PureVPN

TkJ. se – En av Sveriges ledande teknikbloggar!

Gratis nyhetsbrev

Missa inte TkJ.se nyhetsbrev som utkommer en gång i veckan. Prenumerationen är gratis!


Topplista appar

Radannonser

PrivateVPN
REA: Surfa SÄKERT med PrivateVPN!
En av världens STÖRSTA och SNABBASTE VPN-tjänster! Skydda dig mot avlyssning och spårning. Säkra dina lösenord på publika WiFi. NU HÖG TkJ-RABATT!
Testa - pengarna tillbaka om inte nöjd >>

PureVPN Världens snabbaste VPN! Passar för dig som laddar ner mycket. Skydda dig på öppna WiFi, använd BitTorrent anonymt, titta på amerikanska Netflix, kryptera all din trafik och göm ditt IP-nummer! Testa idag - pengarna tillbaka inom 31 dagar!

NordVPN Populär VPN som håller hög hastighet! Superenkel att använda, för både Mac och PC och smartphones.
Börja surfa säkert! >>

VILFO - Router med VPN! Med routern Vilfo går all din trafik via VPN - supersmidigt, skydda dig automatiskt på alla datorer, surfplattor och smartphones! Undvik geoblockering på alla enheter - Netflix USA via Google Chromecast!
Läs mer om Vilfo...

KÖP NYA BATTERIER! Alla former av batterier, BILLIGT! Vanliga, till datorer och mobiler, verktyg och andra prylar.

Vill du annonsera här?
Läs mer här!

Annons

Feedburner

TkJ RSS

Filmtjänster

Dreamfilm går förbi Swefilmer – strömmande film går om Bittorrent

Skribent:
Publicerad: , 07:38
Uppdaterad: 2016-09-09, 02:23
Respons: Skriv en kommentar!

Swefilmer vs Dreamfilm vs Netflix vs torrentSwefilmer har länge varit mer eftersökt på Google än konkurrenten Dreamfilm HD, även efter att tjänsten stoppats och återuppstått ett antal gånger. Men nu har Dreamfilm till slut gått om Swefilmer. Och när jag jämför olika sökord som har med film på nätet att göra blir diagrammen rätt intressanta.

Det är helt klart så att vi i Sverige numera väljer att strömma film istället för att ladda ner dem via torrent-sajter. Intresset för film online är lika högt som tidigare, enligt statistiken, men strömmande film har ökat i samma takt som torrents har minskat. Nu är det här ingen helt vetenskaplig undersökning men det finns korn av sanning.

Om du vill ha reda på statistik idag, så går det att få reda på mycket genom att kolla vad folk söker efter på Google. Och med hjälp av Google Trends kan du se hur populära vissa sökord är, samt jämföra dessa med andra sökord.

Det är precis det jag har gjort i den här lilla trend-undersökningen. Jag har tidigare haft lite koll över sökorden Swefilmer och Dreamfilm – de två största svenska sajterna för strömmande piratfilmer. Gör vi den sökningen idag har Dreamfilm för ett litet tag sedan gått förbi Swefilmer, som tidigare varit klart ledande.

Swefilmer vs Dreamfilm
image-24067

Statistik från Google Trends visar i diagram hur sökningar efter Dreamfilm gått om Swefilmer.

Man kan lätt få uppfattningen om att piratfilmer är enormt populärt, och att alla vill titta på gratis film. För vem vill egentligen betala för film när det går att titta på gratis? Tja. Lägger jag på sökordet för Netflix så får vi ett rätt intressant diagram.

Swefilmer vs Dreamfilm vs Netflix
image-24068

Med Netflix med i diagrammet får vi snabbt reda på att vi svenskar definitivt är villiga att betala för strömmande film.

Netflix är alltså väldigt populärt, även om Dreamfilm är större. Men att piratsajterna får oss att vägra betala för film kan vi utesluta. Vi betalar gärna för film. Netflix har inte alls samma utbud som piratsajterna, men du slipper alla bökiga reklambudskap, popup-fönster och annan bråte, och dessutom är bildkvaliteten som regel betydligt bättre.

 

Ett sista sökord ville jag testa – nämligen torrent. Nu inser jag att det här inte är helt korrekt, eftersom det finns andra sökord som kan användas för piratnedladdning. Men ordet torrent ger ändå en inblick i hur trenden är.

Swefilmer vs Dreamfilm vs Netflix vs torrent
image-24069

Lägger jag på sökordet torrent så får vi en bra bild över hur nedladdning av filmer sjunkit, till fördel för strömmande film.

Sökningar efter torrent-nedladdningar, alltså nedladdning av piratkopierad film, har sjunkit i samma takt som sökorden för sajter inom strömmande film har ökat.

Men som sagt, det här säger så klart inte hela historien. Det finns många fler faktorer som spelar in för att det här ska kunna ses som vetenskapligt korrekt. Fast oavsett så ger det här en hyfsat god bild av trenden inom ur vi ser på film online.

Gillade du artikeln?

ANONYM PÅ NÄTET: Gör dig ospårbar!

Erbjudande: Säker & anonym online!
Göm ditt IP-nummer! Titta på film och som är spärrade för exempelvis USA! Skydda dig på öppna WiFi på publika platser! Skaffa PrivateVPN, en riktigt bra VPN-tjänst.

Erbjudande för TkJ: 56% rabatt och 5 månader gratis!
Läs mer om erbjudandet!

 

Skriv gärna en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om TkJ.se

TkJ.se är en av Sveriges ledande teknikbloggar. Den startades 2007 av mig, Tommy k Johansson, som arbetat som IT-skribent sedan 1996. Från och med 2010 är TkJ.se mitt heltidsjobb, finansierat av annonser på sajten.
Utgivare: TkJ Media AB, Smålands skogar.
TkJ på TumblrTkJ på InstagramTkJ på TwitterTkJ på Facebook

Sponsorer

Följ oss på Facebook

Arkivet

Ad: Bra webbhotell

City Network 1000 GB trafik! Förberett för WordPress, lätt att komma igång med egen domän, rekommenderas!

Inleed från 19 kr/mån! Webbhotell med bl a 2 GB lagring, 50 GB trafik, obegränsat antal domäner - samt ordentligt backup-system!

Surftown Storfavorit bland billiga webbhotell

Loopia Stort webbhotell, fritt antal domäner, installera WordPress med ett klick

Ad: Antivirus

Priserna varierar beroende på hur många enheter du vill köra säkerhetspaketen på. För kompletta prisuppgifter och information, läs mer om antivirusprogrammen.

Norton Det mest populära säkerhetspaketet. Komplett, enkelt att använda, resurssnålt - rekommenderas!
Pris: 599 kr.

F-Secure Stabilt och tystlåtet skydd mot allt, håller sig bakgrunden, rekommenderas! Prova gratis 30 dagar!
Pris: 490 kr.

Panda Kraftfullt säkerhetspaket, tar väldigt lite minne i datorn.
Pris: 425 kr.

ESET Smart Security Väldigt resurssnålt och mycket omtyckt säkerhetspaket, också känt som NOD32.
Pris: 742 kr.

Kaspersky Bra val för alla användare, massor av inställningar och utmärkt skydd.
Pris: 669 kr.

McAfee Lättskött och snabba uppdateringar för effektivt skydd.
Pris: 445 kr.

Bullguard Väldigt snabbt och resurssnålt, lätt att använda. Testa gratis 60 dagar!
Pris: 300 kr.