009-08-12 at 12:36Reply

  Ja det känns som att SE är ganska naiva när de tror att de kan fortsätta trycka ut samma stenåldersteknik år efter år, fast med ett nytt glänsande skal varje gång. Deras framgångskoncept byggde på att konkurrensen var svag. Jag känner ingen som haft en iPhone som någonsin vill återvända till en SE-lur med fysiska knappar, laggiga menyer och liten skärm. Nä det är dags för SE att illa kvickt anpassa sig. Detta arbete bör de ha inlett redan då den första iPhonen lanserades, då det borde ha varit ganska uppenbart för alla insatta i branschen att iPhonen skulle förändra allt.

 10. Andreas Johansson2009-08-12 at 12:28Reply

  Är inne på exakt samma tankebanor. Skulle vilja att SEM hoppade på tåget med Android eller liknande och fokusera mer på mobiltillverkning än på deras OS.

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing
”Advanced

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.