Dreamfilm finns på den här nya domänen | TkJ.se

TkJ.se – Teknik, antivirus & säkerhet, Windows och datorer

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Annonser

Bank Norwegian Låna pengar snabbt! Privatlån mellan 5.000 och 500.000 kr till vad du vill!

Fello Mobilabonnemang Inga anslutningsavgifter eller öppningsavgifter och bäst av allt inga bindningstider. Välj surfnivå!

Storytel Gillar du ljudböcker så kommer du älska Storytel! Njut av tusentals bra ljudböcker och e-böcker direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Nextory Marknadens största utbud av ljudböcker & e-böcker!

Feedburner

TkJ RSS

Filmtjänster

Dreamfilm stängs ner, återuppstår på ny domän

Skribent:
Publicerad: , 10:24
Uppdaterad: 2017-06-06, 02:04
Respons: 3 kommentarer

Dreamfilm läggs ner - men återuppstår på ny domänDreamfilm är jämte Swefilmer den mest populära piratsajten för att strömma film gratis. Men sedan några dagar är webbsidan nedlagd och på domänen visas ett meddelande om att man fått lägga ner på grund av att ena administratören häktats och fått kravet att stänga ner eller omhäktas.

Efter detta har de ansvariga bakom Dreamfilm valt att helt lägga ner. Några har däremot dragit igång en klon av sajten på en ny domän. Enligt åklagaren händer det saker idag och under morgondagen som har med Dreamfilm att göra. Mer information om detta går man ut med imorgon.

Dreamfilm är en av flera sajter – där Swefilmer är populärast – som strömmar piratfilmer gratis. Som besökare på sajten bryter du inte mot någon lag, men de som driver sajterna arbetar inom en legal gråzon.

En av administratörerna bakom Dreamfilm häktades, och enligt det meddelande som finns på domänen, fick han kravet att antingen stänga ner webbsajten eller bli omhäktad. Exakt vad han misstänktes för framgick inte:

Polisen gav vederbörende ett ultimatum, att stänga sidan och bli fri, eller att hålla sidan online och häktas igen. Efter mycket kontroversiella förhörsmetoder bestämdes det till slut att sidan och allt som har med den att göra ska stängas ned för gott. [Källa: Dreamfilm]

Enligt IDG kommer åklagaren att uttala sig i frågan om Dreamfilm under morgondagen.

Dreamfilm på ny domän

Tjänster som Dreamfilm och Swefilmer är en nagel i ögat på filmindustrin, eftersom de strömmar film gratis. Men frågan är hur meningsfullt det är att slåss mot dem på det här sättet. Går en ner, så dyker det direkt upp nya. Några personer från de som skött om Dreamfilm har redan startat en klon på vid namn DreamfilmHD ny domän.

Det vore smartare att istället lägga tid och energi på att bygga upp riktigt bra kommersiella filmtjänster. Svenskarna har redan bevisat att de är villiga att betala om tjänsterna är bra. Netflix har till exempel 1,5 miljoner användare i Sverige. Spotify har gjort piratnedladdning av musik överflödigt.

Filmindustrin kommer inte att lyckas skrämma folk till kommersiella tjänster. Vad de behöver göra är att dumpa alla de idiotiska rättigheterna kopplade till varje enskilt land, som gör att filmer och TV-serier som får visas i exempelvis USA inte får visas i Sverige. Internet kan inte delas in i länder. Fixar man det, har de reklamspäckade piratsajterna spelat ut sin roll.

Gillade du artikeln? Här kan du visa ditt stöd!

ANONYM PÅ NÄTET: Gör dig ospårbar!

Erbjudande: Säker & anonym online!
Göm ditt IP-nummer! Titta på film och som är spärrade för exempelvis USA! Skydda dig på öppna WiFi på publika platser! Skaffa PrivateVPN, en riktigt bra VPN-tjänst.

Erbjudande för TkJ: 56% rabatt och 5 månader gratis!
Läs mer om erbjudandet!

  • hur fungerar egentligen lagen för de som tittar på tex dreamfilm, swefilmer etc? Kan väl knappast räknas som nedladdninger eller?

    • Erik

      Som användare är det helt grönt. Du gör inget som helst olagligt om du strömmar video oavsett om du vet om att det är piratmaterial eller ej. Detta på grund av att det strömmade materialet bara finns på din dator tillfälligt OCH att du inte delar vidare materialet.

  • Pingback: Filmsajten Dreamfilm har stängts ner – en person häktad | Tekniksmart()

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande sajter om datorer och Internet. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

City Cloud - Cloud Computing

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

FS-Data Mycket kompetent och stabilt webbhotell för professionella användare. Har funnits sedan 1997!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.