Dreamfilm bättre än Swefilmer, gratis film | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dar!
Pris: 490 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.

Feedburner

TkJ RSS

Filmsajter

Dreamfilm strömmar gratis film direkt i webbläsaren

Dreamfilm, se gratis film på nätetDreamfilm är jämte Swefilmer den mest populära svenska sajten för att titta på gratis film. På sajten hittar du mängder av filmer och TV-serier inom olika kategorier, som du kan strömma och se direkt i din webbläsare. Dreamfilm huserar precis som Swefilmer i en legal gråzon – det är lagligt att använda tjänsten, även om det förmodligen inte ses som moraliskt rätt.

För ett tag sedan lades Dreamfilm ner, efter hot från filmindustrin, men en ny sajt med samma namn fast tillsammans med suffixet HD dök upp strax därefter. Nya Dreamfilm har en renare design, ett lättanvänt gränssnitt och inte speciellt många annonser. Däremot döljer sajten en del tvivelaktiga annonser så du bör veta hur du ser filmer utan att råka klicka upp reklam.

Dreamfilm har jämfört med Swefilmer inte speciellt många annonser. Swefilmer har ett större utbud av filmer och TV-serier, men å andra sidan kryllar det av mer eller mindre skumma annonser och popup-reklam. Även Dreamfilm har en hel del popup-reklam och skumma annonser, men lär du dig ducka för dem är det inget problem.

Skydda dig mot farliga annonser! På sajter i gråzonen av Internet dyker det med jämna mellanrum upp annonser som kan vara direkt skadliga. Det vanligaste sättet att infektera din dator med trojaner är idag via webbsidor – det räcker att besöka en sida, du behöver inte ens klicka på något. Så skydda dig och din dator! Skaffa ett bra svenskt säkerhetspaket så stoppas hotet innan det är försent.

Till att börja med öppnas det popup-reklam nästan oavsett var du klickar någonstans. Så var beredd med snabbkommandot [Ctrl]+[W] för att snabbt stänga ner det nya fönstret i din webbläsare. De flesta nya webbläsare har inbyggt stöd mot popup-reklam men det tar inte alltid dessa fönster.

Ful reklam lurar besökare till klick

Vidare finns det en rätt ful reklam som består av knappar med texterna Ladda ner respektive Se nu. Dessa knappar har samma design som resten av sajten, men de ingår inte i tjänsten utan leder till en reklamsida där du ombeds registrera dig för att se filmer.

Dreamfilm, reklam som lurar
image-23596

Dreamfilm erbjuder gratis film men det får du inte ta del av om du klickar på de här knapparna – eftersom de är reklamlänkar.

Det verkar vara många användare som har missuppfattat det här och trott att reklamsidan tillhör Dreamfilm. De har registrerat sig och uppgivit sina kreditkortsnummer, och blivit av med pengar. Dreamfilm har fått lägga upp en text som förklarar att det inte är de som ligger bakom sidan utan att det är reklam. Dreamfilm själva ber dig inte uppge kreditkortsnummer, eftersom det är en gratistjänst.

När du vill se en film, se till att du klickar på filmens omslagsbild och inte länkarna. Då kommer du till filmen eller TV-seriens sida hos Dreamfilm där du kan börja titta. Filmer visas direkt i en ruta med hjälp av Flash. Om du ska se en TV-serie får du istället upp en lista över alla avsnitten, som du klicka upp.

I uppspelaren ska du vara noga med att klicka direkt på ikonerna. Missar du och klickar någon annanstans i uppspelaren kommer nya popup-fönster att öppnas.

Dreamfilms kvalitet, Chromecast och lagligt?

De flesta filmer hos Dreamfilm är i upplösningen 360p, så det går knappast att jämföra med Full HD hos kommersiella tjänster som Netflix, HBO och Headweb. Men å andra sidan är det gratis. Filmerna är textade på svenska.

Om du har en Google Chromecast, kan du strömma film till den. Klicka bara igång din Chromecast via ikonen i Chrome, och när du gjort det dyker filmfilen upp i popup-menyn för spelaren. När du klickar på filen börjar den strömmas till din TV via Chromecast.

Så är det lagligt att använda Dreamfilm? Ja, det är det. Eftersom filmerna strömmas via en vanlig Flash-spelare så är det inte olagligt att som besökare titta. Du kan inte hållas ansvarig för huruvida sajter som strömmar video har rättigheterna att visa dem.

Tipsa gärna dina vänner om Dreamfilm!

 

Läs också om att titta på film gratis via Swefilmer.

Letar du efter filmer i högre upplösning, 720p eller Full HD, samt ett brett utbud av barnfilmer, besök Sweflix.

Länkguiden: Filmsajter

Dreamfilm

  • Kategori: Filmsajter
  • Utgivare: Dreamfilm
  • Publicerad: 2015-06-17
  • Antal besök: 10545
  • Testat av:
  • Besök: dreamfilmhd.org/
Gilla oss på Facebook, så missar du inget nytt!

Vad tycker du? Diskutera! Skriv kommentar!

PRISGUIDE ÖVER ANTIVIRUS: Sponsrade länkar
2017 års säkerhetspaket med antivirus och komplett skydd!
Säkerhetspaket Pris Licens
F-Secure SAFE 490 kr
(163 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Mycket populärt säkerhetspaket, för Windows, OS X, Android, iOS och Windows Phone. Bra skydd vid e-handel!
Panda Global Protection 425 kr
(142 kr/enhet)
1 år
3 enheter
25% rabatt! Skyddar PC, Mac, Android mot skadlig kod och din integritet. Backup. Trimmar datorn. Testa gratis!
Symantec Norton Security 599 kr
(120 kr/enhet)
1 år
5 enheter
Min personliga favorit! Resurssnålt och full av funktioner, lätt att använda. Skyddar PC, Mac, Android, iOS. Läs mitt test!
McAfee All Access 445 kr
(89 kr/enhet)
1 år
5 enheter
PC, Android, Blackberry och Symbian. Stoppar skadlig kod, nätfiske, skyddar nätverk etc.
Kaspersky Total Security 669 kr
(223 kr/enhet)
1 år
3 enheter
Lättanvänt och kraftfullt. Populärt! Skyddar ”privatliv, pengar, identitet, foton och filer” på PC, Mac, Android, iOS, Windows Phone. Testa gratis i 30 dagar!
ESET Multi-Device 742 kr
(247 kr/PC)
1 år
3 PC
Väldigt resurssnålt, omtyckt av gamers och andra som vill ha hög prestanda. Snabbt, lättanvänt och skydd med höga betyg.
BullGuard Internet Security 300 kr
(100 kr/PC)
1 år
3 PC
50% RABATT! Riktigt bra paket som håller din dator skyddad mot alla hot, och optimerar även din PC för bättre prestanda. Testa gratis!
Bitdefender Total Security Multi-Device 349 kr
(70 kr/PC)
1 år
5 enheter
Imponerande lättanvänt – använder vad man kallar OneClick-hantering – och snabbt säkerhetspaket, för PC, OS X, Android. Just nu 50% rabatt! På engelska.

Erbjudande mars 2017

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Sponsorer

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick